News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ενώ η Barça αποκτά αναπληρωματικούς, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πέντε βασικούς στον πάγκο

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Του Gonzalo Cabeza

Η Μπαρτσελόνα ενισχύει τον πάγκο

Ο Varane εξήγησε την παραμονή του στη Μαδρίτη λέγοντας ότι ξέρει το ρόλο του στην ομάδα. 18 madridistas έπαιξαν πάνω από 1.000 λεπτά στο πρωτάθλημα έναντι μόνο 13 της Barcelona, η οποία διένειμε λίγο τα λεπτά



"Είμαστε άντρες και πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις. Απ’τη στιγμή που ήξερα ποιος επρόκειτο να’ναι ο ρόλος μου στην Ρεάλ Μαδρίτης δεν υπήρχαν περισσότερες ερωτήσεις". Ο Raphael Varane έλαβε προσφορές αυτό το καλοκαίρι, η πιο σταθερή έφτασε απ’το Μάντσεστερ, όπου ο Ζοζέ Μουρίνιο ήθελε να πάρει έναν στόπερ στον οποίο έδωσε την πρώτη ευκαιρία. Αλλά δεν υπήρχε τρόπος, ο Γάλλος αποφάσισε ότι το πεπρωμένο του ήταν να συνεχίσει στη Μαδρίτη και ξέρει καλά ότι για να’ναι στόπερ στην λευκή ομάδα έχει μεγαλύτερο ανταγωνισμό απ’ό, τι θα’βρισκε οπουδήποτε αλλού, φυσικά, επίσης και στη United.

Ο Varane δεν είναι βασικός, τουλάχιστον όχι αδιαμφισβήτητος, αλλά ξέρει ότι δεν θα του λείψουν τα λεπτά. Η περίπτωσή του επαναλαμβάνεται σε διάφορες περιπτώσεις όταν κοιτά το ρόστερ της Μαδρίτης. Σ’αυτό το παράξενο καλοκαίρι υπήρξαν δύο περίεργα φαινόμενα στην Concha Espina: η απουσία μεταγραφών και η απροθυμία των παικτών να φύγουν απ’την ομάδα. Ακριβώς όπως ο Pedro ή ο Bartra έπρεπε να φύγουν για να ψάξουν χρόνο συμμετοχής οι θεωρητικοί αναπληρωματικοί της Μαδρίτης είδαν ότι στη λευκή σεζόν υπάρχει επίσης χώρος γι’αυτούς. Και γι’αυτό, εκτός απ’τις οικονομικές κι αθλητικές συνθήκες που προσφέρει το σπίτι, δεν έχουν πολύ ενδιαφέρον στο να βγουν και να δοκιμάσουν την αγορά. Έφυγε μόνο ο Jesé, για μια καλή προσφορά και μπροστά στα λόγια του προπονητή του με τα οποία τον προέτρεψε να φύγει απ’την ομάδα.

Ο Varane, μάλιστα, έπαιξε στη Liga περισσότερα λεπτά απ’τους Ramos και Pepe. Μπήκε στην φιλοσοφία του Μπενίτεθ, συνεχιζόμενη κι αυξανομένη αργότερα απ’τον Ζιντάν, ότι όλοι έχουν μια θέση στην ομάδα. Για να το θέσουμε σε αριθμούς, 18 παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξαν τουλάχιστον 1.000 λεπτά στη Liga, ενώ μόνο 13 της Μπαρτσελόνα έφτασαν σ’αυτό το νούμερο. Ο Μουνίρ, θεωρητικά τέταρτος azulgrana επιθετικός, έπαιξε μόνο δύο περισσότερα λεπτά απ’τον Jesé, ακόμη κι αν, θεωρητικά, ήταν ο πρώτος στο rotation της azulgrana επίθεσης κι ο canario ήταν πίσω απ’τον Lucas Vázquez και, ακόμη, απ’τους James ή Isco. Κι αυτό με δεδομένο ότι ο Μέσι βρέθηκε ένα μήνα εκτός αγώνων, στιγμή την οποία εκμεταλλεύτηκε για να παίξει το μεγαλύτερο μέρος των λεπτών του. Ο Μουνίρ συμμετείχε σε 15 παιχνίδια, ο Jesé σε 28.

Περισσότερα δεδομένα. Ο τρίτος στόπερ της Barcelona, ο Mathieu, είχε μόνο 100 λεπτά περισσότερα απ’τον Nacho, τον τέταρτο παίκτη της λευκής άμυνας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι σ’αυτή τη θέση, λόγω των ποινών, είναι όπου υπάρχουν συνήθως οι περισσότερες υποχρεωτικές αλλαγές σε όλη τη σεζόν, εκπλήσσει που και οι δύο παίκτες έπαιξαν τα ίδια λεπτά. Το κλειδί είναι, προφανώς, στην επαναλαμβανόμενη χρήση των ίδιων παικτών. Ο Mascherano βρέθηκε στο γήπεδο στο πρωτάθλημα για 2694 λεπτά, ο Piqué για 2591 ενώ οι Ramos και Pepe δεν έφτασαν τα 2.000 κι ο Varane έπαιξε 2.189.

Τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα στην επίθεση της Barcelona. Οι δύο παίκτες που έπαιξαν τα περισσότερα λεπτά στο πρωτάθλημα ήταν οι Suarez και Neymar, κι αν δεν βρέθηκε σ’αυτούς κι ο Μέσι ήταν μόνο και μόνο επειδή τραυματίστηκε. Και παρά το γεγονός ότι ήταν για έναν μήνα έξω ήταν ο πέμπτος σε λεπτά, μένοντας πίσω, επίσης, απ’τον Busquets και τον τερματοφύλακα Μπράβο. Το καθεστώς της δουλειάς του μπορεί να συγκριθεί μόνο μ’εκείνο του Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς τόσο ο Bale όσο κι ο Μπενζεμά, είτε λόγω τραυματισμών είτε λόγω αντικαταστάσεων, δεν βρέθηκαν μεταξύ των πέντε madridistas με τον περισσότερο φόρτο εργασίας. Κανένας από αυτούς δεν έφτασε, μάλιστα, στα 2000 λεπτά στη Liga, ενώ ο Μέσι έφτασε τα 2729 λεπτά.



James και Isco μένουν και θα’χουν λεπτά

Η Ρεάλ Μαδρίτης φέτος δεν έχει αγγίξει το ρόστερ της. James και Isco, για τους οποίους υπήρξαν εικασίες, κατέληξαν να μείνουν στο Valdebebas. Ξέρουν ότι δεν είναι βασικοί στην ομάδα, ακόμα κι ότι υπάρχουν άλλες επιλογές στον πάγκο, πριν απ’αυτούς. Αλλά, επίσης, έχουν σαφές ότι αργά ή γρήγορα θα καταλήξουν να απολαύσουν λεπτά. Επειδή οι Isco και James, αν και είχαν έναν δευτερεύοντα ρόλο στο φινάλε της σεζόν, εξακολουθούν να παίζουν παιχνίδια, ακόμη και να’ναι βασικοί σε πολλά παιχνίδια. Υπάρχει χρόνος για όλους.

Ορισμένοι παίκτες οι οποίοι μοιάζουν υπολειμματικοί στη Μαδρίτη, όπως οι Danilo ή Kovacic, έπαιξαν επίσης, πάνω από 1.000 λεπτά. Οι δύο τους είναι μέρος της δυναμικής της ομάδας, εμφανίζονται συχνά και, παρά το ότι δέχονται ένα δευτερεύοντα ρόλο, έχουν ευκαιρίες. Επειδή ο Ζιντάν έχει σαφές ότι στην σεζόν υπάρχουν παιχνίδια τα οποία μπορείς να κερδίσεις χωρίς να πρέπει να καταφύγεις στους καλύτερους του ρόστερ. Απογεύματα στα οποία η Β ομάδα έχει τόσες πιθανότητες όσες η Α. Ο Luis Enrique, απ’την άλλη πλευρά, έχει περισσότερα προβλήματα για να κάνει rotation, εμπιστεύεται λιγότερο τις μεταγραφές του και, ακόμα, κάνει λιγότερες αλλαγές στα παιχνίδια. Δεν είναι λίγες οι φορές στις οποίες ο asturiano δεν ολοκλήρωσε τις αλλαγές του.


Η Barcelona, όταν έπρεπε ν’αντιμετωπίσει αυτή την πραγματικότητα, υποστήριξε ότι το πρόβλημα δεν ήταν φιλοσοφίας, αλλά ποιότητας. Αν ο Luis Enrique δεν έδωσε μπάλα στους αναπληρωματικούς ήταν γιατί δεν τους εμπιστεύονταν, ή, τουλάχιστον, αυτό αποδεικνύεται απ’τις μεταγραφές αυτής της σεζόν: Cillessen, Digne, Umtiti, Denis Suárez, Andre Gomes και Alcacer. Δαπανήθηκαν 131 εκατομμύρια € για παίκτες που, εκ των προτέρων, είναι αναπληρωματικοί. Μπορεί το πρόβλημα να’ταν ποιότητας και με τις τωρινές αλλαγές να μπορεί πλέον ο τεχνικός να κάνει μια παρόμοια χρήση μ’αυτήν που κάνει η Μαδρίτη με τους Varane, Danilo, James, Isco, Lucas ή Morata. Αλλά μπορεί πάντα να’ναι θέμα ενός προπονητή ο οποίος προτιμά να προσκολλάται σ’έναν πυρήνα και να τον αγγίζει όσο το δυνατόν λιγότερο. Ο χρόνος θα δείξει.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.