News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Απώλεια των αξιών και χάος: απ’τον Florentino βγάζουν τα χρώματα οι ίδιοι οι εργαζόμενοί του

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Του Alonso Castilla

Η επιτροπή της εταιρίας ντροπιάζει τον πρόεδρο

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Ρεάλ Μαδρίτης, μετά τη συνάντησή τους με το τμήμα του Ανθρώπινου Δυναμικού, κατήγγειλαν τη χαοτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σύλλογος


Με το Champions League ως τη μόνη λαβή για να σώσει μια σεζόν κατά στην οποία πρωτάθλημα και Copa del Rey χάθηκαν πολύ νωρίτερα απ’το αναμενόμενο, τα προβλήματα θα πολλαπλασιαστούν για τον Florentino Perez. Ειδικά μέσα στο club, όπου η καθημερινή λειτουργία απέχει πολύ απ’την επιθυμητή, ​​κατά τη γνώμη των εργαζομένων. Οι επιτροπές της εταιρίας της Ρεάλ Μαδρίτης -υπάρχουν τρεις, μια για το Σαντιάγκο Μπερναμπέου, μια δεύτερη για το Ciudad Deportiva de Valdebebas και μια τρίτη που ενώνει και τις δύο- κατάγγειλαν μια σειρά από γεγονότα που παραμορφώνουν την εικόνα του προέδρου, αλλά πάνω απ’όλα του ιδρύματος. Η El Confidencial είχε πρόσβαση σε ορισμένα απ’τα δυνατά συμπεράσματα στα οποία έφτασαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων μετά την τελευταία τους συνάντηση με το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, καθιστώντας σαφές ότι στα σπλάχνα του club οι καταγγελίες πολλαπλασιάζονται, χωρίς ο πρόεδρος να κάνει τίποτα για να διορθώσει τα δεινά που καταγγέλλουν οι υπάλληλοι.

Σκοταδισμός, απόλυτη αποδιοργάνωση, αυξανομένη απώλεια των αξιών που γέννησε ο Santiago Bernabeu και τις οποίες επέδειξε πάντα η Ρεάλ Μαδρίτης ... Η επιστολή είναι καταστροφική κι αποκαλύπτει τη σύγχυση και την άναρχη κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του συλλόγου. Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων εξηγούν ότι «λόγω επαναλαμβανόμενων καταγγελιών (...) έχει ζητηθεί απ’την εταιρεία ένας καθορισμός των λειτουργιών όλων των εργαζομένων». Ωστόσο, το στερεό συμπέρασμα, σύμφωνα με την καταγγελία, είναι πολύ τρομακτικό: «σε απάντηση του αιτήματος, το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού ισχυρίζεται ότι δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη για το έργο αυτό, υποδεικνύοντας ότι η εταιρεία ως σύνολο δεν έχει αποσαφηνίσει τις λειτουργίες ή τα μοτίβα ελέγχου, και υποδηλώνει ότι κάθε διεύθυνση πρέπει να οργανωθεί από μόνη της». Το συμπέρασμα στο οποίο έφτασαν οι αντιπρόσωποι των ημερήσιων εργαζομένων είναι ότι «το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού ΔΕΝ καθορίζεται ως έγκυρος συνομιλητής», προσθέτοντας ότι «έχει ζητηθεί τουλάχιστον ένα οργανόγραμμα του συλλόγου, το οποίο επί του παρόντος δεν υπάρχει ή δεν έχει δημοσιευθεί».

«Μετά τις πρόσφατες απολύσεις, πιστεύουμε ότι ο σύλλογος βρίσκεται μακριά απ’την εικόνα της εταιρείας με τις αξίες που προορίζεται να μεταφέρει», κατήγγειλε η επιτροπή της εταιρίας

