News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Υποδειγματική συμπεριφορά του Kroos

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Του Jesús Sánchez

Είναι δύσκολο να μην αισθάνεσαι θαυμασμό για τον Toni Kroos αν σου αρέσει το ποδόσφαιρο. Εξαιρετικός ακόμη και λίγα μέτρα πίσω απ’την προτιμώμενη θέση του στο γήπεδο, που βρίσκεται πλησιέστερα προς την περιοχή, ο Γερμανός μέσος αναπτύσσει ένα φανταστικό ξεκίνημα στη σεζόν με τη Ρεάλ Μαδρίτης.


Είναι εύκολο να γράψω για τον Kroos. Η ιστορία του μιλά για την αξιοπιστία του στην πάσα που υφαίνει το παιχνίδι. Για το κριτήριό του κατά τη λήψη αποφάσεων. Για τον μεγάλο χειρισμό του, του επαγγέλματος για να προσφέρει ό,τι απαιτεί το παιχνίδι ή αυτό που χρειάζονται οι συμπαίκτες του ανά πάσα στιγμή. Για το συμμάζεμα που δίνει στη μεσαία γραμμή του Ζιντάν. Κατέληξε ν’ανανέωσει. Είναι μια μεγάλη κίνηση του λευκού club επειδή ο καθένας θα τον ήθελε στην ομάδα του.

Στην Leon απέτισε φόρο τιμής στον επάγγελμά του ως ποδοσφαιριστής. Κατά το πρώτο ημίχρονο, υπέστη ένα δυνατό μαρκάρισμα απ’τον Yeray (Cultural) σε μια μπάλα που είχε κερδίσει καθώς την ανέμενε στον χώρο του, επειδή δεν χρησιμεύει μόνο για την δημιουργία. Εξερράγη. Δεν κατάλαβε την κλωτσιά εφόσον είχε τη μπάλα υπό έλεγχο. Το έκανε αντιμετωπίζοντας τον χαφ. Ο Yeray τον κουτούλησε στο ένα μέτρο απ’τον διαιτητή. Ο Kroos απομακρύνθηκε λίγα μέτρα, άγγιξε το στόμα του και δεν έκανε τίποτα περισσότερο. Ούτε «λιποθύμησε», ούτε έπεσε στο έδαφος ούτε πρωταγωνίστησε σε περισσότερες φασαρίες. Έφερε το χέρι του στο πηγούνι. Μόνο αυτό. Ο διαιτητής έκρινε τη φάση με κίτρινη κάρτα σε κάθε παίκτη, κάτι που οδηγεί να σκεφτούμε ότι συχνά κρίνουν σε σχέση με την αντίδραση του θύματος κι όχι με την ίδια την πράξη.


Ο Kroos τίμησε πραγματικά τον παίκτη, ο οποίος δεν χρειάζεται τεχνάσματα για να επικρατήσει. Δεν έπεσε στο έδαφος μετά το χτύπημα σπαρταρώντας. Ούτε και υπέρβαλε. Η συμπεριφορά του εξέθεσε αυτή άλλων παικτών, οι οποίοι δεν χρειάζονται παρά μόνο μια μικρότερη αφορμή για να πρωταγωνιστήσουν στην ταινία δράσης. Μετατρέπονται σ’ένα ζοφερό παράδειγμα για όλα εκείνα τα παιδιά που μπορούν να μπερδευτούν και να φτάσουν να πιστέψουν ότι το ποδόσφαιρο είναι επίσης η τέχνη της εξαπάτησης. Να σκέφτονται τον Kroos, την υποδειγματική συμπεριφορά του. Πρέπει να αξιώσουν τη στάση του. Και να τη δείξουν στους πιο μικρούς.

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.