News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Keylor Navas: «Στο πρώτο γκολ έκανα ένα λάθος, πήρα μια πολύ κακή απόφαση»

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Του Gonzalo Cabeza

Δεν είχε παίξει απ’την κατάκτηση του ενδέκατου στο Μιλάνο

Τα καλά νέα για τον Κοσταρικανό τερματοφύλακα είναι ότι έπαιξε και πάλι βασικός και υποδεικνύεται ως απαραίτητος για τον Ζιντάν. Δεν απέδειξε το ταλέντο του και ήταν άμεσα υπαίτιος για το πρώτο γκολ της Μπορούσια



Ο Keylor Navas ζορίστηκε για να παίξει στις 28 Μαΐου στο Μιλάνο. Τον περίμενε ένας τελικός Champions League, ίσως η καλύτερη ευκαιρία του για να περάσει στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο αχίλλειος τένοντας πονούσε, αλλά ήταν αρκετά καλά για να παίξει. Ήξερε  ότι, κατά πάσα πιθανότητα, θα υπονόμευε την παρουσία του με την Κόστα Ρίκα στο Copa América Centenario. Παρ 'όλα αυτά το έκανε, κι αυτό τον έκανε πρωταθλητή Ευρώπης, λίγες μέρες αργότερα έπρεπε να χειρουργηθεί. Από τότε, πέρασαν 122 ημέρες μέχρι που ο Navas ξαναβρέθηκε στο τέρμα.

Στην πορεία έπρεπε να εγχειριστεί απ’τον Van Dijk, Ολλανδό γιατρό γνωστό για την εμπειρία του, στους αστραγάλους, ο οποίος έκανε ήδη στο παρελθόν την επέμβαση στον Cristiano ή στον Φαν Νιστελρόι. Ο Navas έπρεπε να ξεκινήσει απ’το μηδέν και, καθώς το πράγμα ήταν σοβαρό, χρειάστηκε σχεδόν δύο μήνες για να επιστρέψει στην δουλειά. Όταν το έκανε, ο Kiko Casilla πήρε τη θέση του, αλλά είχε προβλεφθεί ότι ο Κοσταρικανός θα επέστρεφε σύντομα. Ο Ζιντάν, φυσικά, του ζήτησε να παραμείνει ήρεμος και να κάνει μια συγκεκριμένη προετοιμασία. Έτσι, αν κι είχε ήδη το ιατρικό οκ, δεν μπήκε σε μια αποστολή μέχρι τον αγώνα με την Las Palmas το περασμένο Σαββατοκύριακο. Τέσσερις μακροί μήνες.

«Πάω πάντα με τη νοοτροπία του να προπονούμαι καλά και να’μαι στη διάθεση του τεχνικού επιτελείου. Όταν έπαιζε ο Kiko [Casilla], τα πήγαινε πολύ καλά, υποστηριζόμαστε μεταξύ μας. Είμαι στην ευχάριστη θέση να παίζω, επειδή αυτό είναι που θέλει κάθε παίκτης», δήλωσε ο Keylor, πάντα σωστός, για το πώς τα’χει περάσει τις τελευταίες βδομάδες στις οποίες φαίνονταν ήδη κοντά στην επιστροφή, αλλά δεν είχε φτάσει ακόμα η στιγμή. "Είμαι εδώ για να προσπαθώ να βοηθώ τους συμπαίκτες. Ένιωσα ήρεμος κατά τη διάρκεια του αγώνα παρά το γεγονός ότι είχα να παίξω τόσο καιρό, μήνες που υπήρξαν πολύ μακροί. Τώρα πλέον επέστρεψα και θέλω να συνεχίσω να παίζω", εξήγησε στα μικρόφωνα του Mega ο τερματοφύλακας.

Το ερώτημα ήταν πότε θα ξανάπαιζε στο τέρμα κι ο Ζιντάν το απάντησε στην 11άδα ενάντια στη Μπορούσια. Ήταν βασικός, σε αντίθεση με τη γενική εντύπωση της εβδομάδας. Ακόμα περισσότερο αν σκεφτεί κανείς, ότι η γερμανική ομάδα είναι ισχυρή στον αέρα και η αναμέτρηση αποτελούσε ένα τεστ του υψηλότερου επιπέδου για τόσο καιρό απραξίας. Δεν είχε καμία σημασία για τον Γάλλο, ο Keylor Navas είναι ο τερματοφύλακάς του και δεν έχει καμία αμφιβολία γι'αυτό. Λίγη σημασία είχε που την περασμένη βδομάδα είπε ότι σκέφτεται το rotation στους τερματοφύλακες, η πραγματικότητα είναι ότι στις σημαντικές μέρες έχει ένα ξεκάθαρο φαβορί.

