News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Mourinho κι αυτά τα τρία "σάπια μήλα" (τώρα δύο) για να επιστρέψει στην Ρεάλ Μαδρίτης

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Του Enrique Marin

Ο Florentino Perez λαχταρά τον Πορτογάλο τεχνικό

Με τον Rafa Benitez στο τεντωμένο σχοινί, ο υποψήφιος της βιασύνης είναι ο Ζιντάν, αλλά ο Florentino Perez λαχταρά ακόμα τον Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος δεν τα πηγαίνει καλά στην Τσέλσι ... και θέτει προϋποθέσεις


"Με αυτούς τους τρεις εκεί, είσαι νεκρός." Λένε οι κακές γλώσσες ότι ήταν η ανάλυση που έκανε ο Ζοζέ Μουρίνιο στις επαφές του με την Ρεάλ Μαδρίτης μετά το 4-0 της περασμένης σεζόν στο Καλντερόν. Ένα αποτέλεσμα που επιβεβαίωσε την πτώση της ομάδας του Αντσελότι, μετά την θεαματική έναρξη, και το οποίο εξέθεσε πολύ τον Ιταλό προπονητή. Όπως συμβαίνει συχνά σ’αυτές τις περιπτώσεις, κι, όπως μπορεί να γίνει με τον Rafa Benitez με τα πολύ πρόσφατα, η δημόσια στήριξη του «Carletto» απ’τον Florentino Perez ήταν ο προπομπός της απόλυσής του. Περιέργως, ο αντικαταστάτης του ήρθε με τη φήμη του σκληρού, αλλά παρουσιάστηκε με δάκρυα συγκίνησης. Υπερβολικά ευγνώμων προς τον πρόεδρο, δεν συνδέθηκε με τ’αποδυτήρια απ’την πρώτη μέρα και η αμηχανία του μπροστά στα μικρόφωνα ήταν μόνο η αντανάκλαση της κακής διαχείρισης της ομάδας.

Από "αυτούς τους τρεις" παίκτες, στους οποίους αναφέρονταν ο Μουρίνιο, ο ένας έχει φύγει, ένας άλλος διαπραγματεύτηκε το καλοκαίρι την μεταγραφή του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά τελικά ανανέωσε επειδή ο Florentino δεν θα μπορούσε να επιτρέψει να φύγουν οι δύο αρχηγοί, κι ο τρίτος έχει αρχίσει να παίζει τη γάτα με το ποντίκι για το μέλλον του. Ναι, αυτά τα τρία «σάπια μήλα», όπως χαρακτηρίστηκαν απ’τον Πορτογάλο προπονητή, ήταν οι Ίκερ Κασίγιας, Sergio Ramos και Κριστιάνο Ρονάλντο, αντίστοιχα. Όμως τα προβλήματα του Benitez δεν περιορίζονται στους δύο που βρίσκονται ακόμα στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία του ρόστερ. Δεν είναι φυσιολογικές, για παράδειγμα, οι πολύ χαμηλές αποδόσεις τις οποίες προσφέρουν μερικοί παίκτες όπως οι Kroos, Isco ή James.

Με τον Μπενίτεθ σε τεντωμένο σχοινί κι αυτόν που τον πρότεινε, τον «Γενικό Σούπερ-Διευθυντή» Jose Angel Sanchez, να μην έχει επιχειρήματα για να τον υπερασπιστεί εδώ και πολύ καιρό, η επιλογή που έχει στο χέρι ο πρόεδρος για να αντικαταστήσει τον προπονητή ο οποίος, θεωρητικά, θα έδινε "μια ώθηση " στη Real μετά το ανάλαφρο και υποτιθέμενο «μαλακό χέρι» του Αντσελότι, είναι ο Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Γάλλος, που διανύει τη δεύτερη σεζόν του στην Castilla, δεν αισθάνεται ακόμα έτοιμος να κάνει το άλμα, ως εκ τούτου, φάνηκε ο ίλιγγός του, όταν βολιδοσκοπήθηκε, αν και γνωρίζει επίσης ότι αν ο Florentino Perez του ζητήσει να αντικαταστήσει τον Μπενίτεθ, δεν μπορεί να του πει όχι.


