News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane αγκαλιάζει στοργικά το BBC, αλλά η μεγάλη του πρόκληση θα’ναι να το κάνει να τρέχει

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Με τον Rafa Benitez ξέχασε να αμύνεται


Κατέστησε σαφές ότι οι Κριστιάνο, Μπενζεμά και Bale θα’ναι βασικοί, αλλά η δουλειά του θα’ναι να δουλέψουν πραγματικά στα αμυντικά καθήκοντα, κάτι που δεν συνέβαινε με τον Ράφα Μπενίτεθ


"Αυτή είναι η ιδέα, καθαρά". Δεν δίστασε ούτε για μια στιγμή, όταν ρωτήθηκε για το BBC. Ο Ζιντάν κατέστησε σαφές ότι «θα παίξω με τους τρεις επιθετικούς» κάτι που δεν είναι καινούργιο, διότι οι προκάτοχοί του, ενήργησαν με τον ίδιο τρόπο. Με τον Carlo Ancelotti το στοίχημα λειτούργησε πολλές φορές, ενώ με τον Ράφα Μπενίτεθ συνέβη το αντίθετο. Και δεν λειτούργησε αυτό το τρίο υπό τις εντολές του madrileño προπονητή, επειδή αυτός δεν τα πήγε καλά μαζί τους, κάτι απαραίτητο για να τους κάνει να δουλέψουν ως σύνολο. Ο Zizou ελπίζει να τους κερδίσει, έτσι ώστε στη συνέχεια, να απαντήσουν στον αγωνιστικό χώρο με δουλειά που δεν έχουν επιδείξει και που, εν μέρει, παρέσυρε τον Ράφα. Μένει να δούμε αν χρειάζεται ένα μαστίγιο για να κάνουν αυτά τα χιλιόμετρα που δεν έκαναν, και η Ρεάλ Μαδρίτης το πλήρωσε πολλές φορές.

Αρκετές ομάδες έχουν τσεκάρει από κοντά αυτή τη μικρή προσπάθεια -πολλές φορές μηδενική- στην άμυνα, απ’τους Cristiano Ronaldo, Bale και Benzema. Πολλοί παίκτες έχουν μείνει με το στόμα ανοιχτό μπροστά στην αναβλητικότητά του τρίο, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης έχανε την μπάλα κοντά στην αντίπαλη περιοχή και υποχωρούσαν για να αμυνθούν όπως οι  υπόλοιποι συμπαίκτες τους. Αρκετοί αντίπαλοι, όπως έχουν παραδεχτεί ανοιχτά κατ 'ιδίαν, δεν μπορούσαν να πιστέψουν τη μηδενική αλληλεγγύη του τρίο την ώρα της βρώμικης δουλειάς. «Ούτε καν σηκώνουν το βλέμμα», είπε κάποιος παίκτης ο οποίος έχει ζήσει από κοντά σκηνές ακατανόητες για την ποδοσφαιρική ελίτ του σήμερα.


Κάποιος συνάδελφός του επαγγέλματος έχει φτάσει να μιλήσει για «ντροπή» βλέποντας το τρίο των επιτιθέμενων να μένει απαθές, ενώ το υπόλοιπο των συμπαικτών του θα πρέπει να τρέχει παντού για να αποτρέπει την ορμή της αντίπαλης ομάδας. Σ’αυτόν το τομέα υποδεικνύεται επίσης ο James Rodriguez, ένας άλλος παίκτης του οποίου η συνύπαρξη με τον Rafa Benitez άγγιξε το θάνατο εδώ κι αρκετές βδομάδες. Ένας στρατηγός που, πάντα πόνταρε στην τάξη και την πειθαρχία σε όλες τις ομάδες που προπονούσε -η Βαλένθια είναι το καλύτερο και επιτυχημένο παράδειγμα-, στην Ρεάλ Μαδρίτης δεν πέτυχε ποτέ όλα τα κομμάτια της να κινούνται με τέλειο ρυθμό όταν έπρεπε να προστατέψουν το τέρμα του Keylor Navas . Μερικοί έτρεχαν ίσα ίσα ή ούτε καν τόσο, και είναι εκεί απ’όπου θ’αρχίσει ο Ζιντάν να εργάζεται για να σχεδιάσει μια ισορροπημένη ομάδα.


