News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Cristiano αλλάζει το λόγο όταν ο Florentino επιταχύνει με την αντικατάστασή του

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Ο Lewandowski, ο οποίος θέλει να μιμηθεί το είδωλό του, τον Ραούλ και να παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης, είναι ο εκλεκτός για ν’αντικαταστήσει τον Πορτογάλο, εξ ου και το «μένω» του Κριστιάνο που ακούστηκε ως πρόκληση. Ούτε η Μπάγερν θα’ναι εύκολη


Είπε ξείπε. Έτσι, χωρίς περαιτέρω. Ξεδιάντροπα. Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε θα’ναι η τελευταία φορά που αλλάζει το λόγο. Ούτε είναι η κληρονομιά του Κριστιάνο Ρονάλντο. Η κοινή στρατηγική της έκθεσης με δυνατή φωνή προπαγανδίζοντας στον κάθε ενδιαφερόμενο, είναι η κληρονομιά της ανθρωπότητας. Στο παιχνίδι σκακιού το οποίο έχει μετατραπεί σε μια διαπραγμάτευση κάθε μέρος χρησιμοποιεί την κίνηση ορισμένων πιονιών του για προσωπικό όφελος. Κι αυτοί που κατευθύνουν τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον αστέρα της Μαδέιρα. Αναπνέει τον madridismo; Ίσως. Μερικοί, όπως ο πρόεδρος, κατανοούν ότι ο Πορτογάλος επιθετικός μπαίνει στην τελική ευθεία της καριέρας του, ότι θα συνεχίσει να σκοράρει, αλλά με μειωμένη απόδοση. Ελάτε, έχει βγάλει τα λεφτά του. Ως εκ τούτου, πρέπει να εργαστεί για να γίνει στο επόμενο βήμα: την εξεύρεση του καλύτερου αντικαταστάτη. Με τα μαύρα πιόνια, κάποιος που εξακολουθεί να κατέχει το συμβόλαιο ως μοχλό για να γίνει ισχυρότερος. Ο Cristiano αποφάσισε ότι αν συμβεί η έξοδος, θα’ναι μ’ένα μεγάλο λάφυρο στον τρεχούμενο λογαριασμό. Η προσέγγιση του στενού κύκλου του «7» είναι ξεκάθαρη: «Δεν φεύγουμε, μας διώχνουν». Έτσι, είπε ξείπε.

Δεν πέρασε πολύς καιρός, απ’όταν το γερμανικό περιοδικό «Kicker» δημοσίευσε μια συνέντευξη με τον Κριστιάνο όπου ο goleador άφησε στον αέρα το μέλλον του στην Ρεάλ. Είπε, σχετικά, «αυτή τη στιγμή παίζω για τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ποτέ δεν ξέρεις». Οι λέξεις είχαν τη μυρωδιά του αποχαιρετισμού. Το παιδί δεν περνά μια καλή στιγμή στο σύλλογο: αποστασιοποιημένος απ’τη διοίκηση, προσβεβλημένος απ’την αποχώρηση του Αντσελότι και μακριά απ’τις ιδέες του Μπενίτεθ, απ’τον οποίο τον χωρίζει ένας ωκεανός προσωπικά κι επαγγελματικά. Εκείνη την εποχή, η στρατηγική ήταν να εκνευρίσει τον Florentino, να παρουσιαστεί ως απαραίτητος και να φλερτάρει μ’αυτόν ο οποίος μπορεί να αποκτήσει τις υπηρεσίες του τον Ιούλιο. Δεν ήταν ασήμαντη η σκηνή με τον Blanc, τον οποίο θα μπορούσε να ευχαριστήσει ιδιωτικά, ούτε το φλερτ με τον σεΐχη ιδιοκτήτη της Παρί Σεν Ζερμέν. Ούτε ακόμα τα σήματα, χωρίς υποχρέωση, στον Sir Alex Ferguson στην πρεμιέρα της ταινίας του στο Λονδίνο . Αλλά μακριά απ’το να βρουν μια θωρακισμένη πόρτα, ο Ρονάλντο κι ο σύμβουλός του βρήκαν την περιφρόνηση της εξουσίας. Η Ρεάλ Μαδρίτης συνέχιζε στο δικό της: σε αναζήτηση του χαμένου «9».


