News Update :

powered by Agones.gr - livescore

11 μήνες, 11 επιτυχίες του Zidane

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Του José Felix Díaz

Ο Γάλλος ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 4 Ιανουαρίου του 2016


Τη μέρα μετά την ισοπαλία της Ρεάλ Μαδρίτης στο Camp Nou, ο Ζινεντίν Ζιντάν κλείνει έντεκα μήνες ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. Το απόγευμα της 4ης Ιανουαρίου παρουσιάσθηκε ως νέος λευκός προπονητής. Ενάμιση χρόνο στην Castilla κι ένα master δίπλα στον Αντσελότι ήταν τα διαπιστευτήριά του, αλλά η πραγματική έγκριση του ήρθε απ’το χέρι του Florentino Pérez. Πόνταρε στον Zizou και τα γεγονότα του δίνουν δίκιο.

Ο Γάλλος πήρε μια ομάδα σε καταστροφή κι από εκείνο το πρώτο ματς εναντίον της Deportivo έχει χάσει μόνο δύο φορές, μετρά δύο απ’τους τρεις πιθανούς τίτλους (έμεινε ένα βαθμό πίσω απ’τη Barcelona στο πρωτάθλημα), μετρά πλέον 33 παιχνίδια αήττητος και είναι φιναλίστ του βραβείου της FIFA στον καλύτερο προπονητή του 2016 μαζί με τον Ranieri και τον Fernando Santos.

Το ενδέκατο είναι το μεγάλο ορόσημο αυτών των έντεκα μηνών ως επικεφαλής της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ο Γάλλος πετυχαίνει επιτυχίες και δείχνει μια διαχείριση, που μιλούν γι’αυτόν ως έναν απ’αυτούς τους διαφορετικούς προπονητές, στους οποίους η πίεση να προπονεί έναν μεγάλο δεν τον τρομάζει. Βρίσκει λύσεις σε ακραίες καταστάσεις και το κάνει πάντα υπό το στιλ της ηρεμίας που τον χαρακτήρισε όταν ήρθε στον λευκό πάγκο. Κι όλα αυτά με το ρόστερ ως σύμμαχο, η μεγάλη αρετή του Ζιντάν.

Έντεκα μήνες, έντεκα επιτυχίες:

Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του ρόστερ προς τον τεχνικό

Η επιστροφή της χαράς στο Bernabeu ισοπεδώνοντας τις Deportivo, Sporting κι Εσπανιόλ

Ντεμπούτο στο Champions League με νίκη εναντίον της Ρόμα

Μόνο νίκες τον Μάρτιο

Νίκη στο Camp Nou

Ανατροπή ενάντια στη Βόλφσμπουργκ

Η κατάκτηση του ενδέκατου

Το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ

Η άλωση του Καλντερόν

Ισοπαλία στο τελευταίο λεπτό στο Camp Nou

Πρώτος, 33 παιχνίδια αήττητος και με απουσίες όλων των ειδών

Ο πρώτος μήνας του ξεκίνησε με 17 γκολ υπέρ, δύο κατά, τρεις νίκες και μία ισοπαλία. Έσπασε την αρνητική τάση που ταλαιπωρούσε την ομάδα. Τον Φεβρουάριο έρχεται η πρώτη και η τελευταία του ήττα στη Liga με την Ατλέτικο ως αντίπαλο. Κάνει ντεμπούτο στο Champions League κερδίζοντας στη Ρώμη σ’αυτό που ήταν μια προειδοποίηση για το τι θα συμβεί μήνες αργότερα.

Κλείνει τον Μάρτιο μόνο με νίκες, για να ζήσει τον Απρίλιο την πιο δύσκολη στιγμή με την ήττα απ’την Βόλφσμπουργκ με 2-0 στο πρώτο σκέλος των προημιτελικών του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Η επακόλουθη ανατροπή δίνει στην ομάδα μια προστιθέμενη εμπιστοσύνη. Η νίκη στο Camp Nou επιβεβαιώνει ότι ο Ζιντάν δεν είναι μόνο ο τυπικός πρώην παίκτης που έχει το μικρόβιο του προπονητή χωρίς περαιτέρω, θέλει να’ναι απ’τους καλούς και η νίκη ενάντια στη Μπαρτσελόνα και η ανατροπή αρχίζουν να καθαρίζουν τις αμφιβολίες.

Ο Μάιος είναι ο σημαδεμένος μήνας με κόκκινο χρώμα στο ημερολόγιό του. Ήρθε στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης με σαφή στόχο την προσθήκη τίτλων και το Champions League ήταν πάντα ο στόχος του. Νικητής του ένατου ως παίκτης και του δέκατου ως βοηθός του Αντσελότι, ήθελε να υπογράψει το ενδέκατο ως επικεφαλής. Με ταλαιπωρία, αλλά το καταφέρνει και είναι ικανός να πάει στη Cibeles το Ενδέκατο Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Λευκή έκσταση.

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, θωρακίζει τον σύλλογο όπως λίγοι προπονητές. Κατανοεί ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνει μια δαπάνη εκτός αγοράς για τον Pogba και ζητά μόνο να μην μπουν ξένα στοιχεία μέσα στην ομάδα, η οποία προτιμά να μείνει όπως είναι, απ’το να’ρθουν παίκτες που μπορούν να στρεβλώσουν. Προσθέτει το δεύτερο τίτλο του, χρησιμοποιώντας το επικό με την ισοφάριση του Ramos και το μετέπειτα γκολ του Carvajal.


Στους τρεις επόμενους μήνες χρησιμοποιεί το εγχειρίδιο για να τοποθετήσει πρώτη τη Ρεάλ Μαδρίτης, παρά τον αμέτρητο αριθμό απουσιών. Σ’έναν τραυματισμό, μια λύση κι έτσι μέχρι να πάει προσθέτοντας παιχνίδια χωρίς να χάσει, να επανακτήσει το Καλντερόν, να ηγηθεί της βαθμολογίας με έξι βαθμούς και να πάρει μια αγωνιώδη ισοπαλία στο 90ο λεπτό στο Camp Nou με γκολ του, δεν θα μπορούσε να’ναι άλλος, Sergio Ramos.

Και για να ολοκληρωθεί το έτος, δύο προκλήσεις ακόμα, να πάρει τον τρίτο τίτλο του, αυτόν του παγκόσμιου πρωταθλητή και να εγκαινιάσει το 2017 με τον αριθμό των αήττητων αγώνων να αυξάνεται σε 36.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.