News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Ισπανία χρειάζεται την έκδοση του Ramos πριν απ’την ανανέωση για να μην επιστρέψει πρόωρα στο σπίτι

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Του Jesús Garrido

Έχει φανεί ανασφαλής σ’αυτό το Euro

Είναι αναμφισβήτητο ότι ο Sergio Ramos είναι ένας απ’τους μεγάλους ηγέτες της εθνικής Ισπανίας και της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά απ’τη στιγμή που ανανέωσε το περασμένο καλοκαίρι δεν έχει ανακτήσει τον καλύτερο ρυθμό του



Η ήττα απ’την Κροατία άφησε τον αρχηγό πολύ εκτεθειμένο. Και δεν μιλάμε για τον Ίκερ Κασίγιας, ο οποίος είναι τώρα αρχηγός λόγω ιστορικής ιεραρχίας κι επίσημα, αλλά όχι στην πράξη. Αυτός που εκτέθηκε ήταν ο Sergio Ramos. Η κοινή γνώμη έβαλε εναντίον του μετά την ολοκλήρωση ενός πολύ φτωχού παιχνιδιού στο οποίο έκανε αρκετά σημαντικά λάθη, ένα απ’τα οποία κόστισε το πρώτο γκολ. Προφανώς, η απώλεια του αγώνα έκανε αυτές τις αποτυχίες να γίνουν πολύ πιο χτυπητές, καθώς αν έβαζε το πέναλτι του θα’ταν πολύ απίθανο να’χανε η Ισπανία αυτό το παιχνίδι και, ως εκ τούτου, δεν θα μιλούσαμε για όλα αυτά.

Αλλά ο Ramos δεν σκόραρε απ’τα 11 μέτρα (δεν έχει σκοράρει ποτέ με την Ισπανία σ’ένα μεγάλο τουρνουά). Χτύπησε σε μέσο ύψος, κάπως κεντρικά κι ο Danijel Subasic εισάκουσε τις οδηγίες του Modric που μετέφερε ο Srna για ν’αποκρούσει. Ίσως αν δεν ήταν ο Ramos, το αποτέλεσμα να’ταν το ίδιο, δεν θα το μάθουμε ποτέ. Υπάρχουν πάντα, ωστόσο, πολλές περισσότερες πιθανότητες να μπει ένα πέναλτι, αν ο εκτελεστής είναι ένας πραγματικός σπεσιαλίστας. Ο Ramos δεν είναι. Δεν είναι στην εθνική ούτε στην Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ο Φάμπρεγκας στην Άρσεναλ, ή ο Bruno στην Βιγιαρεάλ, ή ο Aduriz στην Athletic. Αλλά ήταν αυτός ο οποίος αποφάσισε μονομερώς ότι έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη εκείνη τη στιγμή και κανείς όπως είναι φυσικό, δεν τόλμησε να πάει ενάντια σ’αυτόν που φέρει το περιβραχιόνιο.

Η αρνητική ανάδραση του Sergio Ramos πάει παραπέρα απ’αυτήν την έναρξη του Euro. Σ’αυτόν τον ίδιο αγώνα εναντίον της Κροατίας φάνηκε νευρικός, ανακριβής. Σαν κι αυτόν, ήταν πολλοί ακόμα συμπαίκτες που δεν συνηθίζουν να κάνουν τόσα λάθη, όπως συνέβη με τον Busquets. Απλές πάσες, λίγων μέτρων, οι οποίες δεν ήταν σωστές και δημιουργούσαν κίνδυνο στην άμυνα. Πέρα απ’αυτό, το πιο σοβαρό λάθος του Ramos είναι η απώλεια του μαρκαρίσματος του Nikola Kalinic στο γκολ του. Ο Πέρισιτς ξεγέλασε τον Juanfran μ’ένα γρήγορο κόψιμο, αλλά ο επιθετικός της Φιορεντίνα κέρδισε τον Ramos επειδή ήταν απλά πιο δραστήριος. Ξεκίνησε την κούρσα κι όταν έφτασε η σέντρα, ο Kalinic ήταν έτοιμος να σουτάρει για γκολ.


