News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Morata δεν έχει θέση σε μια Ρεάλ Μαδρίτης με Zidane, αλλά χωρίς «Pavones»

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Ο exmadridista επέστρεψε στα γκολ με τη Γιούβε

Απ’το περιβάλλον του Florentino ανακοινώθηκε ότι το επόμενο καλοκαίρι θα επανακτηθεί ο canterano απ’την Γιούβε, αν κι ο στόχος του είναι ο Lewandowski και, επίσης, ο Γάλλος τεχνικός υπολογίζει ελάχιστα τους canteranos



Με την αντικατάσταση του Rafa Benitez απ’τον Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο στο Μπερναμπέου, ο Florentino Perez έχει ανακτήσει για την Ρεάλ Μαδρίτης του το ήμισυ του γνωστού -κι ανεκπλήρωτου- σλόγκαν των «Zidanes και Pavones ». Η παρουσία του Zizou ως προπονητή της Castilla μπορεί να διασφαλίσει χωρίς ρίσκο λάθους ότι ο Γάλλος ήταν στη madridista θυγατρική περισσότερο για να εκπαιδευτεί ο ίδιος παρά για να εκπαιδεύσει τους παίκτες που αναμένεται, θεωρητικά, να απαρτίσουν μια μέρα το ρόστερ της πρώτης ομάδας των λευκών, τους «Pavones», όπως τους αποκάλεσε ο πρόεδρος της Μαδρίτης.

Στην πραγματικότητα, δεν είναι εύκολο να βρεις κάποιον στο Valdebebas που εκτιμά το έργο εκπαίδευσης του Ζιντάν, πέρα απ’τη λογική καταγωγή ενός αστέρα, όπως είναι για κάθε παίκτη. Αν είναι τέτοιος για τους αφιερωμένους Cristiano, Benzema ή Isco, πώς να μην ήταν για τους Mayoral, Odegaard ή Mariano; Πράγματι, η Castilla μετά τον Ζιντάν έχει τέσσερις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια, με 12 γκολ υπέρ και μόνο ένα κατά, αυτό που η ομάδα, της οποίας τώρα ηγείται ο Ramis, δέχθηκε το Σάββατο στο Zubieta εναντίον της θυγατρικής της Ρεάλ Σοσιεδάδ (1-2) .

Σε αντίθεση με ό, τι θα πίστευε κανείς, αν και είναι αλήθεια ότι και οι συνθήκες δεν τον βοηθούν, καθώς για παράδειγμα, δεν παίζει στο Κύπελλο, ο Ζιντάν μόλις που υπολόγισε στη Ρεάλ Μαδρίτης του σε παίκτες απ’την ακαδημία. Στην πραγματικότητα, το κάνει λιγότερο απ’τον απολυμένο Μπενίτεθ, με τον οποίο παίκτες όπως οι Nacho, Casemiro, Lucas Vázquez ή Cheryshev είχαν περισσότερα λεπτά απ’ό,τι με τον Γάλλο. Η εξαίρεση είναι ο Jesé, τον οποίο τον ωφέλησε ο τραυματισμός του Μπέιλ και το γεγονός ότι ο James Rodriguez δεν είναι στα καλύτερά του, και φυσικά ο Carvajal, που όπως αποδείχθηκε ενάντια στη Μπέτις, είναι πολύ πιο αξιόπιστος απ’το Βραζιλιάνο Ντανίλο.

Αν έχει ξεκαθαρίσει κάτι ο Ζιντάν, είναι ότι ο στόχος του δεν άλλος απ’το να κερδίσει έναν απ’τους δύο τίτλους που διεκδικεί η Ρεάλ Μαδρίτης. Μόνο τότε θα εξασφαλιστεί η συνέχισή του στον πάγκο του Μπερναμπέου. Από εκεί, γίνεται κατανοητή η αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή του για το BBC, ή για τη μεσαία γραμμή η οποία απαρτίζεται απ’τους Kroos, Modric και Isco. Ο Zizou δεν ελπίζει σε κανέναν, κι όσο κι αν υπήρξε τεχνικός της Castilla, οι canteranos είναι σαν τα ποδήλατα: για το καλοκαίρι...

