News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Οι περιστρεφόμενες πόρτες του Bernabéu: ο Florentino τοποθετεί ένα γιο του Lorenzo Sanz

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Του Alonso Castilla

Τον συνδέει στο τμήμα Τύπου

Ο Lorenzo Sanz Durán, γιος του πρώην προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης, ξεκίνησε να εργάζεται αυτή την εβδομάδα στο σύλλογο. Τοποθετήθηκε με δάκτυλο, προφανώς, του Florentino Perez


Έχει μετατρέψει την Ρεάλ Μαδρίτης σ’ένα πραγματικό γραφείο ευρέσεως εργασίας, σύμφωνα μ’αυτά που διαρρέουν μέσα απ’το σύλλογο. Αυτή η εφημερίδα -όπως κι άλλες-, αποκάλυψε ήδη παλιότερα περίεργες κινήσεις στην πολιτική πρόσληψης ορισμένων υπαλλήλων, σ’αυτή την συγκεκριμένη περίπτωση, στο Ίδρυμα. Το προτελευταίο κεφάλαιο έχει αφήσει το προσωπικό μ’ανοιχτό το στόμα, που βλέπει πώς ήρθε στο σύλλογο ο Lorenzo Sanz Durán, γιος του πρώην λευκού προέδρου μεταξύ των ετών 1995 και 2000. Μια προσθήκη που έχει εκπλήξει, και πολύ, τους νέους συναδέλφους του, που έχουν υπόψιν ότι ο Florentino Perez κι ο πατέρας του νεοπροσληφθέντα ήταν εχθροί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό η επαναπροσέγγιση μεταξύ των δύο ήταν κάτι περισσότερο από εμφανής. Τόσο, που οι πόρτες του Santiago Bernabeu περιστράφηκαν για να επιτρέψουν την είσοδο του πρώην παίκτη του μπάσκετ.

Αυτή η εφημερίδα ανέφερε ήδη πριν λίγες ημέρες την αυξανόμενη ανησυχία που υπάρχει μεταξύ των εργαζομένων της Ρεάλ Μαδρίτης για την διαχείριση του Florentino Perez, για την απώλεια των αξιών και το οργανωτικό χάος, ως σημάδια μιας ταυτότητας εδώ και καιρό. Επίσης, αυξάνεται η αναταραχή και η αγανάκτηση για την προοδευτική ευνοιοκρατία που έχει εφαρμόσει ο σημερινός πρόεδρος. Οι περιστρεφόμενες πόρτες, όπως κατανοούν πολλοί εργαζόμενοι του συλλόγου, λειτουργούν αποκλειστικά, και η τελευταία περίπτωση ήταν αυτή του Lorenzo Sanz Durán. Έχει ενταχθεί στην μισθοδοσία των εργαζομένων, αλλά σε πρώτη φάση χωρίς να γνωρίζει ποια θα είναι η αποστολή του, το οποίο έχει παραξενέψει το λευκό προσωπικό, που εδώ και μέρες παρακολουθεί έκπληκτο το θέαμα.

       Στο κέντρο ο Lorenzo Sanz Duran με τον πατέρα του στα επίσημα του Santiago Bernabeu

Στο Τμήμα Τύπου ... του ριμπάουντ

Η άφιξη του Lorenzo Sanz Durán, όπως σχολιάζουν απ’το εσωτερικό της Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν το λιγότερο ανοργάνωτη. Ήρθε αυτή την εβδομάδα χωρίς να γνωρίζει με βεβαιότητα ποια θα’ναι τα καθήκοντά του και σε ποιο τμήμα θα αρχίσει να δουλεύει. Καθαρός αυτοσχεδιασμός. Στην αρχή είχε ανατεθεί στην περιοχή VIP για ν’αρχίσει αυτή τη νέα εργασιακή περιπέτεια, αλλά βρήκε την πόρτα κλειδαμπαρωμένη. Ο Διευθυντής του Τμήματος του αρνήθηκε να αποτελέσει μέρος του επιτελείου του. Μπροστά σ’αυτή την απροσδόκητη κατάσταση, εξαναγκάστηκαν πορείες θέτοντας εναλλακτικές λύσεις, γιατί δεν ήταν στα πλάνα της νέας πρόσληψης να περιφέρεται στις εγκαταστάσεις του Santiago Bernabeu χωρίς να ξέρει τι να κάνει, χωρίς να του έχει εκχωρηθεί ένα καθήκον και μια φυσική θέση για ν’αρχίσει να εργάζεται. Τελικά τοποθετήθηκε στο Τμήμα Τύπου.

