News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane είχε τόση βιασύνη να προπονήσει τη Μαδρίτη ... που εισέβαλε στο γραφείο του Benítez

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Του Enrique Marin

Ο Ράφα βρέθηκε προ εκπλήξεως στο Valdebebas

"Τη Δευτέρα σκεφτόμουν να ετοιμάσω των αγώνα της Castilla και το απόγευμα όλα άλλαξαν", δήλωσε ο Γάλλος, τον οποίο ο Ράφα βρήκε στο γραφείο του, όταν πήγε την Τετάρτη να μαζέψει τα πράγματά του


"Όλα έγιναν τόσο γρήγορα αυτή τη βδομάδα. Τη Δευτέρα σκεφτόμουν να ετοιμάσω τον αγώνα της Castilla και το απόγευμα όλα άλλαξαν", δήλωσε ο Ζινεντίν Ζιντάν στη δεύτερη συνέντευξη Τύπου του ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, πριν το ντεμπούτο του εναντίον της Ντεπορτίβο στο Μπερναμπέου. "Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε αυτό που συμβαίνει, είναι εκπληκτικό, αλλά είμαι έτοιμος για αυτό το στάδιο. Δεν αμφιβάλλω για τίποτα", πρόσθεσε ο Γάλλος με την ίδια σιγουριά με την οποία έλεγχε και χειρίζονταν τη μπάλα στην επιτυχημένη και λαμπρή καριέρα του ως παίκτης, τα τελευταία πέντε χρόνια με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ζιντάν ήταν πολύ ειλικρινής και το μόνιμο χαμόγελο του σ’όλη την εμφάνιση του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης όχι μόνο πρόδιδε το όραμα που τον έκανε να προπονήσει την πρώτη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης -αυτό το «λαχείο» που, σύμφωνα με τον Χίτσφελντ, του έπεσε- αλλά επίσης την επιθυμία που είχε να κάνει το άλμα απ’την Castilla. Απόδειξη της λαχτάρας του ήταν ότι, όταν ο Rafa Benitez πήγε την Τετάρτη στο Ciudad Deportiva de Valdebebas να μαζέψει τα πράγματά του, εξεπλάγη απ’το γεγονός ότι ο Ζιντάν είχε ήδη καταλάβει το γραφείο του. Ο Γάλλος, ο οποίος στην βιαστική παρουσίασή του, τη Δευτέρα το απόγευμα ξέχασε ή αγνόησε ν’αναφερθεί στον απερχόμενο προπονητή, δεν δίστασε να τον εκτοπίσει στην κυριολεξία. Αντί να περιμένει λίγες μέρες σ’αυτό που είχε, απ’τη στιγμή που είχε προσληφθεί ως προπονητής της Castilla, δεν περίμενε ούτε καν ν’αδειάσει ο Μαδριλένος το γραφείο του, κάτι το οποίο προφανώς δεν άρεσε στον Μπενίτεθ.

"Θα ήθελα να ευχηθώ καλή τύχη σ’όλα στον Ζινεντίν Ζιντάν, τον αντικαταστάτη μου, και σ’όλο το επιτελείο του", έγραψε ο Rafa στη σύντομη αλλά κομψή αποχαιρετιστήρια επιστολή του. «Η μοίρα σου θα’ναι η Ρεάλ Μαδρίτης μας, που της εύχομαι κάθε επιτυχία», πρόσθεσε με μια παιδεία που τον τιμά, καθώς είχε λόγους να μην το κάνει. Λίγες βδομάδες νωρίτερα, όταν ο Florentino Perez είχε ήδη αρχίσει να κουνάει την καρέκλα, όσο κι αν ο πρόεδρος το αρνούνταν κι ο τεχνικός δεν το πίστευε, ο Μπενίτεθ δεν δίστασε να υπογραμμίσει για τον Ζιντάν "Είναι ένας καλός προπονητής, ο οποίος βρίσκεται στη φάση της δημιουργίας του. Η σχέση μας είναι καλή, κανονική, ανταλλάζουμε πληροφορίες για τους παίκτες. Τίποτα περισσότερο". Και τίποτα λιγότερο.


 Δεν είναι Guardiola, αλλά ούτε ανόητος

«Προς το παρόν δεν έχω καμία ανησυχία. Ξέρω πού είμαι, το ξέρω ότι είναι μια δύσκολη θέση, αλλά είμαι έτοιμος κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όταν είσαι έτοιμος, τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους», είπε ο Ζιντάν, ο οποίος, σε αντίθεση μ’αυτό που ειπώθηκε κάποια φορά μέσα απ’την ίδια τη Ρεάλ Μαδρίτης, αποδεικνύει ότι δεν έχει ίχνος ανοησίας. «Όταν βλέπω αυτήν την ομάδα και την ποιότητά της είμαι πεπεισμένος ότι τα πράγματα θα πάνε καλά», πρόσθεσε για κάποιον που είχε ή έχει οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με το τι έχει καταφέρει η εκλογή του ως αντικαταστάτης του Μπενίτεθ.