Ζιντάν, επιλογή της έκτακτης ανάγκης... και της Adidas

Η επιλογή του Ζιντάν είναι για μια περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Πρώτον, επειδή ο Florentino δεν είχε ποτέ μεγάλη προσωπική άποψη για τον Zizou, αν και το προφίλ του πρώην παίκτη παγκόσμιας κλάσης θα χρησιμεύσει για να πειθαρχήσει βραχυπρόθεσμα τ’αποδυτήρια τα οποία έχουν φύγει ξεκάθαρα απ’τα χέρια του Μπενίτεθ. Επιπλέον, η Adidas, επίσημος χορηγός τόσο του συλλόγου όσο και του ίδιου του προπονητή, θα ήταν ευτυχής να τον δει να φοράει τα ρούχα της προπόνησης. Και, δεύτερον, επειδή ο προπονητής που πραγματικά θα ήθελε να’χει ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, δεν είναι άλλος απ’τον πολυπόθητό του Μουρίνιο.

Ο Ραμόν Καλντερόν, πρώην πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, τόλμησε να διαβεβαιώσει στον λογαριασμό του στο Twitter ότι ο Jorge Mendes, εκπρόσωπος του Πορτογάλου, έχει ήδη κάνει δύο συναντήσεις για να συζητήσει για την επιστροφή του Mou στον πάγκο του Μπερναμπέου, αλλά δεν θα επέστρεφε ποτέ "σε περίπτωση παραμονής κάποιων παικτών, μη ευχάριστων σ’'αυτόν", αναφερόμενος στους τρεις (τώρα δύο) που αναφέρονται παραπάνω.

Περιττό να πούμε ότι, η κακή κατάσταση του Μπενίτεθ στη Ρεάλ Μαδρίτης ενώνεται με την ακόμα χειρότερη του Μουρίνιο στην Τσέλσι. "Βλέπω τον εαυτό μου να ολοκληρώνει το συμβόλαιο με την Τσέλσι. Έχω ακόμα τριάμισι χρόνια. Μετά με βλέπω με την ικανότητα να προπονώ οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο, αν και υπάρχουν κάποιες ομάδες που δεν πρόκειται να προπονήσω ποτέ " δήλωσε ο Μουρίνιο στη συνέντευξη Τύπου πριν απ’την αναμέτρηση με την Λέστερ τη Δευτέρα, στην οποία η ομάδα του έχασε και πάλι (2-1) και παραμένει σ’ένα σημείο καθόδου.

Μετά την ήττα απ’την ομάδα έκπληξη του Κλαούντιο Ρανιέρι, ο Πορτογάλος είπε ότι: "μία απ’τις καλύτερες ικανότητές μου είναι να διαβάζω τον αντίπαλο, κι έχω την αίσθηση ότι η δουλειά μου προδόθηκε. Κατά τη διάρκεια των προπονήσεων δεν υπάρχει τίποτα να επικρίνω, αλλά είναι απογοητευτικό σε επίπεδο αγώνων". Σίγουρα ο Μπενίτεθ θα’θελε να πει το ίδιο ή κάτι παρόμοιο για την Ρεάλ Μαδρίτης του, αν και η διαφορά είναι ότι ενώ η πίστωση του Ράφα εξαντλείται, ο Μουρίνιο εξακολουθεί να’ναι ο προπονητής που λαχταρά ο Florentino. Χωρίς αμφιβολία, η καλύτερη ασπίδα που είχε και θα μπορούσε να’χει, αν και η Μαδρίτη μ’αυτόν, κέρδισε μόνο ένα κύπελλο κι ένα πρωτάθλημα σε τρία χρόνια.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.