Με μισθό υψηλά ιστάμενου, η περιστρεφόμενη πόρτα έκανε την τελική στροφή την περασμένη εβδομάδα, κατά την πρόσληψη του Sanz Durán, αν και σ’εκείνη τη στιγμή, χωρίς να είναι καθορισμένο το καθήκον που θα εκτελούσε. Κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Florentino Perez είχε επιλέξει την περιοχή VIP για να τοποθετήσει τον πρώην παίκτη του τμήματος μπάσκετ κι αργότερα μέγιστου υπευθύνου του ίδιου, άνοιξε η συζήτηση -πολύ θερμή- μεταξύ των στελεχών του συλλόγου. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι θα μπορούσε να προσφέρει σ’αυτόν τον τομέα, αντιτιθέμενοι σ’εκείνους που θα διαχειρίζονταν το καλωσόρισμα του νέου πιονιού. Αυτή την Τρίτη, υπέγραψε τελικά την αντίστοιχη σύμβαση εργασίας, αρχίζοντας να εργάζεται στο Τμήμα Τύπου για να χειρίζεται τα θέματα που σχετίζονται με το μπάσκετ. Από ριμπάουντ, ποτέ καλύτερα...

Σύγκρουση, πολύ στο σύλλογο της Μαδρίτης, λόγω αυτής της απροσδόκητης πρόσληψης, γιατί κανείς δεν ξεχνά τη βαθιά έχθρα μεταξύ του Florentino Perez και του Lorenzo Sanz για χρόνια. Χρονολογείται απ’τις προεδρικές εκλογές του 1995, -τις οποίες κέρδισε ο Ramón Mendoza, με δεξί του χέρι τον Sanz-, σημείο στο οποίο ξεκίνησε ένας πόλεμος δηλώσεων μεταξύ των δύο που διήρκεσε για καιρό. Δημόσια, και πολύ περισσότερο ιδιωτικά, ειπώθηκαν τα πάντα. Τώρα, όμως, η πραγματικότητα είναι εντελώς άλλη, ειδικά για τον Sanz Mancebo, ο οποίος πριν από ένα χρόνο είδε το 84ο Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο της Μαδρίτης να διατάζει την κατάσχεση της προσωπικής περιουσίας απ’το σπίτι του, όπως ενημέρωσε το «Europa Press», εξαιτίας ενός χρέους που απαίτησε η Beach Resort, μια εταιρεία του ομίλου Globalia, με βάση μια δικαστική απόφαση του 2009. Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, εξηγούσε η πληροφορία, η κατάσχεση έγινε επί των παγίων στοιχείων της ιδιαίτερης αξίας μέχρι την κάλυψη του ποσού των 7.280.000 €. Η κατάσχεση έγινε στο σπίτι του Lorenzo, που βρίσκεται στη Φλόριντα, και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε από μια δικαστική Επιτροπή για μιάμιση ώρα με την παρουσία των δικηγόρων του Globalia (Daniel Jiménez, του Μαδριλένικου δικηγορικού γραφείου SLJ).


Παραβάτης του Montoro

Ο Lorenzo Sanz έχει αλλάξει απότομα τον τελευταίο καιρό. Αν κατά το παρελθόν έβγαιναν απ’το στόμα πολύ χοντρές και προσβλητικές φράσεις εναντίον του Florentino Perez, η ομιλία έχει αλλάξει ριζικά. Το βραβείο, η τοποθέτηση του γιου του στον σύλλογο. Περνώντας από καιρό μια περίπλοκη οικονομική κατάσταση -τ’όνομά του εμφανίστηκε στον κατάλογο των παραβατών του Montoro τον περασμένο Δεκέμβριο- απ’το 2013 οι δηλώσεις του είναι γεμάτες από φιλοφρονήσεις όταν αναφέρεται στο νέο αφεντικό του γιου του. Επικριτικός στο μέγιστο μέχρι τότε, έκανε στροφή 180 μοιρών για να ξεκινήσει την υπεράσπιση και τους επαίνους της διαχείρισης του Florentino Perez. Έχει γίνει ήδη κανόνας να βλέπεις τον πρώην πρόεδρο στα επίσημα του Santiago Bernabeu τις ημέρες των  αγώνων.


Στο παρελθόν οι δύο τους αντάλλαξαν σκληρά κι επικριτικά μηνύματα. Η ανταλλαγή διαλεκτικών χτυπημάτων επιμηκύνθηκε στον χρόνο μεταξύ των δύο τωρινών φίλων. "Το στυλ του Lorenzo Sanz είναι ασυμβίβαστο με το δικό μου (...). Στις μεταγραφές έχουν υπάρξει σκιές αμφιβολίας σχετικά με την τύχη των προμηθειών (...). Παρόλα αυτά έχει κερδίσει δύο ευρωπαϊκά Κύπελλα", δήλωσε ο Florentino στην El Mundo το 2000.  Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Sanz είπε για τον τότε αντίπαλό του στο Cadena Ser: «Ο Florentino πρέπει να πιστεύει ότι είναι ο Βασιλιάς Ήλιος και πιστεύει ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο ίδιος». Αυτές οι δηλώσεις χρησιμεύουν ως παράδειγμα των πολυάριθμων βελών που αντάλλαξαν για χρόνια, οι δύο, τώρα, σχεδόν κολλητοί. Το ερώτημα που κάνουν πολλοί άνθρωποι στη Ρεάλ Μαδρίτης, έχει ως εξής: θα επιστρέψει ο Lorenzo στη δομή του συλλόγου ως προσωπικός σύμβουλος του σημερινού προέδρου; Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί ...

Υπενθυμίζεται επίσης και το σχετικό άρθρο:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.