News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η άποψη του Συνταγματάρχη για το Barcelona Real 1-1

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Σας έδωσα την 11άδα, σας έδωσα την ισοπαλία, σας έδωσα το σκορ, σας έδωσα τον σκόρερ κοκορόμυαλο. Ε οκ έχασα τον κοντό. Πάλι καλά, να μην βάλετε άλλα με το μυαλό σας. Πάμε στα σοβαρά…

Όταν η μπάλα καίει, όταν τα ματς κρίνουν τίτλους, τότε σεντράρει ο Μόντριτς και καρφώνει ο Ράμος. Άλλοι φοράνε φούστες. Μέσα κι έξω απ’το γήπεδο…

Η Ρεάλ βρήκε μια Μπάρτσα συνδεδεμένη με τα μηχανήματα, κι αντί να κάνει μια πράξη φιλανθρωπίας και να πατήσει το οφ, άφησε στο κομοδίνο ένα μπουκέτο λουλούδια, με ευχετήρια κάρτα να γίνει καλά ο ασθενής και να ξανασταθεί στα πόδια του…

Τακτικά εγκλήματα απ’τον ΖΖ. Όταν βρίσκεις μια Μπάρτσα σε τέτοια χάλια, όταν είσαι μπροστά σε μια τέτοια μοναδική ευκαιρία την αρπάζεις. Την τελειώνεις. Δεν βγάζεις έναν απ’τους καλύτερούς σου, τον Ίσκο, κόβοντας στη μέση την ομάδα, επειδή κωλώνεις να βγάλεις από τόσο νωρίς τον περιφερόμενο επιτάφιο, μην τυχόν και δυσαρεστηθεί ο άλλος απ’το μπαλκόνι. Βγάζεις τον χοντροκώλη ευνούχο και βάζεις από τότε είτε Μαριάνο, είτε Ασένσιο. Σταμάτησε η λογική σ’εκείνη την αλλαγή. Κύριε Ζινεντίν, τα μόνα εύσημα που αξίζεις σήμερα, είναι για τη νοοτροπία της ομάδας, το μαχητικό της πνεύμα, που παλεύει τα ματς μέχρι το τέλος, κι έφτασε να μετράει 33 σερί ματς αήττητη. Γιατί κατά τ’άλλα το αποτέλεσμα το πήρανε οι παίκτες μόνοι τους, χωρίς την δική σου βοήθεια. Αποτέλεσμα πολύ σημαντικό για την εξέλιξη, διαφορά που η ομάδα πρέπει να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού.

Ρονάλντο και Μπενζεμά, ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ. Ο μορφονιός κι ο ευνούχος.


Κακό ματς, όπως αναμένονταν λόγω της κακής κατάστασης των δύο ομάδων. Ειδικά στο πρώτο μέρος. Εκεί που έλαμψε περισσότερο ο διαιτητής. Ο οποίος μόλις στο 2’ δεν υπέδειξε πέναλτι για την Ρεάλ για ανατροπή του Μασεράνο στον Λούκας. Ρυθμός στο ματς δεν υπήρχε, και φτάσαμε στο 20’ με την πρώτη υποψία για την Μπάρτσα, όταν ο Νειμάρ έφυγε στην αντεπίθεση από αριστερά, γύρισε στον Σουάρεζ, ο οποίος έκανε αμαρκάριστος το σουτ μέσα απ’την περιοχή, με τον Βαράν να βάζει σωτήρια την κόντρα. Στο επόμενο λεπτό παρόμοια φάση στην αντίπαλη περιοχή, ο Λούκας ελίχθηκε πολύ ωραία από αριστερά, γύρισε στον Μπενζεμά, του οποίου το άμεσο σουτ βρήκε στα σώματα.