Χωρίς να’ναι Guardiola, το γεγονός είναι ότι ο Pep, άρχισε επίσης την προπονητική στη θυγατρική της Barcelona, αλλά επίσης και στη Segunda Β, με τη διαφορά ότι ο Καταλανός στέφθηκε πρωταθλητής και κέρδισε την άνοδο στη Segunda την ίδια χρονιά, ενώ ο Zizou δεν ήταν σε θέση να βάλει την Castilla ούτε στα play-off. Όπως με τον νυν προπονητή της Μπάγερν, που μετά από εκείνη τη σεζόν στη Μπάρτσα Β αντικατέστησε τον Φρανκ Ράικαρντ στο Camp Nou, ο Ζοζέ Μουρίνιο ήταν η εναλλακτική λύση, που εξέταζε τότε ο Joan Laporta, έτσι και τώρα ο Florentino Perez θα αρέσκονταν να τον εξετάσει.

Αν και δεν μπορεί να το παραδεχθεί, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης δεν ήταν σίγουρος ότι αυτή την στιγμή, ο Ζιντάν ήταν ο κατάλληλος προπονητής για ν’αντικαταστήσει τον Μπενίτεθ, αλλά αν είναι κάτι που μεταδίδει ο Γάλλος, είναι η εμπιστοσύνη. «Αυτό που έχω είναι αυτοί οι παίκτες», είπε χθες στους δημοσιογράφους. "Γι’αυτό είμαι χαρούμενος, γιατί βλέπω την ομάδα πολύ πολύ καλά. Η σημερινή προπόνηση ήταν πολύ καλή και θα κοιμηθώ πολύ καλά. Είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος και βλέπω καλά και τους παίκτες επίσης. Αισθάνομαι δυνατός. Πάμε να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε βρούμε μπροστά μας", πρόσθεσε πάντα με ένα χαμόγελο ως τ’αυτιά.



Μια βασική ομιλία, αλλά γεμάτη όραμα

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ομιλία του Γάλλου ήταν πολύ βασική, αν και φαίνεται ότι είναι αρκετή για ένα ρόστερ όπως της Ρεάλ Μαδρίτης. «Αυτό που σκέφτομαι κι αυτό που πρόκειται να κάνουμε είναι ότι όταν δεν έχουμε την μπάλα θα εργαστούμε όλοι. Αυτή είναι η ιδέα που έχω κι αυτό το μήνυμα θα περάσω. Δεν μπορείς να’χεις έναν, δύο ή τρεις παίκτες που δεν αμύνονται. Κι όταν έχουμε τη μπάλα θα παίξουμε. Ο καλύτερος τρόπος για να μην αμύνεσαι είναι να’χεις τη μπάλα», εξήγησε ο Ζιζού. «Θα παίξουν οι τρεις μπροστά, αλλά όταν δεν έχουμε τη μπάλα θα εργαστούμε όλοι», είπε σε σχέση με τους  Cristiano, Μπέιλ και Μπενζεμά.

Στην πραγματικότητα, τ’αποδυτήρια της Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι κάτι νέο για τον Ζιντάν, γιατί την προπέρσινη σεζόν ήταν βοηθός του Carlo Ancelotti. «Σήμερα είμαι ο υπεύθυνος της ομάδας, αλλά με τον Αντσελότι είχα την εμπιστοσύνη των παικτών και τα πηγαίναμε πολύ καλά. Ήμουν βοηθός, παρακολουθούσα, ήμουν πολύ ήσυχος, μιλούσα ξεχωριστά με τους παίκτες κάποιες φορές και μετά τις προπονήσεις δούλευα επίσης ατομικά με κάποιους απ’αυτόύς. Αλλά τώρα είμαι το νούμερο ένα», είπε.

Σε αντίθεση με τον Μπενίτεθ, ο Zizou δεν έκανε λάθος μιλώντας για τον Cristiano: «Είναι κάτι περισσότερο από αδιαπραγμάτευτος. Είναι η ψυχή αυτής της ομάδας, του madridismo.  Ενώ βρίσκομαι εδώ δεν πρόκειται να φύγει», είπε για τον Πορτογάλο. «Θα παίζει στην πλευρά. Στον Cristiano θα πω λίγα πράγματα. Οι αριθμοί του μιλούν γι 'αυτόν κι αυτό που θέλω είναι να’ναι ευτυχισμένος κι άνετος. Αν θα χτυπάει τα φάουλ; Σίγουρα». Εκείνη τη στιγμή σε περισσότερους από έναν, ήρθε στο μυαλό η εικόνα του ίδιου του Ζιντάν να χτυπάει τα φάουλ. Και είναι ότι, είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτή τη στιγμή η εικόνα του Γάλλου εξακολουθεί να συνδέεται με τον σπουδαίο παίκτη που ήταν. Θα δούμε αν μετά από λίγο καιρό θα αρχίσουμε επίσης να τον βλέπουμε, ως ένα μεγάλο προπονητή επίσης. Ο Zizou δεν είναι Γκουαρντιόλα, αλλά όπως ο Pep, δεν έχει ίχνος ανοησίας.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.