News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Borja Mayoral, στον απόηχο του Dani Carvajal: θα εξελιχθεί στη Bundesliga

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Του Mario Cortijo

Μόλις που θα'χει ανταγωνισμό

Θα πάει στη Wolfsburg όπως ο δεξιός μπακ πήγε στη Λεβερκούζεν. Εκείνο του χρησίμευσε για να τον επαναγοράσει το λευκό σύνολο, η οποία είναι, βασικά, η επιθυμία της Μαδρίτης


Το παρόν του Borja Mayoral δεν είναι στη Ρεάλ Μαδρίτης, αν και είναι το μέλλον του. Το λευκό σύνολο αποφάσισε να τον δανείσει στην Βόλφσμπουργκ για να'χει λεπτά στην ελίτ και να διαμορφωθεί ως παίκτης έτσι ώστε στη συνέχεια να επανέλθει και να κάνει ένα όνομα στο Santiago Bernabeu. Με μόλις 19 χρόνια, πρόκειται για ένα απ'τα πιο ελπιδοφόρα μαργαριτάρια της madridista fábrica. Θα προσπαθήσει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Daniel  Carvajal, που χρειάστηκε μόνο μια σεζόν για να πείσει την διοίκηση ότι η θέση του είναι στη Μαδρίτη.

Η καρδιά του είναι λευκή. Γεννήθηκε στη Μαδρίτη, συγκεκριμένα στην Parla, κι απ'τα 10 του μαθαίνει να παίζει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Σχεδόν το ήμισυ της ζωής του ως madridista. Ως εκ τούτου, το όνειρό του είναι να επιστρέψει για να πετύχει στη νυν πρωταθλήτρια Ευρώπης. Φυσικά, δεν θα του είναι τόσο "εύκολο", όσο στον Carvajal: με τους Μπενζεμά, Κριστιάνο Ρονάλντο και Μπέιλ μπροστά, το να βρει μια θέση, θα'ναι πολύ δύσκολο. Είναι επίσης αλήθεια ότι το «BBC», δεν έχει τόσο μέλλον μπροστά του όσο ο Mayoral.


Στη Γερμανία θα'ναι σε μια ομάδα που τελείωσε μεταξύ των οκτώ καλύτερων στην Ευρώπη την περασμένη σεζόν. Μάλιστα, η Wolfsburg αποκλείστηκε απ'την ίδια την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία τελικά στέφθηκε πρωταθλήτρια, αλλά αγωνίζεται στην πόλη που είναι γνωστή ως η έδρα της Volkswagen.

Πρόκειται για μια ομάδα, όπως φάνηκε την περασμένη σεζόν, που δεν έχει ένα καθοριστικό  «9».  Το επιθετικό βάρος της ομάδας έφεραν μάλλον οι Draxler και Schürrle απ'τις πλευρές. Ο βασικός επιθετικός, a priori, είναι ο Dost, αλλά η σεζόν του ήταν τακτική: σκόραρε 8 γκολ σε 22 παιχνίδια. Εν τω μεταξύ, ο Max Kruse, εξοστρακισμένος απ'τον Low απ'την Γερμανία λόγω κακής συμπεριφοράς, δεν ήταν επίσης καλύτερος, με 6 γκολ σε 32 παιχνίδια. Εδώ είναι όπου ο canterano θα πρέπει να'ναι δυνατός.

Απ'την άλλη πλευρά, λόγω της σημαντικής αναχώρησης του Schürrle για την Ντόρτμουντ, ίσως ο Hecking να σκέφτεται  την αλλαγή του συστήματός του και να παίξει με δύο φορ, όπως έχει κάνει ο Luis Miguel Ramis στην Castilla. Εάν επιλέξει να μην το κάνει, οι συνθήκες του Mayoral του επιτρέπουν μια εναλλακτική: να τον βάλει στην αριστερή πτέρυγα του 4-3-3 που παρέταξε η Βόλφσμπουργκ την περασμένη σεζόν, πάντα εφ 'όσον επιλέξει να ποντάρει στον Dost ή στον Kruse ως φορ. Έχει ένα καλό δεξί για να παίξει προς τα μέσα, μια μεγάλη δυνατότητα να παίζει χωρίς τη μπάλα και τεχνική για να κάνει ντρίμπλες.

