News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Κι ο Florentino αγκάλιασε τον Zidane, τον ναυαγοσώστη που απέτρεψε μια ακόμα άτιτλη σεζόν

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Του Enrique Marin

Ο Γάλλος είναι ο πιο πρόωρος πρωταθλητής Ευρώπης

Σε μόλις έξι μήνες, ο Γάλλος τεχνικός πέρασε απ’τη μάχη της ανόδου στη Segunda με την Castilla, στο να αντικαταστήσει τον Μπενίτεθ και να οδηγήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάκτηση του ενδέκατου Ευρωπαϊκού Κυπέλλου της



Ήταν μια καλή ευκαιρία για να ακουστεί ο ύμνος της Ισπανίας, αλλά αυτός που είχε ακουστεί στο San Siro ήταν του Champions League, ακριβώς αυτός που διέτρεχε τον κίνδυνο ν’αποδοκιμαστεί. Ωστόσο, η UEFA ήταν πολύ πιο εξειδικευμένη απ’τον Concepción Dancausa, τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης στη Μαδρίτη που προσπάθησε να απαγορεύσει τις καταλανικές σημαίες στο Καλντερόν, και εν αναμονή του ότι οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης και της Ατλέτικο θα τον αποδοκίμαζαν για εκείνη την τιμωρία που τους επέβαλλε η FIFA, ανέθεσε στον Ιταλό τενόρο Andrea Bocelli να τον τραγουδήσει ενώ έβγαιναν οι παίκτες στο γήπεδο. «Είναι μια καλή συνήθεια να’χουμε ισπανικές ομάδες στον τελικό», είπε ο βασιλιάς Φίλιππος VI, ένας δηλωμένος colchonero που σίγουρα θα υπέφερε σιωπηλά την ήττα της Atleti στη διαδικασία των πέναλτι. Πριν από δύο χρόνια, ήταν οι γονείς του, Χουάν Κάρλος και η Σοφία, οι οποίοι παρακολούθησαν τον τελικό στη Λισσαβόνα.

Δίπλα στον Ισπανό μονάρχη στο San Siro ήταν ο Πρωθυπουργός, Mariano Rajoy, στ’αριστερά του Enrique Cerezo, και η πρόεδρος της Αυτόνομης Κοινότητας της Μαδρίτης, Cristina Cifuentes, δεξιά του Florentino Perez. Στην πρώτη σειρά των επισήμων ήταν επίσης ο πρόεδρος της FIFA, Gianni Infantino, κι ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας (RFEF) Ángel María Villar, ο οποίος, μετά την τιμωρία του Μισέλ Πλατινί, ασκεί καθήκοντα προέδρου της UEFA. Σε αντίθεση με τον τελικό του Κυπέλλου, στον οποίο δεν παρέστη αν και είχε προσκληθεί, στο Μιλάνο ήταν ο Javier Tebas, πρόεδρος του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Ισπανίας, καθώς επίσης κι ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Ισπανικής Επιτροπής (COE), Alejandro Blanco. Αυτός που έλαμψε και πάλι δια της απουσίας του ήταν ο Miguel Ángel Gil Marin, ο διευθύνων σύμβουλος της Ατλέτικο, ο οποίος έχει συνήθεια να μην βλέπει ζωντανά τα παιχνίδια και την ίδια στιγμή του αγώνα είχε προγραμματίσει να πετάξει πίσω στη Μαδρίτη.

«Η Ατλέτικο Μαδρίτης αξίζει κάτι περισσότερο από σεβασμό», δήλωσε ο Ραχόι κατά την άφιξή του στο γήπεδο. "Απόψε θα κερδίσει ο καλύτερος κι ο καθένας ξέρει ποιος είναι ο καλύτερος", πρόσθεσε ο πρόεδρος της κυβέρνησης, πράγμα που σημαίνει ότι ο πρωταθλητής θα’ναι η ομάδα του, η Ρεάλ Μαδρίτης, όπως κατέληξε να συμβεί, αν και πάλι μετά από μια νέα παράταση κι αυτή τη φορά μετά από επίσης και μια διαδικασία των πέναλτι. Λογικά, η ευτυχία των madridistas αντιτάχθηκε στη θλίψη των colchoneros, οι οποίοι είδαν πως για τρίτη φορά, και για τρίτη φορά χωρίς να χάσουν στα 90 λεπτά, τους ξέφυγε αυτό που θα’ταν το πρώτο τους Ευρωπαϊκό Κύπελλο.



