News Update :

powered by Agones.gr - livescore

"Οι συνελεύσεις ελέγχονται απ’τον Florentino, τους συνδέσμους και ομάδες επιρροής"

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Του Luis Miguel Gonzalez

Διαβεβαιώνει ένας εκπρόσωπος των μελών της Μαδρίτης

Όπως συμβαίνει πάντα, ο Florentino Perez έχει καλά δεμένη αυτή τη νέα συνέλευση της Ρεάλ Μαδρίτης, αν κι ένας απ’αυτούς ξεκαθαρίζει τα πράγματα γι’αυτές τις συνελεύσεις


Ενόψει της Τακτικής και της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που συγκλήθηκε απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Pabellón 9 de IFEMA νωρίς το Σάββατο, ο Florentino Perez πραγματοποίησε δύο συναντήσεις την Τετάρτη και την Πέμπτη, με μια μεγάλη ομάδα εκπροσώπων των μελών. Κατά τη δεύτερη συνεδρίαση, μισή ώρα μετά την έναρξη, αρκετά μέλη έφυγαν επειδή ήθελαν να παρακολουθήσουν τον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ μεταξύ της Ισπανίας και της Γαλλίας, αναμέτρηση στην οποία η εθνική Ισπανίας πέτυχε ένα κατόρθωμα.

Στην ομιλία του, ο Florentino βασίστηκε σε πραγματικά περιστατικά τα οποία, πολλούς απ’τους παρόντες δεν τους έπεισαν. Μίλησε για το παρελθόν, λέγοντας ότι ήταν ατυχές που η ποδοσφαιρική ομάδα απέτυχε να κατακτήσει κάποιον τίτλο την περασμένη σεζόν. Ωστόσο, ήταν περήφανος επαινώντας τις επιτυχίες του συνόλου μπάσκετ. Ανακοίνωσε, σχεδόν ένα χρόνο πριν, ότι είναι έτοιμος να ανακτήσει τον Alvaro Morata για 10.000.000 € περισσότερα απ’όσα πλήρωσε γι’αυτόν η Γιουβέντους πέρυσι, παίρνοντας στις τάξεις της έναν έξυπνο και πονηρό επιθετικό, προερχόμενο απ’την ακαδημία της Μαδρίτης. Για τον Ίκερ Κασίγιας δήλωσε αυτό που έχει επαναλάβει κατά κόρον: ο τερματοφύλακας ήθελε να πάει στην Πόρτο. Και για την καλοκαιρινή φάρσα με τον De Gea, κατηγόρησε και πάλι την Μάντσεστερ, για την αποτυχία της μεταγραφής.

Στην ομιλία του σχολίασε, επίσης, την απόκτηση του Danilo, διαβεβαιώνοντας ότι υπήρχε προφορική συμφωνία ήδη από αρκετό καιρό. Λογικά έπρεπε να θέσει επί τάπητος το τρέχον χρέος του συλλόγου, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 96 εκατομμύρια €, 24 περισσότερα απ'ότι το προηγούμενο έτος. Δεν μπήκε σε πολλές λεπτομέρειες και βασίστηκε στην αξιοπιστία των επενδύσεων που έγιναν στο Ciudad Deportiva de Valdebebas. Μερικές φορές, ο Florentino έκανε μεγάλες αλλαγές στην συζήτηση για να μην τεθούν θέματα που δεν ήταν της αρεσκείας του.

Αύριο θα πρέπει να ασχοληθεί μ’άλλα θέματα, όπως, για ν’αναφέρουμε μερικά, εκείνα που αφορούν την αποζημίωση των 7.000.000 € που κατέβαλλε στον Carlo Ancelotti, την πώληση του Illarra στη μισή τιμή απ’αυτήν που τον αγόρασε απ’την Real Sociedad, τις υποσχέσεις των έργων ανακατασκευής του γηπέδου, καθώς και ενός θεματικού πάρκου ... Και θα μπορούσε όντως να συζητηθεί αυτό, γιατί είναι αυτό που φιλοδοξεί να κάνει ο Florentino εδώ και καιρό: να δώσει άλλο όνομα στο Bernabeu και να πάρει ανταποδοτικά οφέλη απ’τον αραβικό επιχειρηματικό όμιλο.


Ένα τηλεοπτικό κανάλι που δεν μιλά

Ένα άλλο θέμα που δεν ήρθε στο φως και που, στην περίπτωση που αποφέρει καρπούς, θα συζητηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο. Πολύ καιρό πριν, ο Florentino Perez ήθελε να αγοράσει τα δικαιώματα του Interecomía, τηλεοπτικού καναλιού, το οποίο σκόπευε να μετονομάσει με το όνομα της Real Madrid TV. Ο πρόεδρος της Μαδρίτης γνώριζε ότι η τράπεζα La Caixa είχε δώσει ένα δάνειο ύψους  8.000.000 € για το Interecomía. Ο Florentino ήταν πρόθυμος να καταβάλει το ποσό για τα δικαιώματα των εν λόγω καναλιού. Ακόμα περισσότερο: ο Julio Ariza, ο πρόεδρος του ομίλου επικοινωνίας του Interecomía Wikipedia, ήταν έτοιμος να λάβει μόνο το 50% απ’τα χρέη προς την τράπεζα.