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανέκτησε τη φωνή του στη μεικτή ζώνη μετά την ιστορική νύχτα στο Santiago Bernabeu. Ούτε σκοράρει τέσσερα γκολ στο Τσάμπιονς Λινγκ κάθε μέρα, ούτε σπάει το ρεκόρ των γκολ στη φάση των ομίλων κάθε χρόνο. Ο διασυρμός της Μάλμε κάλμαρε τη λευκή λαιμαργία, ξεκινώντας μ’αυτήν του πρώτου σκόρερ της. Στη συνέχεια είχε μια ειδυλλιακή στιγμή για να διορθώσει τους δημόσιους λογαριασμούς. Το έκανε για να δικαιολογήσει τις περίεργες κινήσεις του πρόσφατου παρελθόντος. Η πιο εμφατική δήλωση θα πρέπει να’ναι του μέλλοντος. Αυτό το «μένω» ακούστηκε ως πρόκληση, ειδικά μετά τα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Είναι αλήθεια ότι ο CR7 έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2018 κι ότι η ρήτρα αποδέσμευσής του είναι ανέφικτη και η διαπραγμάτευση ακριβή. Είναι επίσης αλήθεια ότι το μήνυμα είχε ένα μόνο παραλήπτη: τον Florentino Pérez. Η υπόλοιπη  ομιλία ήταν διαλλακτική: "Ο Blanc μίλησε πολύ καλά για μένα και τον ευχαρίστησα, όπως και στον σεΐχη". «Πρέπει να δοθεί χρόνος στον Μπενίτεθ». "Ο προπονητής δουλεύει καλά". "Οι παίκτες είμαστε επίσης ένοχοι". Και το αποκορύφωμα: "Ο Florentino αστειεύτηκε".

Λίγους παραξένεψε η παρουσία του Cezary Kucharski στα επίσημα των καλεσμένων της Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν ήταν ούτε η πρώτη επίσκεψή του, ούτε η τελευταία. Είναι παλιός γνώριμος στο merengue σπίτι. Ο αθλητικός σύμβουλος του Robert Lewandowski επανέλαβε την αλληλουχία με τη λευκή ηγεσία. Ο Florentino τον προσέγγισε στις αρχές του 2014. Τότε, ο Πολωνός αποφάσισε να εξαντλήσει το τετραετές συμβόλαιο του με την Μπορούσια Ντόρτμουντ για να υπογράψει με την Μπάγερν. Ο λευκός πρόεδρος το προσπάθησε, αλλά ήταν αργά. Ο Robert είχε ήδη σφραγίσει την υπογραφή του στο επίσημο επιστολόχαρτο του Μονάχου. Το συμβόλαιο που υπέγραψε έχει διάρκεια μέχρι τον Ιούνιο του 2019 και δεν υπάρχει καμία ρήτρα αποδέσμευσης σ’αυτό. Αυτό το γνωρίζει, επίσης, ο Perez που παίζει με τη φθορά του ποδοσφαιριστή για να κατευνάσει τις φιλοδοξίες της Μπάγερν. Ο Kalle Rummenigge, που με τον Hoeness στη φυλακή, είναι αυτός που χειρίζεται τα αθλητικά νήματα του συλλόγου, έδειξε περηφάνια με την εμφάνιση του Kucharski στο γήπεδο της Μαδρίτης: "Κοιτώντας το συμβόλαιο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγχωνόμαστε". Μυρίζει μια μάχη τιτάνων, κυρίως απ’την επιθυμία να Lewandowski, ο οποίος θέλει να μιμηθεί το είδωλό του, τον Ραούλ, και να φορέσει τα λευκά.

Κάνοντας μια ανασκόπηση βλέπουμε τι συνέβη το 2013. Τότε, η Ντόρτμουντ αρνήθηκε μια προσφορά της Μπάγερν, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, για να μην το χάσει ελεύθερο τον επόμενο χρόνο. Δεν υπήρξε συμφωνία και τις πρώτες μέρες του επόμενου έτους ήταν ελεύθερη ν’ανακοινώσει την απόκτησή του αν και η ενσωμάτωση έγινε έξι μήνες μετά. Η γερμανική εφημερίδα Der Spiegel, ανέφερε ότι η αυτή η επιχείρηση φούσκωσε μέχρι τα 80 εκ. € -55 εκ. σε 5 χρόνια συμβολαίου κι εκείνα τα 25, τα οποία τελικά κατέληξαν στην τσέπη του παίκτη. Ο Robert, γεννημένος στη Βαρσοβία και γιος αθλητών (ο πατέρας τζουντόκα και η μητέρα παίκτρια του βόλεϊ) είναι ένας καταξιωμένος σκόρερ, που στα 27.5 χρόνια του βρίσκεται σε πλήρη αθλητική ωριμότητα. Γι’αυτόν τον παίκτη, κι όπως έχουμε πει στην El Confidencial πριν από περισσότερο από ένα μήνα, ο Florentino είναι αποφασισμένος να επαναλάβει το galáctico κατόρθωμα. Το σημείο εκκίνησης είναι η δαπάνη που έκαναν οι Γερμανοί όσον αφορά το ισοζύγιο των λογαριασμών του. Ψάχνουν τη μείωση αυτών των 80 εκ. για την αποφασιστικότητα του Lewandowski να γίνει madridista. Έτσι, ο Perez θα λάβει την ίδια του την ιατρική αγωγή (ο αρθρογράφος εννοεί τον παρόμοιο τρόπο, με τον οποίο ο Πέρεθ ορίζει τις τιμές πώλησης των παικτών του): ούτε η Μπάγερν χρειάζεται χρήματα, ούτε προτίθεται να ενισχύσει έναν άμεσο ανταγωνιστή του Champions League. Και στο ενδιάμεσο, το μέλλον του Κριστιάνο Ρονάλντο. Σχεδόν κανένα.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.