News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Raúl και η πιθανή επιστροφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης με τον Florentino... ή ενάντια στον Florentino;

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015


Το σούσουρο της επιστροφής του επιταχύνεται

Ο πρώην αρχηγός των Λευκών ανακοίνωσε ότι θα κρεμάσει τα παπούτσια του τον επόμενο μήνα, ακριβώς όταν πραγματοποιείται η δίκη για το καταστατικό της Ρεάλ Μαδρίτης που θα μπορούσε να αναγκάσει τον Perez να συγκαλέσει εκλογές

 

Ακριβώς πριν από ένα χρόνο, ο Ραούλ επέστρεψε στο Μπερναμπέου για να παρακολουθήσει ζωντανά το Μαδρίτη-Barça κι ο Florentino Perez δεν ήθελε να μην εκμεταλλευτεί την ευκαιρία του γιορτινού κλίματος, ίσως σκεπτόμενος να τον προσλάβει μιας κι ο Ραούλ είχε κλείσει την καριέρα του στο ποδόσφαιρο του Κατάρ, αλλά με την απόφαση να συνεχίσει να παίζει, εκείνη τη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης του έδωσε ένα ρολόι και μια υπογεγραμμένη φανέλα απ’όλους τους παίκτες. Στο πίσω μέρος δεν ήταν το «7», το οποίο τόσες πολλές φορές έδειχνε όταν σκόραρε, αλλά το «20», μιας κι εκείνες τις μέρες συμπληρώθηκαν δύο δεκαετίες απ’το ντεμπούτο του με την Ρεάλ.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα κι αν μέχρι τότε ο Ραούλ είχε ήδη αποδεχθεί την προσφορά για να παίξει στην Cosmos της Νέας Υόρκης, ο Florentino του άνοιξε και πάλι τις πόρτες της Ρεάλ Μαδρίτης. Το’χε ήδη κάνει με την ευκαιρία του φιλικού προς τιμήν του με την Αλ Σαντ στο Μπερναμπέου, κι αργότερα, όταν η Ρεάλ ταξίδεψε στην Ντόχα. Ωστόσο, ο Ραούλ αρνήθηκε. Κι όχι ακριβώς για το οικονομικό ζήτημα, διότι, όπως έχει πει η El Confidencial, ο Perez του προσφέρει  3.000.000 € ετησίως, σχεδόν όσα παίρνει ο γενικός διευθυντής Jose Angel Sanchez. Ο λόγος για τον οποίο ο πρώην αρχηγός της Μαδρίτης αρνήθηκε την προσφορά, ήταν επειδή απαίτησε να’χει πλήρη εξουσία στον αθλητικό τομέα, και αυτό ήταν κάτι που ο πρόεδρος της ACS δεν μπορούσε να εγγυηθεί.

Ο Florentino Perez είναι στην ευχάριστη θέση ν’αποφασίζει προσωπικά την αθλητική κατεύθυνση της Ρεάλ Μαδρίτης, ειδικά αφότου προσέλαβε έναν προπονητή τόσο  υποτακτικό -με πλήρη ικανοποίηση- όπως τον Rafa Benitez. Ακόμα κι έτσι, επειδή ο Ραούλ ανακοίνωσε ότι τον επόμενο μήνα θα κρεμάσει τα παπούτσια του, το σούσουρο σχετικά με την πιθανή επιστροφή του γίνεται όλο και πιο δυνατό. «Η απόφασή μου είναι να αποσυρθώ απ’το ποδόσφαιρο όταν τελειώσει αυτή σεζόν και τους επόμενους μήνες θα αποφασίσω ποιο θα’ναι το επόμενο βήμα στην καριέρα μου», ήταν η λακωνική δήλωση του Μαδριλένου επιθετικού στην επίσημη ιστοσελίδα της New York Cosmos.

Αυτό το «επόμενο βήμα» στην καριέρα του Ραούλ θα μπορούσε να’ταν η επιστροφή στην Ρεάλ Μαδρίτης με τον Florentino, αλλά επίσης κι ενάντια στον Florentino ... Στις 25 Νοεμβρίου, ακριβώς όταν ο παίκτης της Κόσμος θα’να είναι έτοιμος να κρεμάσει τα παπούτσια του, θα πραγματοποιηθεί η δίκη για την αλλαγή του καταστατικού του συλλόγου. Μια ομάδα μελών με επικεφαλής τον Rafael Martinez Campillo κατέθεσε αγωγή εναντίον της τροποποίησης που προώθησε ο Florentino Perez, η οποία μείωσε σημαντικά τον αριθμό των πιθανών υποψηφίων για την προεδρία του συλλόγου. Οι ενάγοντες απαιτούν την ακύρωση του εν λόγω κανόνα και του διοικητικού συμβούλιου που σχηματίστηκε το 2013, όταν δεν έγιναν εκλογές γιατί κανείς, πέρα απ’τον πρόεδρο της ACS, δεν διεκδίκησε την προεδρία. Αν ο δικαστής τους δικαιώσει, ο σύλλογος θα πρέπει να επιστρέψει στο προηγούμενο καταστατικό και να προκηρύξει νέες εκλογές.