Ακριβώς για το λόγο αυτό, εκπλήσσει ότι απ’το περιβάλλον του Florentino διασφαλίζουν ότι η Ρεάλ Μαδρίτης προτίθεται να ενεργοποιήσει την οψιόν επαναγοράς που συμπεριλήφθηκε στη συμφωνία για τη μεταγραφή του Alvaro Morata στη Γιουβέντους το 2014, η οποία προβλέπει ότι η Ρεάλ θα μπορούσε να τον πάρει πίσω καταβάλλοντας 30 εκατομμύρια € στο τέλος της σεζόν 2015-2016, δηλαδή, οκτώ περισσότερα απ’όσα πλήρωσε η ιταλική ομάδα για να τον αποκτήσει.

Ο Morata, ο οποίος την περασμένη σεζόν ήταν καθοριστικός στα ημιτελικά του Champions League εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, αναγκάστηκε να μεταναστεύσει λόγω έλλειψης ευκαιριών. Η Juve πόνταρε σ’αυτόν και, αν και είναι αλήθεια ότι φέτος δεν είναι τόσο σημαντικός όσο πέρυσι, ο Ισπανός εξακολουθεί να αισθάνεται σημαντικός, ακριβώς ό, τι δεν μπορούσε να κάνει στη Μαδρίτη του. Η επέκταση του συμβολαίου του για μία ακόμα σεζόν, μέχρι το 2020, κατέστησε σαφές το ενδιαφέρον των Ιταλών.


Τέσσερα γκολ σε πέντε μέρες

Μετά από μια ανησυχητική ξηρασία σκοραρίσματος που κράτησε απ’τη μακρινή 4η Οκτωβρίου, ο Morata σκόραρε δύο απ’τα τρία γκολ της Γιούβε ενάντια στην Ίντερ την Τετάρτη στο πρώτο σκέλος του Coppa Italia και χθες έβαλε άλλα δύο στην επίσκεψη στην Κιέβο (0-4). Στις 119 ημέρες της ξηρασίας του στην Serie A, ο Morata δήλωσε στα μικρόφωνα του Sky Italia ότι " θέλω να κοιτάω πάντα προς το μέλλον".

«Ο Morata έχει πάρα πολλές ανησυχίες;» ρώτησε ο προπονητής της Γιουβέντους, Massimiliano Allegri, στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με την Ίντερ. «Αν είναι έτσι, θα πρέπει να τις βγάλει απ’το κεφάλι και να παίξει πιο ανέμελος. Παίζει καλά και του λείπει μόνο το γκολ», πρόσθεσε ο Ιταλός, τον οποίο ο Ισπανός δικαίωσε τέσσερις φορές μέσα σε μόλις πέντε ημέρες.


Η Άρσεναλ, η οποία ήθελε ήδη το δανεισμό του Morata τον Ιανουάριο του 14, ακούστηκε και πάλι στην Αγγλία ως πιθανός προορισμός του Ισπανού επιθετικού. Ο μεγάλος στόχος του Αρσέν Βενγκέρ ήταν ο Aubameyang, ο goleador της Μπορούσια Ντόρτμουντ, αλλά η γερμανική ομάδα έχει αρνηθεί να διαπραγματευτεί την πώλησή του, ως εκ τούτου, ενδεχομένως ο Morata ν’ακούστηκε ως πιθανή εναλλακτική λύση. Ωστόσο, ο exmadridista δεν έχει καμία πρόθεση να φύγει απ’την Γιουβέντους, όπου παίζει και σκοράρει ξανά, χωρίς αμφιβολία η καλύτερη είδηση για τον ίδιο και για τον Vicente del Bosque, ο οποίος εξακολουθεί να βλέπει στον Morata το «9» της Ισπανίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γαλλία αυτό το καλοκαίρι κι ο οποίος θα’ναι επίσης, αλλά με τον Πολωνό, Robert Lewandowski, το «9» που θέλει ο Florentino Perez για την Ρεάλ Μαδρίτης του.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.