News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Mijatovic κάνει την τελική σημείωση του Zidane και της Ρεάλ Μαδρίτης του στον τελικό του Μιλάνου

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Του David Ruiz

Συζήτηση με τον ήρωα του έβδομου

«Αν κερδίσει, θα’ναι μια καλή χρονιά. Αν χάσει, μπορείτε να φανταστείτε ... Η Μαδρίτη δεν μπορεί να σκέφτεται ποτέ ότι όντας δεύτερη είχε μια καλή σεζόν», λέει σε συνομιλία με την El Confidencial



Ο Pedja Mijatovic είναι ένας από εκείνους τους λίγους παίκτες που μπορούν να καυχηθούν ότι είναι θρύλοι σε δύο ομάδες: Παρτιζάν και Ρεάλ Μαδρίτης. Η αστρική παρουσία του αξέχαστου Μαυροβουνίου πρώην επιθετικού στον φιλανθρωπικό αγώνα μεταξύ των Φίλων του Άντιτς και των Φίλων του Μπόρα Μιλουτίνοβιτς (των οποίων ήταν ο αρχηγός), που διεξήχθη την Τρίτη στο γήπεδο της Παρτιζάν, προκάλεσε τρέλα μεταξύ των ασπρόμαυρων οπαδών της σερβικής πρωτεύουσας. Φωτογραφίες, αυτόγραφα, αγκαλιές, ευχές ... Ο Pedja τιμήθηκε σε κάθε βήμα που έκανε απ’τους ανθρώπους του, οι οποίοι δεν τον άφησαν να πάρει ανάσα ούτε μια στιγμή μέχρι να φτάσει στ’αποδυτήρια. Κι ο πρώην αστέρας της Ποντγκόριτσα, το χάρηκε.

Η ευγένεια και το αιώνιο χαμόγελο συνδέονται με το DNA του πρώην Βαλκάνιου διεθνή απ’τις μέρες του ως επιθετικός με την ομάδα του Βελιγραδίου, που στην συνέχεια επιβεβαίωσε στη Βαλένθια και, πάνω απ 'όλα, σε μια Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία βοήθησε σε μεγάλο βαθμό ν’ανακτήσει το χαμένο, για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, κύρος  μ’εκείνο το ιστορικό γκολ στην Amsterdam Arena ενάντια στη Γιουβέντους.


Το φαβορί

Το πνεύμα εκείνου του γκολ, που σήμαινε το έβδομο Ευρωπαϊκό Κύπελλο για τους merengues, επιστρέφει στο προσκήνιο αυτές τις ημέρες πριν τον τελικό του Μιλάνου στην περιοχή της Concha Espina, προς τέρψη και τεράστια υπερηφάνεια του πρωταγωνιστή μας. «Ναι, φυσικά. Είναι κάτι φυσιολογικό και φυσικό όταν πλησιάζουν αυτές οι ημερομηνίες και ειδικά όταν η Ρεάλ Μαδρίτης φτάνει στον μεγάλο τελικό, όπως έχει συμβεί και πάλι αυτή τη φορά. Θα’μαι εκεί, προσκεκλημένος απ’τον σύλλογο, οπότε ελπίζω ν’απολαύσω μια μεγάλη μέρα ενός μεγάλου ντέρμπι στο οποίο μπορούμε να δούμε καλό ποδόσφαιρο. Και, όπως είναι λογικό, θέλω η Ρεάλ ν’αναδειχθεί και πάλι πρωταθλήτρια και να φέρει στο σπίτι το ενδέκατο», λέει ο Pedja στην El Confidencial.

Ο Μιγιάτοβιτς δεν συμμερίζεται καθόλου αυτές τις προβλέψεις που μιλούν για έναν φαβοριτισμό των rojiblancos για την εμφύλια μάχη μεταξύ των Μαδριλένικων club αυτό το Σάββατο. Και το υποστηρίζει υπό το πρίσμα της εμπειρίας. "Σ’έναν τελικό του Champions League δεν υπάρχουν ποτέ ξεκάθαρα φαβορί, ειδικά όταν τίθενται αντιμέτωπες δύο τόσο διαφορετικές ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο. Αυτό που θα πρέπει να αξιολογηθεί, σ’αυτή την περίπτωση και σε ότι αφορά την ομάδα του Simeone, είναι το γεγονός ότι για να φτάσει στο Μιλάνο απέκλεισε δύο μεγάλες ομάδες, όπως είναι η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν. Πιστεύω ότι γι’αυτό το λόγο οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η Ατλέτικο είναι το φαβορί. Αλλά εκείνοι που έχουν παίξει σ’αυτή την διοργάνωση ξέρουν τέλεια ότι σ’έναν τελικό του Champions League ποτέ δεν υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί κι οποιοσδήποτε σε μια καλή μέρα, μπορεί να κερδίσει".


                                      Ο Mijatovic χαιρετά τον Bora Milutinovic
Δόξα ή καταστροφή

Ως εμπειρογνώμονας που είναι σε θέματα που σχετίζονται με το λευκό σύμπαν, ο ήρωας του έβδομου προτιμά να απέχει απ’την εκτίμηση της madridista σεζόν και της αξιοσημείωτης τελικής της ευθείας μέχρι να μάθει το αποτέλεσμα του αγώνα που θα κλείσει επίσημα την ευρωπαϊκή σεζόν σε επίπεδο συλλόγων. "Το ποδόσφαιρο έχει πολλές στροφές, αλλά στο βάθος δεν έχει αλλάξει. Η Μπαρτσελόνα έκανε το νταμπλ και, ως εκ τούτου, έχει κλείσει μια εξαιρετική σεζόν. Η Μαδρίτη, αντίθετα, δεν έχει κερδίσει τίποτα ακόμα. Έτσι, θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τι θα συμβεί το Σάββατο στο Μιλάνο. Εάν καταφέρει να κερδίσει και πάλι την Ατλέτικο, όπως συνέβη στη Λισαβόνα, θα’ναι μια καλή χρονιά. Αν χάσει, μπορείτε να φανταστείτε ... Η Μαδρίτη δεν μπορεί να σκέφτεται ποτέ ότι όντας δεύτερη είχε μια καλή σεζόν".


Αυτή η ίδια σκιά της αποτυχίας που κυνηγάει πάντα αυτόν που πρέπει να κερδίζει ως το μόνο δυνατό στόχο, θα’ναι επίσης το κόσκινο που θα μετρήσει το έργο του Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο των merengues τους τελευταίους μήνες. «Η αξιολόγηση του έργου του Ζιντάν μόνο καλή μπορεί να’ναι. Έκανε την ομάδα ν’αντιδράσει στο σωστό χρόνο και την έχει φέρει στη θέση όπου πρέπει να’ναι πάντα λόγω ιστορίας και δυναμικής του ρόστερ. Τώρα, όπως είπα και πριν, αυτό που θα συμβεί στο Μιλάνο θα σημαδέψει ό, τι έρθει μετά», καταλήγει.

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.