News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Στα χέρια του Keylor Navas

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Ακόμα δεν έχει δεχθεί γκολ στο Μπερναμπέου



Λένε ότι ένα απ’τα μυστικά της Ατλέτικο του Simeone είναι η ικανότητά της να κρατά ανέπαφη την εστία της. Χωρίς να δούμε τα στατιστικά, η τέχνη της άμυνας φαίνεται ν’αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των rojiblancos. Στο Champions League, ωστόσο, το θέμα δεν είναι έτσι.

Κι ο κύριος ένοχος αυτού είναι ο Keylor Navas, χωρίς να υποτιμάται το έργο της άμυνας, τόσο στο στάδιο του Rafa Benitez όσο και τώρα με τον Ζιντάν. Επειδή η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η ομάδα που δέχθηκε τα λιγότερα γκολ στην διοργάνωση μαζί με τους rojiblancos, και οι δύο με πέντε γκολ. Οι άλλοι δύο των ημιτελικών, Μπάγερν και City, δέχθηκαν 10 και 11 γκολ αντίστοιχα.

Ωστόσο, το 1 των λευκών είναι αυτός που έχει τους καλύτερους αριθμούς στην Ευρώπη. Για αρχή, έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε τέσσερα παιχνίδια στο Bernabeu: Σαχτάρ (4-0), PSG (1-0), Ρόμα (2-0) και Βόλφσμπουργκ (3-0). Είναι, επίσης, ο τερματοφύλακας που έχει δεχθεί τα λιγότερα τέρματα στο διαγωνισμό, τα δύο γκολ που δέχθηκε στη Wolfsburg στη Γερμανία. Τ’άλλα τρία που δέχθηκε η Μαδρίτη (3-4 εναντίον της Σαχτάρ) ήταν με βασικό τον Kiko Casilla.

Αλλά οι στατιστικές του Tico πάνε παραπέρα. Συμπεριλαμβανομένης της περασμένης σεζόν, έχει παίξει 11 παιχνίδια στο Champions League, στα οποία έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε 10.

Τυφλή πίστη στον Keylor

Η Μαδρίτη ξέρει ότι για να’ναι στο Μιλάνο θα είναι σημαντικό να μην δεχθεί γκολ. Φαίνεται ότι οι λευκοί έχουν μάθει το μάθημα, και σίγουρα ήταν το κλειδί για να ανατρέψουν το 2-0 του πρώτου σκέλους στη Γερμανία. Αυτή τη φορά, μ’ένα πολύ πιο ευνοϊκό αποτέλεσμα, ο Ζιντάν γνωρίζει ότι ένα γκολ της City είναι ένα βάρος μην έχοντας σκοράρει στο Etihad.

Αλλά ο προπονητής έχει μια τυφλή πίστη στον Keylor. Γι’αυτό δεν τον χρησιμοποίησε στο προηγούμενο παιχνίδι πριν απ’τον επαναληπτικό με τη Βόλφσμπουργκ, εναντίον της Eibar, γνωρίζοντας ότι ζούσε τη χειρότερη στιγμή της καριέρας του. Και ξέρει ότι το πρώτο γκολ της αναμέτρησης είναι να συνεχίσει ο Keylor στο επίπεδό του και να κρατήσει και πάλι ανέπαφη την εστία του στο Μπερναμπέου.

Ο Keylor, ωστόσο, τονίζει την αλληλεγγύη ολόκληρης της ομάδας, από τότε που ξεκίνησε η επιστροφή στο πρωτάθλημα. Ο τερματοφύλακας είναι ευχαριστημένος με τη δουλειά της άμυνας, αλλά και με τη νοοτροπία του κέντρου και των τριών στην επίθεση. Απ’την προνομιακή του θέση, ο καλύτερος απ’όλους έχει ανακαλύψει τη βελτίωση των συμπαικτών του, όταν φοράει τις φόρμες. Πιστεύει ότι η ομάδα αμύνεται πιο ενωμένη, υπάρχει περισσότερη βοήθεια και είναι ένα πολύ ασφαλέστερο μπλοκ, ως εκ τούτου, δεν έχει δεχθεί πολλά γκολ στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη.

Στην εγχώρια διοργάνωση, ο Keylor δεν έχει δεχθεί γκολ στο Μπερναμπέου απ’το 7-1 επί της Θέλτα στις 5 Μαρτίου. Έχει περάσει σχεδόν δύο μήνες από τότε και τρία ακόμη παιχνίδια: Σεβίλλη (4-0), Eibar (4-0) και Βιγιαρεάλ (3-0).

Αυτοπεποίθηση

Ο Keylor, ωστόσο, είναι ο μεγάλος αρχιτέκτονας της αμυντικής ασφάλειας της Μαδρίτης. Έχει καταφέρει να μεταφέρει την εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του και είχε αποκρούσεις μεγάλης αξίας. Ο Κοσταρικανός παραδέχεται στ’αποδυτήρια ότι αισθάνεται αυτοπεποίθηση και μια σιγουριά στον εαυτό του που του επιτρέπει να δείχνει το καλύτερό του επίπεδο.


Στον Keylor μένει ένα τελευταίο βήμα προς τον τελικό του Μιλάνου. Στην πρώτη του σεζόν ως βασικός έχει σιγήσει πολλά στόματα και μπορεί να παίξει τον πρώτο τελικό του στο Champions League. Έχει κερδίσει το Μπερναμπέου, είναι ένας απ’τους πιο αγαπημένους παίκτες και μεταξύ του ρόστερ κανείς δεν αμφιβάλει ότι είναι ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης για πολλά χρόνια.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.