News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Απ'το "Ποτέ, ποτέ" του Florentino στην απόκτηση του νέου Μπέκαμ: έτσι προέκυψε ο Federico Valverde

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Ανάλυση του νέου μαργαριταριού των λευκών


Ο Florentino πριν από λίγες μέρες επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που έδωσε πριν από μερικές βδομάδες η «El Confidencial»: την απόκτηση του Valverde απ’τη Μαδρίτη, ο οποίος θα ενσωματωθεί στο club την επόμενη σεζόν


Το μέλλον ανήκει στους νέους, ή τουλάχιστον αυτό είναι που θα πρέπει να σκεφτείτε για την Ρεάλ Μαδρίτης. Σε μόλις πέντε μήνες, η Ρεάλ ενισχύεται με έως και τρεις παίκτες με τη μεγαλύτερη δυναμική στον κόσμο: Marco Asensio (19), Martin Ødegaard (16) ... και Federico Valverde (17). Ο Ουρουγουανός μέσος έχει γίνει η τελευταία σημαντική απόκτηση για το μέλλον της Ρεάλ, ένα από τα μεγάλα κοσμήματα του ουρουγουανικού ποδοσφαίρου κι έχει όλα τα φόντα να γίνει ένα απ’τα μεγαλύτερα αστέρια του, τα επόμενα χρόνια. Αν είναι προσγειωμένος και δεν έχει τραυματισμούς, σύντομα θα’ναι ποδοσφαιριστής της Μαδρίτης.

Όπως αναμενόταν απ’την El Confidencial, η Ρεάλ Μαδρίτης ολοκλήρωσε στα τέλη Απριλίου την απόκτηση του νεαρού Valverde, για τον οποίο οι λευκοί πλήρωσαν έξι εκατομμύρια, συν άλλα τρία σε μπόνους. Μετά απ’αυτές τις πληροφορίες, δεν υπήρξε κάτι μέχρι την περασμένη Πέμπτη, όταν ο Florentino Perez επιβεβαίωσε στην «El Larguero» του Cadena Ser την απόκτηση του πλέι μέικερ: «ο Valverde είναι δεκαεπτά ετών και δεν μπορεί να’ρθει εδώ μέχρι τα δεκαοκτώ, αλλά όταν τα κλείσει θα’ρθει» , επιβεβαίωσε ο πρόεδρος. Αλλά ποιος είναι ο Federico Valverde; Η El Confidencial αναλύει το πρόσφατο απόκτημα της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Στην Ουρουγουάη θεωρείται ως ένα μεγάλο ταλέντο, είναι πολύ υποσχόμενος για την ομάδα της Peñarol και οι οπαδοί θέλουν να τον απολαύσουν πριν φορέσει τα λευκά», επιβεβαιώνει ο Danilo Costas, δημοσιογράφος της ουρουγουανικής εφημερίδας El Observador. Γρήγορος παίκτης με καλή αντίληψη και, πάνω απ 'όλα, μια εξαιρετική κάθετη, στην Ουρουγουάη ξεκαθαρίζουν ότι κάποιος θα μπορούσε να αναζητήσει τις ικανότητές του: "Το να τον συγκρίνουμε με οποιονδήποτε άλλο παίκτη θα ήταν πάρα πολύ, επειδή το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι τύχης, αλλά έχει όλα τα χαρακτηριστικά του Ντέιβιντ Μπέκαμ. Εκλεπτυσμένο στιλ, καλή σέντρα, θανατηφόρα κάθετη και καλή αντίληψη", εξομολογείται. Ακριβώς ο ίδιος παίκτης για τον οποίο ο Florentino είπε κάποτε ότι δεν θα τον αποκτούσε με το περίφημο «ποτέ, ποτέ» και με το επακόλουθο αποτέλεσμα να’ναι ήδη γνωστό.

Έφτασε στα χαμηλότερα κλιμάκια της Peñarol στα 14 του χρόνια, τα πρώτα του βήματα στην ουρουγουανική ομάδα ήταν τόσο καλά που έφτασε να χτυπήσει την πόρτα της εθνικής ομάδας. Βασικότατος με την εθνική Κ 15, τον φετινό Μάρτιο, άρχισε να γίνεται ένας απ’τους πιο επιθυμητούς παίκτες για τους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Οι θεαματικές του εμφανίσεις στο Πρωτάθλημα της Νοτίου Αμερικής Κ 17, όπου σκόραρε 7 γκολ σε 8 αγώνες οδηγώντας την ομάδα του στην τέταρτη θέση, κίνησε το ενδιαφέρον των μεγάλων, έως ότου η Μαδρίτη τον απέκτησε.

"Ο Valverde είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι", λέει ο Danilo Costas. "Οι βασικές αρετές του είναι ότι είναι αμφιδέξιος, είναι πειθαρχημένος τακτικά κι έχει μεγάλη αντίληψη του παιχνιδιού. Γενικά παίζει πάντα με την μία, επομένως κυκλοφορεί γρήγορα τη μπάλα και χωρίς περιττές πολυτέλειες που οδηγούν σε υπερβολές" επιβεβαιώνει ο Costas. Χωρίς καμία αμφιβολία, ο Valverde αναμένεται να γίνει ένας απ’τους μεγάλους παίκτες της Ουρουγουάης τα επόμενα χρόνια, ένας παίκτης που έχει τα πάντα για να πετύχει στο ποδόσφαιρο, εφόσον πάντα η καριέρα του δεν παρεμποδιστεί από ένα άλλο σύνολο προβλημάτων, όπως οι τραυματισμοί ή με το να μην είναι προσγειωμένος.


Καλύτερος στην επίθεση απ’ό,τι στην άμυνα

Ο Ουρουγουανός είναι πολυθεσίτης στην επίθεση, αλλά δεν έχει τα χαρακτηριστικά για να πετύχει ως αμυντικός παίκτης: "η ιδανική θέση του είναι στα πλάγια της επίθεσης. Προτιμά να παίζει στα δεξιά, αλλά αν βρεθεί στ’αριστερά τα καταφέρνει επίσης. Το πλεονέκτημά του είναι ότι αν κι έφηβος έχει την απαιτούμενη δύναμη, για να παίξει σε αγώνες με μεγαλύτερους παίκτες, σε ηλικία, βάρος και ύψος. Τα καταφέρνει ως πλέι μέικερ λόγω της ικανότητάς του να ντριμπλάρει και να σουτάρει, αλλά ως κεντρικός μέσος χάνεται, επειδή η ικανότητα να κλέβει μπάλες, δεν είναι στα κύρια χαρακτηριστικά του».

Έτσι, το τελευταίο απόκτημα της Μαδρίτης, το οποίο θ’αποτελέσει μέρος της ομάδας απ’την επόμενη σεζόν-και μένει να δούμε αν θα βρεθεί στην πρώτη ομάδα ή στην Castilla-, είναι ένα απ’τα μεγαλύτερα μαργαριτάρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ο Valverde έχει τα πάντα για να πετύχει: "Μπορεί να φτάσει στο σημείο όπου αναμένεται. Είναι ένας απ’αυτούς τους παίκτες, με μοναδική αξία στην Ουρουγουάη. Είναι διαφορετικός και το ξέρει, το μόνο που χρειάζεται είναι να’χει την απαραίτητη ωριμότητα για να αξιοποιήσει το ταλέντο του» λέει ο Costas. Ο όγδοος Ουρουγουανός στην ιστορία της Μαδρίτης έρχεται ως μελλοντικός αστέρας: τώρα είναι η ώρα των αποδείξεων.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.