Παραμέληση κι ακόμα περισσότερα

Ο Rafa Benitez την αντιμετώπισε στην Κίνα απ’την πρώτη στιγμή. Ήταν ανίκανος να κερδίσει παίκτες όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, πάνω απ 'όλα, κι ο Benzema, και η ομάδα διαιρούνταν συνεχώς. Ο Bale ολοκλήρωσε το έργο, το οποίο εκμεταλλεύτηκαν πολλές ομάδες αξιοποιώντας το τεράστιο χάος ή, τουλάχιστον, φέρνοντας σε δύσκολη θέση την Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως η Ράγιο Βαγιεκάνο, που συνέτριψε τη λευκή ομάδα κατά τα αιώνια 15 λεπτά στα οποία φάνηκε σύντομα η αναβλητικότητα και η απροθυμία αρκετών παικτών. Η madridista τρίαινα ξεκινά με τον ίδιο στάτους σ’αυτή τη νέα εποχή, αλλά ο Ζιντάν ξεκαθάρισε ότι χωρίς δουλειά δεν θα’ναι δυνατόν να επιτευχθούν οι στόχοι. Μια λέξη, δουλειά, που ο Γάλλος χρησιμοποίησε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου χθες.

Ο Gareth Bale αξίζει ιδιαίτερης προσοχής απ’τον προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης. Όταν έμαθαν την ξαφνική απομάκρυνση του Rafa Benitez, διαφορά βρετανικά μέσα ενημέρωσης άρχισαν να δίνουν έμφαση στην τρομερή απογοήτευση που κυρίευσε τον Ουαλό. Σε κάποιο έγινε λόγος για έναν παίκτη «κατεστραμμένο» απ’την είδηση, τονίζοντας την καλή του σχέση με τον απολυμένο τεχνικό. Τον τελευταίο καιρό έδειχνε μια πολύ τακτική απόδοση και τώρα ο Ζιντάν θα πρέπει να δώσει συνέχεια σ’αυτό το θετικό στάδιο του παίκτη. Στο Ηνωμένο Βασίλειο μιλάνε και πάλι για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως μελλοντικό προορισμό ενός Μπέιλ που από τότε που ήρθε στην Ρεάλ δεν κατάφερε ποτέ να επιτύχει το αναμενόμενο επίπεδο απόδοσης. Κυρίως λόγω διαφόρων σωματικών προβλημάτων.

Αναμένεται, επίσης, με μεγάλο ενδιαφέρον, η αντίδραση του Κριστιάνο Ρονάλντο σε αυτό το νέο σενάριο. Η αντιπαράθεση του από νωρίς με τον Μπενίτεθ ήταν ένα απ’τα επεισόδια που σημάδεψαν τη σύντομη διαδρομή του madrileño προπονητή στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Πορτογάλος επιθετικός είχε ενέργειες, σ’αυτούς τους πρώτους μήνες της σεζόν, πολύ μακριά απ’τις συνηθισμένες, κυρίως λόγω του ότι η σχέση του με τον απολυμένο τεχνικό ήταν άθλια. Προπονητής και ποδοσφαιριστής είχαν περισσότερες από μια συγκρούσεις, που είχαν αντίκτυπο στον αγωνιστικό χώρο. Ο Cristiano ήταν άβολα, και τώρα πρέπει να δούμε πώς θα ανταποκριθεί με τον Γάλλο. Βασικά, στην ώρα των χιλιομέτρων, όταν θα πρέπει να βοηθήσει τους συμπαίκτες του, κάτι που δεν επέδειξε με τον Ράφα...

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.