News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η άλλη τύχη του Zidane, να’χει ευχαριστημένους τους πάντες χάρη στα προβλήματα

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Του Jesús Garrido

Όλοι παίζουν, όλοι συνεισφέρουν και κανείς δεν διαμαρτύρεται

Όταν έκλεισε η αγορά, ειπώθηκε ότι υπήρχαν παίκτες που δεν είχαν θέση στη Μαδρίτη, αλλά οι τραυματισμοί και τα rotations του Ζιντάν δίνουν χώρο σ’όλους τους διαθέσιμους


Αυτή η Μαδρίτη δεν εκπλήσσει κανέναν. Ο λόγος είναι πολύ απλός: έχει ένα ρόστερ φτιαγμένο για να κερδίζει κι αυτό κάνει, κερδίζει ξανά και ξανά, με δυσκολία ή ευκολία, αλλά στο τέλος οι βαθμοί μπαίνουν στο σακούλι, το οποίο είναι το μόνο που μετράει στο ποδόσφαιρο. Μια φορά ο Axel Torres είπε κάτι προφανές που γι’αυτό έπαψε να’ναι έντονο: «Η ήττα είναι φυσιολογική». Στην περίπτωση της Ρεάλ Μαδρίτης, η ήττα είναι η εξαίρεση και η νίκη ο κανόνας. Αυτό που έχει καταφέρει ο Ζιντάν είναι ακριβώς αυτό, το να μην κερδίζει γίνεται μια αξιοπρεπή παραδοξότητα μελετών απ’τα πιο έγκριτα πανεπιστήμια. Κι αν το’χει καταφέρει, ήταν λόγω της επιτυχίας του στην επιλογή των παικτών και, σε κάποιο βαθμό, λόγω μιας σειράς ατυχών γεγονότων που έχουν αποβεί θετικά για την εξαιρετική ατμόσφαιρα του Valdebebas.

Η αρχή της σεζόν οδηγεί συνήθως σε προκαταλήψεις τόσο αρνητικές όσο και θετικές που μπορούν αναμφισβήτητα να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δηλαδή, η τωρινή Μαδρίτη είναι τέλεια λόγω των αποτελεσμάτων, τα οποία έρχονται στο σύνολό τους, αλλά απέχει πολύ απ’το να’ναι η τέλεια μηχανή που μπορούν να μας κάνουν να πιστεύουμε ότι είναι, αυτοί οι αριθμοί. Υπάρχουν ακόμα πολλές λεπτομέρειες προς βελτίωση, όπως είναι η αμυντική σθεναρότητα και η δημιουργική ικανότητα ενάντια σε καλά οργανωμένες άμυνες, αλλά ο δρόμος απ’τον οποίο πάει ο Ζιντάν είναι ο ασφαλέστερος, δεδομένου ότι δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος για να προχωρήσεις, από ένα ικανοποιημένο στράτευμα και πρόθυμο να συνεργαστεί

Αυτό δεν οφείλεται τόσο στον Ζιντάν, τουλάχιστον όχι άμεσα. Σήμερα, ο Μαρσεγέζος προπονητής έχει στη διάθεσή του 22 παίκτες της πρώτης ομάδας, κι όλοι, εκτός απ’τον τρίτο τερματοφύλακα Ruben Yanez, έχουν απολαύσει μέχρι στιγμής λεπτά. Keylor Navas και Φάμπιο Κοεντράο, όλοι τους με διαφορετικά σωματικά προβλήματα, είναι οι μόνοι που δεν έχουν ακόμη συμμετάσχει. Οι υπόλοιποι έχουν παίξει και προσφέρουν ποιοτικά λεπτά, τόσο εκείνοι που έχουν την ταμπέλα των αδιαμφισβήτητων, όσο κι εκείνοι που δεν την έχουν, γεγονός που καθιστά τους τελευταίους να αισθάνονται να συμμετέχουν όπως όλοι.

Αλλά αυτό είναι επίσης δυνατό λόγω ορισμένων δυσκολιών που έχει περάσει η Μαδρίτη στην αρχή αυτής της σεζόν. Αξίζει τον κόπο να θυμηθούμε ότι στα πρώτα παιχνίδια, όπως το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, η Μαδρίτη δεν μπορούσε να υπολογίζει τους διεθνείς οι οποίοι είχαν φτάσει στους τελευταίους γύρους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπως ήταν οι Cristiano (ο οποίος ήταν επίσης τραυματίας), Pepe, Kroos και Bale ενώ ο Μπενζεμά ήρθε κουβαλώντας όλα το καλοκαίρι, προβλήματα στο ισχίο. Ως εκ τούτου, παίκτες θεωρητικά αναπληρωματικοί όπως οι Asensio, Morata, Kovacic, Lucas, James και Isco έχουν εμφανιστεί περισσότερο από ό,τι θα περίμενε κανείς σε αυτό το σημείο. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για τον Kiko Casilla, ο οποίος εκμεταλλεύεται την παρατεταμένη απουσία του Navas για να φανεί κάτω απ’τα δοκάρια.


Αυτό που οφείλεται στον Ζιντάν βασίζεται επίσης στο ότι όταν δεν υπήρξαν σωματικά προβλήματα στην ομάδα, έχει επίσης αναλάβει να διανείμει τα λεπτά, αν όχι εξίσου, επαρκώς, για να διατηρήσει υψηλό το ηθικό αυτών που περιμένουν συνήθως τη σειρά τους στον πάγκο. Αυτό έχει συμβεί με τον Danilo και τον Nacho, τους δύο αμυντικούς στους οποίους ο Ζιντάν έχει δείξει λιγότερη εμπιστοσύνη, οι οποίοι συμμετείχαν κι απέδωσαν σε καλό επίπεδο στη νίκη ενάντια στην Οσασούνα.

Ο Βραζιλιάνος είναι ένας απ’τους δώδεκα διαφορετικούς σκόρερ της Μαδρίτης στους επίσημους αγώνες που έδωσε μέχρι σήμερα. Εκτός απ’αυτόν, Asensio, Ramos, Carvajal, Bale, Morata, Cristiano, Pepe, James, Kroos, Modric και Benzema έχουν σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ. Εκείνοι που δεν έχουν σκοράρει όπως οι Varane ή Lucas, έχουν δώσει ασίστ. Δηλαδή, άμεσα, στη Μαδρίτη έχουν δημιουργήσει γκολ δεκατέσσερις διαφορετικοί παίκτες. Δηλαδή, το βάθος της ντουλάπας, όχι μόνο υπάρχει, αλλά αξιοποιείται στο μέγιστο.

Είμαστε μόλις στην αρχή, μπροστά απομένουν ακόμα εννέα μήνες μακρού ανταγωνισμού μέσω των οποίων θα μπορεί πλέον να γίνει περισσότερο καθοριστική ανάλυση των rotation του Ζιντάν. Απ’αυτόν, κι απ’τα περιστατικά που πρόκειται να συμβούν, θα εξαρτηθεί το να συνεχίσει το ρόστερ να αισθάνεται άνετα και χρήσιμο. Εάν σε μελλοντικές περιπτώσεις δεν φοβηθεί να αφήσει τον Κριστιάνο και τον Bale εκτός αποστολής λόγω κάποιων μικρών ενοχλήσεων, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αυτή τη θεωρία.


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.