Αυτή η ένδειξη εμπιστοσύνης του Ζιντάν δεν ανταμείφθηκε απ’τον Keylor. Ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας, ο οποίος είχε ελάχιστα λάθη την περασμένη σεζόν, δεν είχε την καλύτερη νύχτα του. Του κόστιζε πάντα το να βγει απ’το τέρμα, είναι ένας από εκείνους τους τερματοφύλακες που, σύμφωνα με το δημοφιλές ανέκδοτο, θα πεθάνει από ένα δοκάρι, κι αυτό ήταν ένα απ’τα πράγματα που τον τιμώρησαν στο Signal Iduna Park. Ακόμα περισσότερο, ήταν τόσο οπισθοχωρημένος που σε διαφορετικές περιπτώσεις βρέθηκε πίσω απ’την γραμμή του τέρματος, σχεδόν κολλημένος στα δίχτυα με την πλάτη του. Ο Keylor χρειάζεται περισσότερα ματς, ν’ανακτήσει τα μέτρα και να επιβληθεί στο χώρο. Είναι πάρα πολύ αποξενωμένος απ’το φυσικό του χώρο, αρκετό καιρό για να μετατραπεί σ’έναν ανασφαλή τερματοφύλακα, χωρίς τη συνήθη φρεσκάδα. Επιπλέον, φάνηκε απρόθυμος στο να αρπάξει τη μπάλα, επιλέγοντας πάντα να διώχνει με γροθιές αντί για την σιγουριά του να’χει τη μπάλα μέσα στα χέρια του.



Το γκολ του Aubameyang

Σε μια τέτοια ήρθε η φάση του γκολ. Ήταν ένα μακρινό φάουλ, χωρίς δυσκολία, απλό, αλλά αυτός προτίμησε να βάλει τις γροθιές του για να καθαρίσει. Κάτι που δεν έκανε, ή όχι εντελώς, η μπάλα προχώρησε μόνο λίγα μέτρα, αναπήδησε στον Varane, ο οποίος αντέδρασε αργά και η μπάλα κατευθύνθηκε προς το ίδιο του τέρμα χωρίς να μπορεί ο Navas να κάνει τίποτα. Ήδη στην γραμμή, ο Aubameyang την έσπρωξε για να σκοράρει. Αν δεν ήταν ο Γκαμπονέζος, το γκολ θα’μπαινε και πάλι.

Ο τερματοφύλακας, μακριά απ’το να διώξει την ευθύνη, ανέλαβε το ότι δεν ήταν τυχερός στην εν λόγω φάση. «Στο πρώτο γκολ, είναι προφανές ότι έκανα ένα λάθος. Δεν είδα τη μπάλα, πήρα μια πολύ κακή απόφαση που κόστισε ένα γκολ. Θα δουλέψω για να μην συμβεί ξανά αυτό», είπε ο τερματοφύλακας της Κόστα Ρίκα.

Δεν ήταν το πρώτο λάθος του Keylor, αλλά το πιο σοβαρό. Λίγο πριν, σ’ένα άλλο μετωπικό φάουλ, είχε ήδη διώξει με τις γροθιές όπως ο Mazinger Ζ. Εκείνη η φάση κατέληξε επίσης σε θρίλερ αν και, σ’εκείνη την περίπτωση, όχι σε γκολ. Υπήρξαν κι άλλες αποκρούσεις, καθώς στην πραγματικότητα, αυτό που δεν έκανε σε καμία στιγμή ήταν ν’αρπάξει τη μπάλα, αλλά λιγότερο επικίνδυνες. Επιπλέον, είχε επίσης κανά δυο μεγάλες αποκρούσεις, μια σ’ένα φάουλ, ένα δυνατό σουτ στο δεξί του δοκάρι, στο οποίο έκανε μια μεγάλη βουτιά. Επίσης ένα σουτ, κατά το δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο είχε μπροστά του πολλά σώματα, αλλά βρήκε ένα καλό χέρι προς τα κάτω. Τα αντανακλαστικά είναι ακόμα εκεί.

Με το πέρασμα των λεπτών εξοικειώθηκε κάπως. Συνέχισε να’ναι απρόθυμος στο ν’αρπάξει τη μπάλα, αλλά έκανε κάποια απόκρουση μεγάλης αξίας. Και στο δεύτερο γκολ, θα μπορούσε να κάνει λίγα, μια οβίδα του Schürrle, η οποία πήγε στο παραθυράκι με ταχύτητα φωτός, φέρνοντας την ισοπαλία, ένα τελείωμα, των τελευταίων λεπτών, απ’αυτά που πονάνε τον madridismo, ο οποίος είναι περισσότερο εξοικειωμένος στις μεγάλες πράξεις παρά στις τεράστιες θλίψεις. Για να επιστρέψει στις νίκες χρειάζεται, κι αυτό είναι εμφανές, ο τερματοφύλακας να τα πάει καλύτερα από ό,τι τα πήγε ο Keylor Navas στη Γερμανία.

Ο Ζιντάν, στο πατρικό μοτίβο που τον εξοικειώνει με τους παίκτες του, ήθελε να πάρει την ευθύνη απ’τον τερματοφύλακα του. Διότι, αν δεν ήταν σαφές, αυτός είναι ο τερματοφύλακας του και κανένας άλλος. "Ο ρόλος του ήταν πολύ καλός συνολικά. Είχε να παίξει τέσσερις μήνες. Ήταν το πρώτο του παιχνίδι σε μια έδρα όπως αυτή. Έχει προσωπικότητα για να παίξει οπουδήποτε. Στο γκολ είναι ατυχία. Είμαι ικανοποιημένος με την απόδοσή του", τόνισε ο Γάλλος, ο οποίος ήθελε να φύγει από ένα λάθος που δεν είναι ενός τερματοφύλακα του επιπέδου του Keylor Navas.


Η απόδοση του Navas του άρεσε, αλλά έφυγε απ’τη Ντόρτμουντ με μια άσχημη γεύση στο στόμα: «Είμαι σκασμένος για τους παίκτες, διότι κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι».

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.