News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το BBC κι ένα ρόστερ πολυτελείας

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Του Carlos Carpio, υποδιευθυντή της Marca



Ο Cristiano ζει ένα κακό σερί και οι επικριτές του σπεύδουν να τον σταυρώσουν για εικοστή πέμπτη φορά. Είναι περίεργο που δεν μαθαίνουν απ’το παρελθόν κι απ’αυτά τα 369 γκολ. Δεν υπάρχει κανείς πιο απαιτητικός με τον Κριστιάνο Ρονάλντο απ’τον ίδιο τον Κριστιάνο. Τα τέσσερα γκολ του σε εννέα παιχνίδια, τον έχουν απελπίσει. Μια πιο ολοκληρωμένη ανάλυση αποκαλύπτει ότι το πρόβλημα του στόχου δεν είναι αποκλειστικά του Πορτογάλου: μεταξύ των τριών του BBC καταγράφονται 12 γκολ σε 31 συνολικές συμμετοχές, αριθμοί που είναι χλωμοί σε σύγκριση με τα 30 γκολ σε 34 συνολικές συμμετοχές που έχει η τρίαινα Μέσι-Neymar-Suarez. Ο Ζιντάν επιμένει στο ότι δεν πρόκειται για το ότι οι Κριστιάνο, Μπέιλ και Μπενζεμά είναι αδιαπραγμάτευτοι, αλλά "είναι ότι έχω τρία φαινόμενα". Αρκεί να θυμηθείτε αυτά τα δύο Τσάμπιονς Λινγκ κατά τα τελευταία τρία χρόνια για να του δώσετε δίκιο.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι αν η Ρεάλ Μαδρίτης είναι τώρα πρώτη στο πρωτάθλημα δεν είναι λόγω των φαινόμενων (ας με συγχωρέσει ο Ronaldo Nazario), αλλά λόγω του τεράστιου ρόστερ που φαίνεται. Μέχρι 13 παίκτες τραβάνε μπροστά αυτό που δεν καταλήγει να επιλύσει το BBC, με ειδική μνεία για τον Morata κι αυτά τα ίδια τέσσερα γκολ με τους συμπαίκτες του στην επίθεση, αλλά σε πολύ λιγότερα λεπτά.

MARCOS LLORENTE

Μεθαύριο η Μαδρίτη επισκέπτεται το Mendizorroza. Εκεί την περιμένει μια Αλαβές που στη δυσκολία ν’αναμετράται με τον πρώτο θα πρέπει να προσθέσει ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα: την απουσία του καλύτερου παίκτη της. Ο Marcos Llorente δεν θα παίξει αυτό το παιχνίδι γιατί αυτό προβλέπει η ρήτρα φόβου που έπρεπε να αποδεχθεί η albiazul ομάδα για να πάρει δανεικό αυτόν ο οποίος θεωρείται ένα απ’τα μεγαλύτερα ταλέντα της λευκής cantera. Στον Llorente αρκούσαν οκτώ παιχνίδια για να γίνει απαραίτητος στο σύστημα του Pellegrino μόλις στα 21 του. Απ’τη θέση του του αμυντικού μέσου, είναι ο δεύτερος καλύτερος ανακτητής μπάλων στο πρωτάθλημα (μ’ένα παιχνίδι λιγότερο απ’τον Roque Mesa της Λας Πάλμας) κι έχει μετατραπεί σε μία απ’τις μεγαλύτερες αναδύσεις του πρωταθλήματος.

Παραστάσεις τόσο ξεχωριστές όπως η ματσάρα του στο Camp Nou (η Αλαβές προκάλεσε έμφραγμα, 1-2) της τρίτης αγωνιστικής, ή το ρεσιτάλ που έδωσε στο Mestalla πολλαπλασιαζόμενος φτάνοντας ν’ανακτήσει 17 μπάλες εναντίον της Βαλένθια στην πέμπτη αγωνιστική, όταν έκανε το καλύτερο ρεκόρ της σεζόν σ’αυτόν τον τομέα στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τον βοήθησαν να κληθεί στην εθνική Κ 21 του Celades. Δύο εβδομάδες μετά έκανε ντεμπούτο εναντίον της Εσθονίας κι αύξησε στις 21 το ρεκόρ ανακτήσεων σ’ένα παιχνίδι. "Δεν ξέρω αν παρακολουθούν τα παιχνίδια μου στη Μαδρίτη, γιατί κανείς δεν μ’έχει καλέσει", εξομολογήθηκε σε μια πρόσφατη συνέντευξη στη Marca.

Στην πραγματικότητα δεν είναι ότι τον παρακολουθούν στο λευκό club, αλλά ότι ξέρουν πολύ καλά ότι αν δεν πάει τίποτα στραβά, εκεί έχουν τον μελλοντικό μέσο της Ρεάλ Μαδρίτης για την επόμενη δεκαετία. Μάλιστα, αν δεν είναι σήμερα ποδοσφαιριστής της πρώτης ομάδας, οφείλεται στη σταθερή απόφαση του μάνατζερ του και του πατέρα του, καθώς ο Ζιντάν είπε δυνατά και καθαρά ότι θα τον ήθελε ως αντικαταστάτη του Casemiro. Αλλά να μην είμαστε οπορτουνιστές λόγω του τραυματισμού του Βραζιλιάνου. Εκείνη ήταν μια καλή επιλογή: ο Μάρκος χρειάζεται να παίξει 30 πλήρη παιχνίδια.


Με γενεαλογία 100% madridista (ο πατέρας του είναι ο Paco Llorente, ο θείος του και μάνατζερ του είναι ο Julio Llorente, ο παππούς του είναι ο Grosso κι ο αδερφός του παππού του δεν είναι άλλος απ’τον Gento), αυτός ο θαυμαστής του Xabi Alonso έρχεται αναδεικνύοντας την πτυχή του, του ανακτητή, αλλά, όπως ο ίδιος αναγνωρίζει, «θεωρώ τον εαυτό μου καλύτερο με τη μπάλα στα πόδια απ’ότι χωρίς αυτήν». Στην Αλαβές έχει πάρει γαλόνια ελέγχου με φυσιολογικό τρόπο, λόγω της αντίληψής του για το παιχνίδι, λόγω της κυριαρχίας της κοντινής και μακρινής πάσας, και λόγω του πλήρες ρεπερτόριού του με τη μπάλα. Ξεκίνησε ως εξτρέμ μέχρι να’χει μέσα σε λίγους μήνες μια έκρηξη ύψους 14 εκατοστών και να μεταφερθεί στη μεσαία γραμμή. Πριν από δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια της λευκής προετοιμασίας στο Λος Άντζελες, ο Αντσελότι προειδοποίησε ήδη τον Florentino και τον José Ángel Sánchez να προσέξουν αυτό το παιδί. Εκτός απ’το φρύδι, ο Carlo είχε ένα καλό μάτι.

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.