Γνωρίζοντας η La Caixa ότι η Ρεάλ Μαδρίτης προτίθεται ν’αποκτήσει τέτοιο τηλεοπτικό κανάλι, ματαίωσε την επιχείρηση. Είναι πολύ πιθανό ότι απ’τους οκτώ ομίλους οπτικοακουστικής επικοινωνίας, που ενδιαφέρονται για έξι κανάλια , ένας είναι για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η παραχώρηση θα μπορούσε να δοθεί, για συνάντηση τον προσεχή Οκτώβριο, μέρες μετά τις εκλογές στην Καταλονία. Αυτό που είναι ακόμη σε εκκρεμότητα, σε περίπτωση που ο Florentino προχωρήσει με το τηλεοπτικό κανάλι, είναι αν θα’ναι ελεύθερο η συνδρομητικό.

Μίλησα με ένα παραδοσιακό μέλος της Ρεάλ, ο οποίος έχει παρακολουθήσει αρκετές γενικές τακτικές και έκτακτες συνελεύσεις της Ρεάλ Μαδρίτης. Μου είπε ότι «είναι αδιανόητο κάθε χίλια μέλη να εκλέγουν 34 εκπροσώπους, καθώς δεν υπάρχει κάποια λίστα για να γνωρίζουμε ποιος ψηφίζουμε και δεν είναι αποδεκτό που 1.800 μέλη αντιπροσωπεύουν 60.000. Επιπλέον, δεν παρέχονται πληροφορίες για το τι πρόκειται να συζητηθεί κατά τη συνέλευση. Ως εκ τούτου, οι συνελεύσεις που συγκαλεί ο Florentino Perez, αν θυμάμαι καλά με βάση το άρθρο 25 του καταστατικού, είναι ελεγχόμενες από συνδέσμους και ομάδες επιρροής του προέδρου. Απ’την άλλη πλευρά, πρέπει να τονιστεί ότι το καταστατικό του συλλόγου είναι παρωχημένο».


"Εκείνοι που θα χρυσώσουν το χάπι"

Με διαβεβαίωσε ότι πολλά μέλη σκέφτονται σαν κι αυτόν, αλλά δεν τολμούν να το πουν δημοσίως και, μετά από μια παύση, πρόσθεσε: «Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει, εκτός από εκείνους που χρυσώσουν το χάπι για τον Florentino, πως τοποθετείται μια συνέλευση στις 10 το πρωί, όταν η Μαδρίτη παίζει την ίδια μέρα στις τέσσερις το απόγευμα. Μεταξύ της έγκρισης των λογαριασμών του τελευταίου οικονομικού έτους και του τρέχοντος, περνάει περίπου μία ώρα. Η ομιλία του προέδρου, η οποία είναι πάντα πολιτικο-κοινωνική, προσπαθεί να επεκταθεί στο μέγιστο. Όταν έρχεται η σειρά των ερωτήσεων και απαντήσεων, δεν υπάρχει χρόνος, επειδή οι περισσότεροι απ’αυτούς που συμμετέχουν στη συνέλευση ξεκινούν για τον αγώνα, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση είναι ενάντια στη Γρανάδα. Γιατί δεν έβαλε ο Florentino τη συνέλευση μια μέρα που δεν έχει αγώνα στο Μπερναμπέου ή που η Μαδρίτη παίζει στις επτά ή οκτώ η ώρα; Επειδή υπάρχουν ερωτήσεις που δεν θέλει ν’ακούσει ή ακόμα κι αυτές που δεν ξέρει ν’απαντήσει".

Στην κατάληξη της συνομιλίας, κλείνει με τα εξής λόγια: "Μπροστά απ’το κεντρικό τραπέζι, κάθονται τα εκατό παλαιότερα μέλη. Στο μεταξύ, πολύ κοντά στον πρόεδρο, οι διοικούντες και οι βετεράνοι που είναι μέλη, οι οποίοι κάθονται εκεί όπου είναι το αναλόγιο, με μικρόφωνο στο χέρι, με πρόθεση να μιλήσουν στο κομμάτι των ερωτήσεων. Το λέω γιατί αν δοκιμάσουν τα παλαιότερα μέλη να προσδιορίσουν και να προσπαθήσουν ν’αναφέρουν τα προβλήματα του συλλόγου, οι εντεταλμένοι του προέδρου, αρχίζουν να μουρμουράνε".

 «Μερικές φορές, όταν το μέλος ετοιμάζεται να δώσει τη δική του εκδοχή γι’αυτά ή εκείνα τα περιστατικά, ακούς να λένε: «Αυτός είναι μαλάκας», ενώ άλλοι αποδοκιμάζουν. Εάν η έκθεση είναι αρνητική, ο Manuel Redondo σημειώνει τ’όνομα και τον αριθμό της κάρτας μέλους. Επαναλαμβάνω: οι συνελεύσεις της Ρεάλ Μαδρίτης κατευθύνονται απ’τον Florentino Perez, τον Manuel Redondo, τους συνδέσμους που υπηρετούν τον σύλλογο και από διαπιστευμένες ομάδες απ’τον πρόεδρο, οι οποίοι δεν τολμούν να βγάλουν άχνα στη φωνή του κυρίου τους».
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.