Και είναι σ’αυτές τις συνθήκες όπου η φιγούρα του Ραούλ θα μπορούσε να αναδυθεί με ισχύ, όχι για να επιστρέψει στην Ρεάλ Μαδρίτης με τον νυν πρόεδρο, αλλά να είναι μέρος αυτής της παλιάς ιδέας πρώην madridistas όπως ο Manolo Sanchis, που παρουσιάστηκε ως  εναλλακτική απέναντι στον Florentino. Πριν από λίγες ημέρες, με την ευκαιρία της κηδείας του θρυλικού Ignacio Zoco, παλιές δόξες του πιο επιτυχημένου συλλόγου στον κόσμο, σχολίασαν αυτή τη δυνατότητα, αν και παραμένει το ερώτημα του ποιος θα’ναι ο επικεφαλής της υποψηφιότητας. Όλα δείχνουν ότι η ιδέα του Ραούλ είναι να συνεχίσει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, αλλά στον αθλητικό τομέα, ως εκ τούτου, η θέση του αθλητικού διευθυντή ταιριάζει απόλυτα, ακόμα περισσότερο σ’έναν οργανισμό στον οποίο επίσης θα βρεθεί κι άλλος πρώην madridista, ο οικείος του, Fernando Hierro.
 
 
Ραούλ, είσαι ικανός για να γίνεις αθλητικός διευθυντής;
Όπως εξηγεί ο Jesús Cuadrado σ’ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην El Confidencial, τα καθήκοντα του αθλητικού διευθυντή ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου είναι πέντε, «όλα με την απόλυτη υποχρέωση έτσι ώστε η θέση αυτή να’ναι δικαιολογημένη και να υπηρετείται με υπευθυνότητα», λέει. Συγκεκριμένα: 1. Η διαμόρφωση ενός ανταγωνιστικού ρόστερ στο γήπεδο και κερδοφόρο στην αγορά. 2. Η δημιουργία ενός μοντέλου με συνέπεια και σταθερότητα στο παιχνίδι ως ποδοσφαιρική σφραγίδα του συλλόγου. 3. Η καθιέρωση κατευθυντήριων γραμμών και μεθοδολογιών στο ρόστερ για να παίζει καλά μια ομάδα. 4. Η καθιέρωση μιας αποτελεσματικής και ανταγωνιστικής απόδοσης, και 5. Η θέσπιση μιας κατάλληλης μεθοδολογίας για την ανάδειξη παικτών στις ακαδημίες και σε feeder clubs. Να μην παρεμβαίνει στο συγκεκριμένο έργο του προπονητή, αλλά να’ναι στενά συνδεδεμένος μαζί του, να εφαρμόζει στην ομάδα μια σωστή ποδοσφαιρική ταυτότητα κι ένα μοντέλο παιχνιδιού με μελλοντική διάρκεια.
Το ερώτημα είναι προφανές: πληροί ο Ραούλ αυτές τις πέντε προϋποθέσεις για να χρησιμεύσει ως αθλητικός διευθυντής της Ρεάλ Μαδρίτης; Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Cuadrado, δυστυχώς για το ποδόσφαιρο και τους ίδιους τους συλλόγους, οι αθλητικοί διευθυντές της ομάδας «συχνά είναι μόνο ανδρείκελα του προέδρου, που τοποθετήθηκαν εκεί για να δέχονται τα πυρά όταν δεν πάνε καλά τα πράγματα, πληρώνοντας το τίμημα». Κι αυτό ακριβώς είναι που το «7», δεν είναι έτοιμο να γίνει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Στην πραγματικότητα, η Ρεάλ Μαδρίτης τώρα δεν έχει καν αυτόν τον «αχυράνθρωπο» του προέδρου, αλλά είναι ο ίδιος ο πρόεδρος, αυτός που ασκεί τα καθήκοντα χωρίς να’ναι εκπαιδευμένος γι’αυτά.
Όπως καταδικάζει ο Jesús Cuadrado στην ανάλυσή του για την κακή επιλογή των αθλητικών διευθυντών, «το αρχικό αποτέλεσμα είναι ότι οι περισσότεροι επαγγελματικοί σύλλογοι είναι ομάδες χωρίς ταυτότητα που αλλάζουν συνεχώς το σύστημα του παιχνιδιού και χρησιμεύουν μόνο για συνεχόμενες μεταγραφές παικτών. Το τελικό αποτέλεσμα είναι η αθλητική και οικονομική καταστροφή των πάντων. Οι διοικούντες εξακολουθούν να το αγνοούν ή... δεν τους νοιάζει». Ο Ραούλ, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Ρεάλ Μαδρίτης για να συνεχίσει να παίζει, φαίνεται να πληροί τις προϋποθέσεις για τη θέση του αθλητικού διευθυντή της Ρεάλ Μαδρίτης, αν και το πρόβλημά του, όπως του καθένα που θα αποδέχονταν τη θέση αυτή, είναι εάν θα τον αφήσουν να την εξασκήσει. Με τον Florentino πρόεδρο, φαίνεται αδύνατο. Αλλά αν δεν υπάρχει ο Florentino;
Υπενθυμίζεται στους αναγνώστες της στήλης και το σχετικό και πολύ ενδιαφέρον άρθρο της El Confidencial:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.