News Update :

powered by Agones.gr - livescore

H Atlético προσφέρει τον Giménez στην Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ο στόχος του Florentino είναι ο Alaba

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Του Enrique Marin

Η ρήτρα του Ουρουγουανού είναι 65 εκατομμύρια

Ο Ουρουγουανός στόπερ, αναπληρωματικός στο τελικό του Champions League, βρίσκεται στην αγορά, όπως αποδεικνύεται απ’το γεγονός ότι η ομάδα του, μέσω των μάνατζερ του, ψάχνει ομάδα γι’αυτόν



Αντίθετα μ’ότι δείχνουν ορισμένες αναφορές, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει ενδιαφερθεί για τον José María Giménez (Τολέδο, Ουρουγουάη, 20 Ιανουαρίου του 1995), αλλά ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης αυτή η οποία έχει προσφέρει τον Ουρουγουανό στόπερ, κάτι το οποίο έχει επίσης συνέβη και στη Μπαρτσελόνα και σ’αρκετές ομάδες της Premier League. Παρά το γεγονός ότι ο Giménez είναι ένας πολύ ενδιαφέρον παίκτης για κάθε ομάδα, είναι γνωστό ότι ο μεγάλος στόχος της Ρεάλ Μαδρίτης όταν σκέφτεται την ενίσχυση της άμυνάς της είναι ο David Alaba, για τον οποίο ο Florentino Perez έχει φτάσει να προσφέρει 60 εκ. ευρώ, αν και η Μπάγερν Μονάχου αρνείται να πουλήσει τον Αυστριακό. Απ’τη μεριά της, η Barça, μόλις έκλεισε την μεταγραφή του Samuel Umtiti, μετά την καταβολή 25 εκ. στην Λιόν για τον Γάλλο διεθνή.

Στα 21 του, ο José María Giménez θεωρείται ένας απ’τους στόπερ με το περισσότερο παρόν και μέλλον, αλλά φαίνεται σαφές ότι η Ατλέτικο δίνει προτεραιότητα, στην περίπτωσή του, στο οικονομικό ζήτημα έναντι του αθλητικού. Η ρήτρα του είναι 65 εκατομμύρια, αν και το γεγονός ότι είναι η ίδια η ομάδα, και συγκεκριμένα ο CEO της, Miguel Ángel Gil, αυτός που προσπαθεί να τον πουλήσει μέσω των μάνατζερ του Ουρουγουανού, καθιστά σαφές ότι αυτό το ποσό αυτό μπορεί να μειωθεί, καθώς ακόμα κι έτσι θα’ταν μια καλή συμφωνία. Ωστόσο, κι εκτός απ’την προτίμηση στον προαναφερόμενο Alaba, έχοντας τους Sergio Ramos, Pepe, Varane κι ακόμα και τον Nacho -όλα δείχνουν ότι ο Diego Llorente θα πάει δανεικός στη Μάλαγα- η Real Madrid έχει άλλες προτεραιότητες, όπως ο Γάλλος Pogba κι ο Βέλγος Hazard, δύο επιχειρήσεις που φαίνονται πολυεκατομμυριούχες, όσο κι αν στην δεύτερη μπορεί να μπει ο Álvaro Morata, για τον οποίο ο Αντόνιο Κόντε, ο νέος προπονητής της Τσέλσι, ενδιαφέρεται πολύ.



Φυσικά, το ερώτημα είναι: και τι πιστεύει ο Simeone σχετικά με την πιθανή αποχώρηση του Giménez; Το γεγονός ότι ο Diego Godin παίζει πιο άνετα με τον Μαυροβούνιο Stefan Savic απ’ότι με το νεαρό συμπατριώτη του, μπόρεσε ήδη να επηρεάσει την απόφαση του Cholo να τον αφήσει στον πάγκο στον τελικό του Champions League, με αντίπαλο ακριβώς τη Ρεάλ Μαδρίτης. Έχοντας υπάρξει βασικός στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, ο charrúa αρχικά εξεπλάγη και στη συνέχεια δεν του άρεσε που έμεινε έξω απ’το μεγάλο γεγονός του Μιλάνου. Ως εκ τούτου μπορούν επίσης να’ρθουν οι κινήσεις των μάνατζερ του, αν και υπάρχει κάτι περισσότερο.


Η Ατλέτικο πλήρωσε 900.000 € στη Danubio το 2013 για τον Giménez, αν και, κι όπως συμβαίνει και μ’άλλους παίκτες της Ατλέτικο Μαδρίτης, όχι για το σύνολο των δικαιωμάτων του, ως εκ τούτου, το να γίνει επίσης τώρα μια καλή συμφωνία δεν θα αποφέρει οφέλη μόνο στο σύλλογο, αλλά επίσης στους διαφορετικούς κηδεμόνες του. Κι εδώ βρίσκεται η εξήγηση στο ότι ο Ουρουγουανός στόπερ έχει προσφερθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης, πέρα απ’το​​ότι, όντως, ο Giménez μπορεί να βλέπει το καθεστώς του ως βασικός να κινδυνεύει προς όφελος του Σάβιτς, πέρα απ’το ότι έχει τον ανταγωνισμό με τον Lucas Hernández. Η Atleti ανακτά επίσης, τουλάχιστον εκ των προτέρων, τον Velázquez, μετά απ’τον διετή δανεισμό του στην Χετάφε, αν και στην περίπτωση που φύγει τελικά ο Ουρουγουανός, το φυσιολογικό είναι να σκεφτούμε ότι ο Simeone θα απαιτήσει έναν άλλο στόπερ, υποθέτοντας ότι η rojiblanca αθλητική διοίκηση δεν έχει πλέον τίποτα προχωρημένο.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.