News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ένας δελφίνος του Florentino, ο μόνος καταδικασμένος της περίπτωσης ψηφοφορίας μέσω ταχυδρομείου

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Ο Alberto Villaverde υπερασπίζεται την αθωότητά του


Είναι η τελευταία αναπνοή της διάσημης υπόθεσης που επηρέασε τις εκλογές της Ρεάλ Μαδρίτης του 2006, στις οποίες νίκησε ο Ραμόν Καλντερόν. Την περασμένη βδομάδα η υπόθεση έκλεισε

Fernández Tapias, Florentino, Manuel Redondo και Fernández Blas στην τελευταία γενική συνέλευση των μελών της Μαδρίτης.

Είναι το τελευταίο θύμα που προέκυψε απ’την υπόθεση της ψήφου μέσω ταχυδρομείου, η οποία στο τέλος ανέδειξε τον Ραμόν Καλντερόν ως πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης. "Ο δικαστής μου πρότεινε να αποδεχθώ την μικρότερη ποινή για τέτοιες περιπτώσεις και να κλείσει το θέμα. Όταν δέχτηκα μου είπε ότι η Μαδρίτη θα πρέπει να μου δώσει ένα μετάλλιο για ότι είχα κάνει για τον σύλλογο". Ο Alberto Villaverde, ανέκαθεν σχετιζόμενος με τον Florentino Perez, καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα σε ένα χρόνο, τρεις μήνες και μία ημέρα φυλάκισης (μιας και δεν είναι υπότροπος), για απάτη όσον αφορά την ψήφο μέσω ταχυδρομείου στις εκλογές των merengues του 2006. Ο κατηγορούμενος είναι πεπεισμένος ότι το θέμα θα’χε κλείσει προ πολλού, αν ο Alfonso Carrascosa, Πρόεδρος του Legálitas και δεξί χέρι του Καλντερόν, δεν συνέχιζε την ιδιωτική δίωξη του μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.

«Έχω αρκετή σχέση με τα μέλη που ψηφίζουν στην επαρχία της Λεόν, με τους συνδέσμους και τους leoneses που ζουν στη Μαδρίτη. Έτσι έκανα ένα γύρο τηλεφωνημάτων για να μάθω ποιος ήθελε να ψηφίσει τον Juan Miguel Villar Mir, ο οποίος ήταν το στοίχημά μου. Ο Καλντερόν το ήξερε απ’την εποχή του ως στέλεχος του Florentino και μου ζήτησε επίσης να του δώσω τις ψήφους, αλλά ήμουν σταθερός στη δέσμευσή μου για τον Villar Mir. Σύντομα άρχισα να παρατηρώ παρατυπίες γιατί οι άνθρωποι που δήλωσαν την πρόθεσή τους να ψηφίσουν τον Villar Mir είχαν ήδη δεχτεί επισκέψεις από ανθρώπους του υποψήφιου, κάτι όντας αδύνατο .... Με τον καιρό φάνηκε ότι οι ισχυρισμοί της μαζικής απάτης ήταν ασαφείς γιατί απ’τις πάνω από 10.000 ψήφους που ακύρωσε ο δικαστής Milagros Aparicio, στο τέλος μόνο 24 παρέμεναν αμφισβητούμενες. Ο Καλντερόν έκανε το αδύνατο, διότι εκείνες οι ψήφοι δεν ήταν ανοιχτές και το πέτυχε γνωρίζοντας το, καθώς είχε υπολογίσει ότι δεν είχε πιθανότητες να εκλεγεί», είπε ο Villaverde στην El Confidencial.

                                       Ο Alberto Villaverde μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αυτός ο αντιπρόσωπος μελών, ένας ντόπιος της Ponferrada και μέλος του συνδέσμου El Bierzo, ήταν επίσης ο πρώτος που ισχυρίστηκε ότι είχαν "εισβολείς" στη διάσημη Συνέλευση του 2008, για την οποία ανακρίθηκαν οικονομικές καταστάσεις που έχουν εγκριθεί. Ο Villaverde πιστεύει ότι ήταν η επιμονή του σ’όλες αυτές οι καταγγελίες που είχε ως αποτέλεσμα ο Alfonso Carrascosa να συνεχίσει την ιδιωτική ποινική δίωξη σε βάρος του. Πίστευε ότι συνάντησε ένα είδος «εκδίκησης γιατί ήμουν σκληρός μαζί του απ’την αρχή. Δεν έχω κάνει τίποτα παράνομο. Ήθελε να με γαμήσει».

