News Update :

powered by Agones.gr - livescore

H επιστροφή του Coentrao, του παίκτη που χλεύασε μέχρι κι ο Florentino Perez

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Του Alonso Castilla

Με τον Ζιντάν έχει την ευκαιρία να διασωθεί

Τίποτα καλό δεν συνέβη στον Πορτογάλο στην Ρεάλ Μαδρίτης, όντας πάντα στόχος σκληρής κριτικής. Μέχρι κι ο Florentino Perez χλεύασε τον Πορτογάλο μπακ 


Όταν η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε επίσημη την απόκτησή του πολλοί δεν συμφώνησαν με το ποσό. Τον Ιούλιο του 2011 ο Fabio Coentrao έγινε νέος παίκτης των λευκών σε αντάλλαγμα 30 εκατομμυρίων ευρώ, ένα ποσό εκ των προτέρων δυσανάλογο και που με τον καιρό έγινε ένα βαρύ φορτίο για τον παίκτη. Στη Μπενφίκα και στην ομάδα της Πορτογαλίας είχε λάμψει αρκετά έτσι ώστε να τον αποκτήσει ο Florentino Perez. Αυτό που ακολούθησε στη συνέχεια δεν ήταν το αναμενόμενο κι απ’τα δύο μέρη. Τώρα έχει μια νέα ευκαιρία, υπό τις εντολές του Ζιντάν, για να αποκατασταθεί, για ν’αποδείξει ότι μπορεί να’ναι παίκτης της κατόχου του Champions League.

Με τον Marcelo τραυματία, ο Πορτογάλος μπήκε στην αποστολή της Ρεάλ Μαδρίτης για τον αγώνα ενάντια στη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Σίγουρα δεν θα’ναι στην αρχική ενδεκάδα, αλλά είναι μια πραγματικότητα ότι μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας -εγχειρίστηκε πριν μήνες σ’έναν τραυματισμό στο δεξί μηρό- ο Ζιντάν θέλει να του δώσει μια νέα ευκαιρία. Στην εποχή του, όταν άρχισε να αναδύεται, μεγάλοι της Ευρώπης τον ήθελαν. Πριν απ’το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 η Μπάγερν Μονάχου ήταν μια ανάσα απ΄το να τον αποκτήσει, αν και θα’ταν ένα χρόνο αργότερα, όταν θα αποδέχονταν την πρόκληση του να παίξει στη LaLiga Santander φορώντας τα λευκά .

Δανεικός την περασμένη σεζόν στη Μονακό, κανείς δεν έδινε ούτε μια δεκάρα για τον Πορτογάλο μπακ, κανείς δεν πίστευε ότι σ’αυτό το σημείο θα’ταν μέλος του ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης. Αλλά αυτός ο τελευταίος κι άκαιρος τραυματισμός τον απομάκρυνε απ’την αγορά και, τελικά, ο σύλλογος προτίμησε να τον κρατήσει, ελπίζοντας ότι κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν θα ανακτήσει το παιχνίδι που πριν χρόνια τον εκτόξευσε στην ελίτ. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών της περσινής σεζόν εμφανίστηκαν στη σκηνή διάφορα ονόματα για να ενισχύσουν το αριστερό μπακ, θεωρώντας δεδομένο ότι ο Coentrao θα πωλούνταν σίγουρα. Κανένα club δεν παζάρεψε με αποφασιστικότητα. Ωστόσο, ο Florentino Perez δεν έκανε το βήμα με κανέναν υποψήφιο


Το τσιγάρο

Κατά τη διάρκεια της πρώτης του σεζόν πρωταγωνίστησε σε ένα επεισόδιο που τον έχει στιγματίσει για πάντα. Μέχρι σήμερα ... Τον Μάρτιο του 2012, γιόρτασε τα 24α γενέθλιά του με τους συμπαίκτες του σε ένα δημοφιλές εστιατόριο του Torrelodones και σ’ένα στιγμιότυπο στην πόρτα του εστιατορίου μ’ένα πούρο στο χέρι του, βύθισε την εικόνα του. Ακόμη και σήμερα τον θυμούνται περισσότερο για εκείνο παρά για ό, τι κάνει στο γήπεδο. Ο Ζοζέ Μουρίνιο ήταν ο προπονητής της ομάδας εκείνη την εποχή και η αλήθεια είναι ότι εκείνη την εποχή ο μπακ έμεινε πάνω από μια φορά έξω από μια αποστολή. Αλλά περιέργως, σε σημαντικές στιγμές, όπως στον τελικό στη Λισσαβόνα το 2014, ήταν σχεδόν πάντα στην 11άδα. Εκείνη την ημέρα ο Αντσελότι δεν είχε αμφιβολίες. Όλοι οι προπονητές του ήξεραν πάντα ότι όταν είναι σε φόρμα είναι ένας παίκτης που στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.