Εντελώς το αντίθετο συνέβη στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου μια σεζόν που ξεκίνησε στραβά και στην οποία η Barca κέρδισε και πάλι ένα νταμπλ, η κατάκτηση του Ενδέκατου είναι περισσότερο από βάλσαμο. Η πιο εντυπωσιακή αγκαλιά κατά τη διάρκεια της απονομής του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου στη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν εκείνη που έδωσε ο Florentino Perez στον Ζιντάν, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής. "Τα καταφέραμε!" Ήταν αυτό που, σύμφωνα μ’ότι αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος της Μαδρίτης, είπε στον Γάλλο, ο οποίος δεν έχει έξι μήνες ως προπονητής μετά απ’τη σύντομη περίοδο εκπαίδευσής του, πρώτα ως δεύτερος στον Αντσελότι, ακριβώς την σεζόν στην οποία η Μαδρίτη κέρδισε το «Δέκατο» στη Λισαβόνα και στη συνέχεια ως προπονητής της Castilla. Η αυθάδειά του είναι ιστορική και είναι περιττό να ειπωθεί ότι μην έχοντας κερδίσει τον τελικό του Μιλάνου, η Ρεάλ Μαδρίτης θα’χε κάνει μια νέα άτιτλη σεζόν, εξ ου και η διαχυτικότητα του Florentino, ο οποίος ποιος ξέρει τι αποφάσεις θα’παιρνε, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης ή όχι του Zizou στον πάγκο του Μπερναμπέου.

"Μετά από έναν τελικό με παράταση και πέναλτι, δεν μπορείς να υποφέρεις περισσότερο", είπε ο Florentino Perez, ο οποίος πρόσθεσε ότι "αυτό της Ατλέτικο δεν είναι τυχαίο". "Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε μια γειτονική και φιλική ομάδα, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται. Νιώθω λίγο λυπημένος για την προσπάθεια που έχουν κάνει και δεν ήταν σε θέση να κερδίσουν, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι θα κερδίσουν το Τσάμπιονς Λινγκ". Ερωτηθείς σχετικά με τη σεζόν της ομάδας του, ο πρόεδρος παραδέχθηκε ότι «το Δεκέμβριο αποφασίσαμε να κάνουμε μια ανάλυση και ν’αλλάξουμε προπονητή, κάτι που είναι πάντα δύσκολο», δήλωσε ο Florentino, ο οποίος αποτίμησε ότι έμειναν ένα βαθμό πίσω απ’τη Μπάρτσα στο πρωτάθλημα και διαβεβαίωσε ότι "το Champions League είναι στο DNA μας. Είναι το πιο σημαντικό για μας, το βλέπουν σ’όλον τον κόσμο και είμαστε πολύ άνετοι μ’αυτό".



Έχοντας δώσει τέλος σε μια ξηρασία δώδεκα χρόνων χωρίς τον πιο τιμητικό τίτλο σε επίπεδο συλλόγων, ένα μακρύ ταξίδι μέσα απ’την έρημο από τότε που ο Florentino Perez απαλλάχθηκε απ’τον Vicente del Bosque το 2003, δέκα τεχνικοί απέτυχαν μέχρι που ήρθε ο Κάρλο Αντσελότι. Μ’αυτό του Μιλάνου, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης έχει τρία Ευρωπαϊκά Κύπελλα και ξεπέρασε τον Lorenzo Sanz, αν κι ο Santiago Bernabeu είναι πολύ μακριά, με έξι.


"Ο Ζιντάν έχει κάνει μια εκπληκτική δουλειά κι αξίζει αυτόν τον τίτλο γιατί έχει ταπεινότητα και είναι ένας κύριος", είπε ο Cristiano, στον οποίο η μοίρα είχε ετοιμάσει να σκοράρει το καθοριστικό πέναλτι παρά το γεγονός ότι έκανε έναν υποτονικό αγώνα. «Όταν ανέλαβα αυτή τη θέση ονειρεύτηκα αυτόν τον τίτλο», διαβεβαίωσε ο Γάλλος προπονητής. «Ήξερα ότι μπορούσα και περισσότερο όταν δούλευα με μια ομάδα μ’αυτή την ιστορία. Τα καταφέραμε με προσπάθεια και δουλειά και παλέψαμε μέχρι το τέλος. Οι παίκτες το αξίζουν», πρόσθεσε ο Zizou, στον οποίο γαντζώθηκε ο Florentino για να τραβήξει μπροστά ένα πρότζεκτ, αυτό του Ράφα Μπενίτεθ, το οποίο γεννήθηκε νεκρό και παραδόξως κατέληξε με το «ενδέκατο» στις βιτρίνες του Bernabeu.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.