News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Απ’τον Florentino, στον Buzz Lightyear: μέχρι το άπειρο κι ακόμα παραπέρα στην «υπόθεση Cheryshev»

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Το TAD θα διατηρήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης έξω απ’το κύπελλο

Το Διοικητικό Δικαστήριο του Αθλητισμού αποφασίζει για τον αποκλεισμό της Μαδρίτης απ’το Κύπελλο λόγω λανθασμένης 11άδας. Ο πρόεδρος του, κινεί τα νήματα για να μην χρειαστεί να πάει στα τακτικά δικαστήρια


Το Διοικητικό Δικαστήριο του Αθλητισμού (TAD) παρέμεινε στη θέση του την Παρασκευή 18/12, στην τακτική συνεδρίαση. Όσον αφορά την προσφυγή της Ρεάλ Μαδρίτης για την ποινή που της επιβλήθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (RFEF) -κι επικυρώθηκε απ’την Επιτροπή Προσφυγών-, να την αποκλείσει απ’το Κύπελλο για την λανθασμένη χρησιμοποίηση του Cheryshev, το TAD επιβεβαίωσε την ενημέρωση της El Confidencial και ανακοίνωσε ότι το θέμα αυτό δεν συζητήθηκε, διότι η Cádiz δεν είχε υποβάλει ακόμα τις καταγγελίες στο θέμα αυτό, καθώς ο σύλλογος της Ανδαλουσίας είχε διορία να το κάνει μέχρι την Τετάρτη 23/12. Μιας και η περασμένη Παρασκευή δεν ήταν εργάσιμη λόγω των Χριστουγέννων, το TAD θα διεξάγει την συνεδρίασή του σήμερα, στις 14:00, και θα δώσει την απόφασή του σχετικά με την ήδη γνωστή ως «υπόθεση Cheryshev».

Εκτός μεγάλης έκπληξης, το TAD θα επιβεβαιώσει την κύρωση της Επιτροπής και θα διατηρήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης έξω απ’το Copa. Το αντίθετο, μιας και σήμερα είναι η Ημέρα των Αθώων (στην Ισπανία κάνουν φάρσες όπως την Πρωταπριλιά), θα πρέπει να ερμηνευθεί ως ένα αστείο. Από εκείνη τη στιγμή, ο σύλλογος της Concha Espina θα έχει δύο επιλογές: είτε να σηκώσει λευκή σημαία, η οποία είναι πολύ κατάλληλη στην περίπτωσή του και ίσως θα’πρεπε να την σηκώσει απ’την αρχή, ή να πάει στα τακτικά δικαστήρια, κάτι που ο πρόεδρός του διαβεβαίωσε ότι θα έκανε.

Όπως ο Buzz Lightyear, ο περίφημος χαρακτήρας του Toy Story , ο Florentino Perez προτάθηκε να φτάσει "μέχρι το άπειρο κι ακόμα παραπέρα" μετά το ντροπιαστικό αποκλεισμό απ’το Κύπελλο ενάντια στην Κάντιθ. Αντί να αναγνωρίσει το σφάλμα, να εντοπίσει τις εσωτερικές ευθύνες και να επιδείξει το περασμένο μεγαλείο της Ρεάλ Μαδρίτης, ο πρόεδρος της ACS αφέθηκε να εξαπατηθεί "άθλια" και παρουσιάστηκε δημοσίως για να δικαιολογήσει το αδικαιολόγητο. Απ’την στιγμή που οι Επιτροπές Ανταγωνισμού και Προσφυγών ήταν απόλυτες και το ίδιο το TAD δεν χορήγησε προσωρινή αναστολή, ο Florentino συνέχισε να κινεί τα νήματά του για να προσπαθήσει να αποφύγει ό, τι φαίνεται αναπόφευκτο: ότι δεν έχει άλλη επιλογή απ’το να πραγματοποιήσει τις απειλές του και να πάει την υπόθεση στα τακτικά δικαστήρια.