Προσκλήσεις στο Τσάμπιονς Λινγκ

Ο Villaverde λέει ότι όλα άρχισαν να πηγαίνουν στραβά, όταν "απ’τα περίπου 300 μέλη της Leon, η Μαδρίτη των Καλντερόν και Carrascosa βρήκε σχεδόν 30 με προδιάθεση άρνησης ψήφου σε αντάλλαγμα για μερικές παραχωρήσεις -όπως εισιτήρια, νέα μέλη ή συνδρομές-για να τους πάρουν με το μέρος τους και να πετύχουν τον απώτερο στόχο τους: να ακυρώσουν την ψήφο μέσω ταχυδρομείου. Για παράδειγμα, στον κόσμο του Bierzo είχαν καταβληθεί τα ναύλα και τα εισιτήρια για να γεμίσουν ένα λεωφορείο σ’έναν αγώνα του Champions League εναντίον της Στεάουα Βουκουρεστίου. Μ’αυτά τα «δώρα» είναι εύκολο να ξεγελάσεις κάποιον λέγοντάς ότι αυτή η υπογραφή δεν είναι δική σου. Μπροστά σε τέτοιες χειραγωγήσεις κάλεσα τον Villar Mir και συγκαλέσαμε με την παρουσία του μια συνάντηση των μελών για να αποτρέψουμε την χειραγώγηση. Στη συνάντηση απαρτίας εμφανίστηκαν μια ντουζίνα κουκουλοφόρων με κοντάρια και σημαίες της Μαδρίτης για να προσπαθήσουν να διαλύσουν τη συνάντηση, με τον Villar Mir παρόντα. Πλησιάζοντας οι κουκουλοφόροι τον Villar Mir, οι σωματοφύλακές του τράβηξαν τα όπλα τους και οι ultras έτρεξαν να φύγουν. Βλέποντας αυτό, ο Villar Mir κι εγώ προτείναμε ότι το καλύτερο είναι να βρεθούν ένας προς έναν στο συμβολαιογράφο για να νομιμοποιηθεί η υπογραφή ενός νέου εγγράφου που θα επιβεβαιώνει ότι ψήφισαν".

Από τη μία πλευρά, ο Villaverde και ο Villar Mir ήθελαν να δείξουν ότι η περίπτωση μιας ακύρωσης ψήφου θα ήταν μια σαχλαμάρα κι απ’την άλλη ήθελαν να καθαρίσουν το όνομά του. Αν και σύντομα συνειδητοποίησαν ότι αυτό θα είναι δύσκολο λόγω «προσκλήσεων» όπως αναφέρθηκε παραπάνω. «Προσπάθησαν ακόμη και να εμποδίσουν την διαδικασία επικύρωσης σε συμβολαιογράφο ανεπιτυχώς. Ο Carrascosa ήρθε να προσκαλέσει για τον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης-Barcelona έναν απ’τους συμβολαιογράφους και την οικογένειά του, να επισκεφθεί το ρόστερ στο Valdebebas». Ο πιο ικανός ήταν ο πρόεδρος της Πονφεραντίνα, José Fernández Nieto 'Silvano', προσωπικός φίλος του Villaverde απ’τον οποίο ο Καλντερόν ζήτησε να συνεργαστεί σ’αυτό το θέμα, δίνοντας συνδρομές για τον ίδιο και την οικογένειά του, αλλά αργότερα ποτέ δεν αρνήθηκε να δώσει την ψήφο στον Villaverde για τον Villar Mir.

                                     Υπογραφή των μελών στον leones συμβολαιογράφο.