Τα κοινωνικά δίκτυα, πηγές σκληρότητας πολλές φορές, χρησιμοποίησαν τον Coentrao ως δόλωμα, ανελέητα, κάθε φορά που υπήρχε ευκαιρία. Αυτό του τσιγάρου τον έπληξε πολύ. Έγινε στόχος, έχοντας να ακούει και διαβάζει σκληρές κριτικές. Όταν εκείνη η εικόνα άρχισε να κυκλοφορεί χωρίς σταματημό, ο παίκτης αναγκάστηκε να βγει στη σκηνή για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. «Ήταν τα γενέθλιά μου και ήταν κάτι εντελώς περιστασιακό», είπε στην πορτογαλική εφημερίδα «Record», κάνοντας σαφές την ίδια στιγμή ότι θεωρούνταν «ένας εξαιρετικός επαγγελματίας που δίνει πάντα τα πάντα για τις ομάδες του». "Είμαι πολύ απογοητευμένος για όλα όσα γράφτηκαν για μένα", κατέληξε.


Σχόλιο ... και γέλια

Δεν τα’χουν βάλει μόνο οι οπαδοί, madridistas και μη, με τον Coentrao σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Μέχρι κι ο Florentino βρέθηκε σε άσχημη θέση τον Ιανουάριο του 2015 κατά την παρουσίαση της βιογραφίας του Jorge Mendes, μάνατζερ του μπακ. Οι συντάκτες του βιβλίου υπενθύμιζαν τα ονόματα των παικτών που ο ισχυρός Πορτογάλος μάνατζερ είχε ντύσει στα λευκά, όταν ακούστηκε η φωνή του προέδρου για να υπενθυμίσει τον αμυντικό. "Κι ο Coentrao!" ξεφούρνισε ο πρόεδρος, που βρίσκονταν στην πρώτη σειρά, και τη σύντομη ομιλία του ακολούθησε μια χορωδία γέλιου. Δεν είναι γνωστό εάν ο Perez παρενέβη για να διορθώσει την αμέλεια των συντακτών, αν κι έδωσε την εντύπωση, λόγω του τόνου, ότι μίλησε για να καταστήσει σαφές ότι δεν είχαν θριαμβεύσει όλοι οι πελάτες του Mendes στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Coentrao αισθάνεται, σχεδόν απ’την πρώτη μέρα, ότι δεν έχει εκτιμηθεί δίκαια κι ακόμα και με κάποια αγάπη απ’τους οπαδούς και τα μέσα ενημέρωσης. Υπέφερε σιωπηλά πολλές φορές, κουρασμένος από ορισμένες στιγμές στις οποίες αισθάνονταν να αντιμετωπίζεται άσχημα. Συμπαίκτες όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι κοντά του για να τον ανεβάσουν και να του υπενθυμίσουν ότι όταν ήταν σε φόρμα και συγκεντρωμένος, απέδειξε ότι αξίζει να υπερασπίζεται τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. "Απ’την πρώτη μέρα ένιωσα ότι δεν με θέλουν εδώ και είναι δύσκολο να ζεις έτσι", είπε πριν από λίγο καιρό στην πορτογαλική εφημερίδα «O Jogo», επιμένοντας στο ότι «δεν ξέρω τι κακό έκανα σ’αυτούς τους ανθρώπους». Με τον Ζιντάν, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει δείξει καλές δεξιότητες ως ψυχολόγος, ο Coentrao μπορεί να ανακτήσει όλο το χαμένο έδαφος. Χρειάζεται να θέλει να το κάνει πραγματικά...

@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.