                                                               Ο Miguel Cardenal


Ο Cardenal αμύνεται στις πιέσεις

Ο Miguel Cardenal, εκτελών χρέη προέδρου του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού (CSD) αναγκάστηκε να αμυνθεί δημοσίως λέγοντας ότι «δεν υπάρχει καμία εξάρτηση» του Διοικητικού Δικαστηρίου του Αθλητισμού (TAD) με το σώμα του, αναφορικά με την πιθανή δυσφορία της Ρεάλ Μαδρίτης μ’αυτόν, για τη μη χορήγηση της προσωρινής αναστολής στην λευκή ομάδα για τον αποκλεισμό απ’το κύπελλο. Ο Cardenal διαβεβαίωσε ότι "δεν έχω την παραμικρή ιδέα του τι συμβαίνει στο TAD". "Δεν είναι καν στην έδρα του CSD και συχνά μαθαίνω τις αποφάσεις του απ’τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Δεν υπάρχει εξάρτηση απ’το CSD και μερικές φορές έχει εκδώσει αποφάσεις για τις οποίες εκφράσαμε τη δυσαρέσκειά μας", είπε στο πρόγραμμα El Larguero της «Cadena SER».

Μπροστά στις πιέσεις που δέχτηκε, κάτι που δεν παραδέχτηκε, ο διοικητικός διαβεβαίωσε ότι, «δεν είναι αλήθεια» ότι κατά τη λήψη απόφασης σχετικά με την προσωρινή αναστολή υπήρξε μια αλλαγή ενός μέλους του TAD, αλλά στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν έξι απ’τα επτά μέλη του. «Νομίζω ότι δεν υπήρξε καμία αντιφατική ψήφος κι αφού συμφώνησαν όλοι, δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να αμφιβάλλει κάποιος» ανέφερε ο Miguel Cardenal.
 


Νομικοί αναγνωρισμένου κύρους

«Όταν ο Ζιντάν είχε τιμωρηθεί για τις υπάρχουσες αμφιβολίες σχετικά με το δίπλωμα προπονητικής στην RFEF, σε μια συνεδρίαση έφτασαν να πουν, όταν ήταν επί τάπητος το όλο ζήτημα του «Jimmy», ότι ήταν βίαιο που το CSD επέτρεψε στον Ζιντάν να προπονήσει, αλλά ούτε το CSD τον άφησε να προπονήσει ούτε επικύρωσε τον αποκλεισμό της Επιτροπής Προσφυγών. Το TAD αποτελείται από νομικούς αναγνωρισμένου κύρους και εμπειρογνώμονες του αθλητικού δικαίου, που είναι εκείνοι που αναλύουν τις υποθέσεις κι έχουν την αποστολή να αποφασίσουν, όχι το CSD, αν και υποστηρίζει την ενέργειά του» έπρεπε να εξηγήσει ο Γραμματέας του θεσμού.

Ο Cardenal δεν αμφιβάλλει ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα πάει στα τακτικά δικαστήρια κι ότι αυτά μπορεί να την δικαιώσουν. «Θα πρέπει να το δούμε με φυσικότητα, είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα και περισσότερο αν η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πεπεισμένη ότι έχει δίκιο», είπε ο εκτελών χρέη προέδρου του CSD, αν κι ο καθένας με την ελάχιστη σύνδεση με το ισπανικό ποδόσφαιρο ξέρει ότι το να πάει μια αθλητική ποινή στα τακτικά δικαστήρια δεν είναι το πιο κατάλληλο. Ξεκινώντας απ’την ίδια την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει ήδη υποστεί αρκετή ζημιά καθώς έχει αποκλειστεί απ’το Κύπελλο για λανθασμένη χρήση του Cheryshev για να συνεχίσει λερώνοντας το καλό όνομά της μ’αυτό το γελοίο ταξίδι στο άπειρο κι ακόμα παραπέρα.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.