Ο Ramos δεν υπήρξε ποτέ ένας πολύ επιδέξιος αμυντικός στο μαρκάρισμα, μάλλον το αντίθετο. Ο madridista συνήθως βγαίνει μπροστά, για να διώξει όλες τις μπάλες, το οποίο τον κάνει να χάνει τον επιθετικό που έχει να μαρκάρει. Πολλά γκολ που έχουν δεχθεί οι ομάδες του στις στημένες φάσεις οφείλονται στην απώλεια του μαρκαρίσματος του Ανδαλουσιανού. Είναι μια λεπτομέρεια που, παρά την αρνητική επίδραση που έχει στις ομάδες του, λίγοι προπονητές την έχουν δουλέψει. Ακριβώς ο Del Bosque είναι ένας απ’αυτούς. Σ’αυτό το Euro, η άμυνα της Ισπανίας στα κόρνερ είναι σχεδόν πάντα ζώνης. Υπάρχουν δύο ή τρεις παίκτες που μαρκάρουν, αλλά οι υπόλοιποι, συμπεριλαμβανομένου του Ramos, είναι σε ζώνη. Με τον τρόπο αυτό, μπορείς να ξεχάσεις τον αντίπαλο και να ψάξεις τη μπάλα με ελευθερία.

Πέρα απ’αυτές τις συγκεκριμένες αποτυχίες, ο Ράμος δεν ήταν καλά ούτε και στα δύο πρώτα παιχνίδια, ειδικά στις πάσες. Στο υπόλοιπο της σεζόν, ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης έχει επιδείξει μια πτώση στην απόδοση, ειδικά στο αρχή της, ακόμα με τον Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο. Εκείνες τις εβδομάδες, ο Ράμος τραυμάτισε τον αριστερό του ώμο με μια εξάρθρωση πιο σοβαρή από ό, τι αρχικά φαινόταν. Αλλά ο παίκτης αρνήθηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση κι έπαιζε για πολλά παιχνίδια μειωμένος, με ενέσεις που του επέτρεπαν ν’αντέξει τον πόνο. Αυτό φάνηκε στο αθλητικό του επίπεδο, φυσικά. Πάντα πεισματάρης, ο Ράμος ήθελε να χάσει τα λιγότερα δυνατά παιχνίδια για να βοηθήσει την ομάδα του.


Ο Ramos ανανέωσε με τη Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι το 2020 το περασμένο καλοκαίρι. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, φημολογήθηκε πολύ σοβαρά ότι θα μπορούσε να αφήσει την ομάδα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενδιαφέρονταν πολύ γι’αυτόν και ήταν πρόθυμη να κάνει μια τρελά για να τον πάρει στο Old Trafford. Η έξοδος του Κασίγιας την εμπόδισε, επειδή ο Florentino Perez δεν μπορούσε να επιτρέψει την έξοδο απ’τη Μαδρίτη των δύο αρχηγών σ’ένα καλοκαίρι (για δεύτερη φορά, όπως έκανε ήδη το 2010 με τον Ραούλ και τον Guti). Ο Ράμος πήρε την αύξηση του μισθού που αξίωνε για τόσο πολύ καιρό και την οποία είχε κερδίσει στο γήπεδο, αλλά από τότε δεν έχει καταφέρει να’ναι και πάλι ο καλύτερος Ramos. Το γκολ του στον τελικό του Champions League έκρυψε μια κακή σεζόν που ολοκληρώνεται μ’ένα αμφίβολο Euro. Εάν η Ισπανία θέλει να μείνει ζωντανή στο τουρνουά το μέγιστο δυνατό, ο Del Bosque πρέπει ν’ανακτήσει, κατά κάποιο τρόπο, εκείνη την έκδοση του στόπερ που έχει χαθεί.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.