Asalto a la Casa Blanca

Όλα αυτά τα φρικιαστικά γεγονότα διερευνήθηκαν και το 2012 ο δικαστής Sanz Altozano διέταξε να κλείσει η υπόθεση, καθώς για να κατηγορηθεί ο Καλντερόν καθώς ως αποδείξεις χρησιμοποιήθηκαν κρυφές και παράνομες ηχογραφήσεις, που χρησιμοποιήθηκαν στην εκπομπή Asalto a la Casa Blanca, του «Tele 5». Το θέμα έκλεισε γι’αυτούς, αλλά μιας και είχε ανοίξει ένα ξεχωριστό κομμάτι για το θέμα του Ponferrada, ο Villaverde βρέθηκε ως ο μοναδικός κατηγορούμενος. Στην αρχή σαν κατήγοροι ήταν μια ομάδα μελών, ο ίδιος ο Villar Mir, η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Carrascosa, κι εν τέλει απέσυραν όλοι τις κατηγορίες για τον Villaverde, εκτός απ’τον Carrascosa.

"Πριν από ένα μήνα πήγα στο δικαστήριο για να μάθω πότε θα μπορούσε να’ναι η δίκη, κι όταν θα γίνονταν, να εξηγήσω ότι αυτή η διαδικασία ήταν μια ταφόπλακα για μένα και μου είπαν ότι θα γίνει στο τέλος του 2016 ή στις αρχές του 2017. Απ’τον δικηγόρο μου ήξερα την βούληση του δικαστή να βάλει την υπόθεση στο αρχείο, αν δεν υπήρχε η ιδιωτική ποινική δίωξη του Carrascosa. Πριν από 15 ημέρες έλαβα μια επιστολή που μ’ενημέρωνε για μια ακρόαση με όλα τα μέρη στην οποία ο δικαστής μου είπε: «Έχουμε εισηγηθεί να προσπαθήσουμε να κλείσουμε αυτή τη δύσκολη υπόθεση. Γνωρίζουμε ότι δεν είστε υπότροπος και σας συνιστούμε να αποδεχθείτε την μικρότερη δυνατή ποινή για το αδίκημα με το οποίο κατηγορείστε ... Με την προειδοποίηση ότι αν υπάρξουν δύο που αρνούνται να υπογράψουν για οποιανδήποτε λόγο, η ποινή μπορεί να είναι πολύ υψηλότερη»", δήλωσε ο Villaverde, που αρχικά ανταποκρίθηκε μ’ένα ηχηρό «όχι» επειδή «θα αναγνώριζα κάτι που δεν είχα κάνει», αν και ο δικαστής του ζήτησε να το σκεφτεί για λίγες μέρες.

"Η Ρεάλ Μαδρίτης θα πρέπει να σου δώσει ένα μετάλλιο"

Μετά από διαβούλευση με τους εμπειρογνώμονες και την οικογένεια, ενέμεινε στην απόφαση να μην δεχθεί. Συμβουλεύτηκε ακόμη και τον Δικαστή Decano για την πιθανότητα να δώσει μια μικρότερη ποινή, αν δέχονταν τη συμφωνία, αλλά απορρίφθηκε μπροστά στην πιθανότητα να ασκηθεί έφεση. Και τελικά συμφώνησε μπροστά στην προοπτική μιας μιντιακής δίκης πέντε ή έξι ημερών. "Και αυτό με έκανε να ρίξω την πετσέτα και να αποδεχτώ την ποινή. Για μένα και για την ζημιά της Ρεάλ Μαδρίτης με όλα αυτά τα χάλια". Στη συνέχεια, "ο δικαστής, ο οποίος είχε παρακολουθήσει και ερευνήσει όλη την διαδικασία, μου είπε: η Ρεάλ Μαδρίτης θα πρέπει να σου δώσει ένα μετάλλιο για όσο την υπερασπίστηκες σ’αυτό το θέμα". Ο Alfonso Carrascosa, απ’την πλευρά του, δέχτηκε επίσης την ποινή και δεν πίεσε να πάει ψηλότερα το θέμα. Στην πραγματικότητα, το Γενάρη του 2014 είχε ζητήσει απ’τον δικαστή, ούτε ο Villar Mir ούτε ο Florentino Perez να μην μπορούν να παραστούν σε μια μελλοντική δίκη.

Σήμερα, ο Alberto Villaverde παραμένει ένας αντιπρόσωπος των μελών της Ρεάλ Μαδρίτης και αλληλεπιδρά με τον ίδιο τρόπο με την τρέχουσα διοίκηση, συμπεριλαμβανομένου του Florentino Perez.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.