Έτσι, όπως συνέβη με τον Carvajal, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ψάξει μια ομάδα όπου θα'χει ξεκάθαρες ευκαιρίες να παίξει και να αναπτυχθεί, ένα σύνολο χωρίς μια σαφή αναφορά στη θέση του. Το ίδιο που συνέβη επίσης  και με τον Álvaro Morata, ο οποίος ήταν πολύ σημαντικός στην πρώτη του χρονιά στη Γιουβέντους, αν και λιγότερο στη δεύτερη με την άφιξη του Mandjukic και την έκρηξη του Dybala.


Ο canterano θα κατευθυνθεί προς τη Γερμανία αφήνοντας τους νυν συμπαίκτες του στο Μόντρεαλ, όπου η Ρεάλ Μαδρίτης κάνει την προετοιμασία. Έχει μόνο λόγια ευγνωμοσύνης για την ομάδα του όπως πάντα: "Από τότε που ήρθα στην ακαδημία της Ρεάλ Μαδρίτης, το όνειρο της ζωής μου ήταν να'μαι εδώ και να απολαύσω την προπόνηση με τους καλύτερους".

Φεύγει με νοσταλγία, αλλά και πρόθυμος να μάθει περισσότερα στη Γερμανία. "Η Wolfsburg είναι μια ιστορική του γερμανικού ποδοσφαίρου και της Μπουντεσλίγκα. Είμαι πολύ χαρούμενος κι ενθουσιασμένος γι'αυτή τη νέα φάση στη ζωή μου", είπε ο ποδοσφαιριστής.

Μια παρτίδα πολλά υποσχόμενων παικτών

Η επιστροφή του Dani Carvajal στην Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι η μόνη. Ο Lucas Vázquez το έκανε επίσης, υπογράφοντας μια καλή σεζόν που του χρησίμευσε για να κληθεί απ'τον Vicente del Bosque και να παίξει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γαλλία. Το ίδιο έχει συμβεί με τον Morata, ο οποίος αφού εξελίχθηκε στο σκληρό ιταλικό πρωτάθλημα έχει επιστρέψει στο σύλλογο όπου μεγάλωσε για να συμπληρώσει τον Μπενζεμά.

Άλλοι, όπως ο Borja Mayoral, έχουν πολλές πιθανότητες να επαναλάβουν την εμπειρία. Η περίπτωσή του δεν είναι απομονωμένη: ο Μαδριλένος είναι μέρος μιας ομάδας παικτών με πολύ μέλλον στην λευκή ακαδημία. Ο Mariano είναι ένας απ'αυτούς: ο Δομινικανός επιθετικός των 23 ετών έχει σκοράρει 17 γκολ σε 23 παιχνίδια. Νούμερα που είχαν ως έπαθλο να κάνει την προετοιμασία με την πρώτη ομάδα στο Μόντρεαλ.


Οι αδελφοί Llorente, εγγόνια του Paco Gento, είναι άλλοι που ποντάρουν  να φορέσουν τα λευκά στο μέλλον. Ο Μάρκος, αμυντικός μέσος, είναι αυτός που έχει τις περισσότερες πιθανότητες. Μάλιστα, σύμφωνα με ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είναι μια επιλογή για να παραμείνει φέτος στην πρώτη ομάδα αν πείσει τον Ζιντάν στην προετοιμασία ως αντικαταστάτης του Casemiro. Αν δεν το καταφέρει, είναι πολύ πιθανό να φύγει δανεικός για να πάρει λεπτά στην Primera División.

Εν τω μεταξύ ο Diego Llorente, ο μεγαλύτερος αδελφός του, ξέρει ήδη πως είναι να παίζεις στην κορυφαία κατηγορία: το έκανε την περασμένη σεζόν υπό τις εντολές του Paco Jemez στην Rayo και θα το κάνει και πάλι φέτος στη Μάλαγα. Είναι σίγουρα ένας άλλος απ'τους παίκτες που διαθέτει τις αναγκαίες βάσεις για ν'ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός μεγάλου συλλόγου όπως η Ρεάλ Μαδρίτης.

@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.