Με θολές περιπτώσεις που συνέβησαν στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, εδώ και καιρό προορίζεται να εφαρμοστεί στη Ρεάλ Μαδρίτης ένα σχέδιο ισότητας και αντι-εκμετάλλευσης, αλλά σ’αυτό το σημείο τα αιτήματα των εργαζομένων έχουν πέσει στο κενό, όπως περιγράφεται στην επιστολή, που συνοψίζει την τελευταία συνάντηση με τον εργοδότη. «Επιμένουμε για την απόδοση αυτών των θέματών κι ως μέτρο έχουμε ενημερώσει τον σύλλογο που εργαζόμαστε για την ανάπτυξη ενός νέου εγγράφου» αξιώνουν, αλλά ως συμπέρασμα καθορίζουν ότι ως απάντηση, η Ρεάλ Μαδρίτης «έχει ενημερώσει ότι δεν είναι πρόθεσή της να παραχωρήσει τίποτα σε οργανωτικά και πειθαρχικά ζητήματα, όπως και το σχέδιο αντι-εκμετάλλευσης, το οποίο δεν δέχεται ότι η Επιτροπή είναι μέρος του ίδιου, ακόμη και μόνο ως όργανο ακρόασης».



Ακινησία

Στην παράγραφο «συμβάσεις/απολύσεις» οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Ρεάλ Μαδρίτης κατηγορούν άτεγκτα την εταιρεία -ευθέως τον Florentino Perez, ο οποίος είναι ο πρόεδρος- για τις μορφές και τους τρόπους με τους οποίους απέλυσε κάποιους συναδέλφους. «Μετά τις πρόσφατες απολύσεις προσωπικού και με το πώς έχουν γίνει, πιστεύουμε ότι, δυστυχώς, ο σύλλογος βρίσκεται μακριά απ’την εικόνα της εταιρείας με τις αξίες που προορίζεται να μεταφέρει». «Παρομοίως αυτή η τάση τροφοδοτεί ένα ρήγμα μεταξύ του συλλόγου και των εργαζομένων οι οποίοι με προσπάθεια κι αφοσίωση συμβάλλουμε στο να γίνει αυτό το κλαμπ το καλύτερο στον κόσμο», πυροβολεί σε αυτό το σημείο.

Επίσης, επικρίθηκε το ότι η Ρεάλ Μαδρίτης αρνείται να δημοσιοποιήσει, εσωτερικά, μια θέση εργασίας -«αν υπάρχει», αναρωτιέται η επιτροπή -έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να ζητήσουν μια αλλαγή θέσης. «Μας αρνήθηκαν το αίτημα, καθώς και οποιαδήποτε πληροφορία για τις κενές διαθέσιμες θέσεις», αναφέρεται στην επιστολή, προσθέτοντας ότι «δεν κατανοούμε, ούτε μας έχουν εξηγήσει, ποια είναι η λογική αυτής της άρνησης». Είναι «προώθηση στασιμότητας κι έλλειψη κινήτρων», κατανοούν οι υπερασπιστές των εργαζομένων της Ρεάλ Μαδρίτης.


Εάν υπάρχει ιατρικό χάος στ’αποδυτήρια της πρώτης ομάδας, υπάρχει επίσης και στην ομάδα των εργαζομένων. Αυτοί υπενθυμίζουν στον Florentino Perez ότι τον Δεκέμβριο τους ενημέρωσαν σχετικά με ένα νέο είδος σύμβασης ασφάλισης υγείας του Sanitas -διαχειρίζεται τις ιατρικές υπηρεσίες του συλλόγου-, αλλά η περίληψη είναι κάτι περισσότερο από πειστική: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ή ουσιαστική αλλαγή σχετικά μ’αυτό που δημοσιοποιήθηκε -σ’εσωτερικό επίπεδο- και δεν προσφέρει κανένα όφελος για την ιδιότητα του υπαλλήλου της Ρεάλ Μαδρίτης», επικρίνουν τον πρόεδρο. Επιπλέον, τον λογοκρίνουν ότι κάποτε του ζητήθηκε «να ρωτήσει τον προϋπολογισμό σε άλλες εταιρείες ασφάλισης υγείας για να προσφέρει στην συλλογική μια προσφορά που είναι πραγματικά ωφέλιμη κι αρνήθηκε». Η πραγματικότητα είναι ότι στον εργαζόμενο, ο οποίος θα ενταχθεί στο Sanitas προσωπικά, θα του βγει φθηνότερα από ό, τι αν το κάνει ως υπάλληλος της Ρεάλ Μαδρίτης. Η προσφορά μόνο για τον εργαζόμενο που υποφέρει δεν είναι.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.