Στο 36’ ο Ρονάλντο πήρε τη μπάλα στη σέντρα, από αριστερά, έφυγε στην κόντρα, μπήκε από πλάγια, αλλά έκανε το σουτ πιεζόμενος, στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Τερ Στέγκεν. Στο 40 ήταν σειρά της Μπάρτσα να αδικηθεί, όταν ο Καρβαχάλ έκοψε ξεκάθαρα με το χέρι τη σέντρα του Άλμπα, με τον Κλος Γκόμεθ να λέει παίζεται. Στο 43’ ο Μπενζεμά έφυγε στην αντεπίθεση, μπήκε από αριστερά, έσπασε τη μπάλα, με τον Πικέ να διώχνει σε κόρνερ, ρισκάροντας με αυτογκόλ. Έτσι έκλεισε το πρώτο μέρος, με την Ρεάλ ελαφρώς καλύτερη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, επίδειξη ατομιστίας απ’τον Ρονάλντο στο 51, όταν μπαίνει από αριστερά, κι αντί να γυρίσει στο πέναλτι, επιχειρεί το σουτ στα περιστέρια. Στο 52’ ο Βαράν έκανε το φάουλ στον Νειμάρ έξω αριστερά απ’την περιοχή. Στην εκτέλεση του Βραζιλιάνου, είχαμε νέο πολύ σοβαρό σφάλμα απ’τον διαιτητικό τρίο, καθώς ο Σουάρεζ, ερχόμενος από θέση οφσάιντ νίκησε τον Βαράν στον αέρα, κι έκανε το 1-0 μέσα απ’τη μικρή περιοχή.

Στο 60’ μπήκε ο Ινιέστα. Μπροστά στο προβάδισμα και στην αλλαγή, ποια ήταν η απάντηση του ΖΖ; Να βγάλει τον Ίσκο για να βάλει τον Κάζε στο 66’. Όταν η περιφορά, προκαλούσε την λογική. Η οποία, εκεί, παραδόθηκε σηκώνοντας τα χέρια. Η ομάδα κόπηκε στα δύο, και τουλάχιστον για ένα 10λέπτο, η Μπάρτσα έψαξε να κλειδώσει με το δεύτερο, σε αντεπιθέσεις. Έτσι, στο επόμενο κιόλας λεπτό, ο Ινιέστα έφυγε στην κόντρα, έδωσε κάθετα στον Νειμάρ μέσα στην περιοχή απ’τα αριστερά, ο Βραζιλιάνος άδειασε εύκολα τον Καρβαχάλ στο ένας με έναν, και τετ α τετ, έχασε το άχαστο, μετατρεπόμενος στον μοιραίο της Μπάρτσα. Τρία λεπτά αργότερα, και πάλι ο Βραζιλιάνος, βγήκε από δεξιά, έκανε το πλασέ, με τον Βαράν να κόβει σωτήρια σε κόρνερ. Στο 81’, ο Μέσι πήρε την κάθετη από αριστερά μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του, από δύσκολη γωνία, πέρασε άουτ.

Κι εκεί το σκηνικό άλλαξε. Οι παίκτες του ΖΖ αποφάσισαν να τον ξελασπώσουν. Βγήκαν μπροστά και ζήτησαν σταδιακά την ισοφάριση. Πρώτο καμπανάκι στο 86’. Σέντρα Καρβαχάλ από δεξιά, κεφαλιά του Ράμος, που ζεσταίνει το κεφάλι, η μπάλα μόλις πάνω απ’το οριζόντιο. Στο 88’, σέντρα από αριστερά, δύσκολη κεφαλιά του Ρονάλντο, διώχνει σε κόρνερ ο Άλμπα. Και στο 90’, σκηνικό Λισαβόνας. Μόντριτς στο φάουλ από αριστερά, Ράμος πιο ψηλά απ’όλους, 1-1. Η Μπάρτσα, όμως, δεν τελειώνει πριν το τελευταίο σφύριγμα. Στο 93’, ο Νάβας έδιωξε με γροθιές, η μπάλα έφτασε στον Σέρχι Ρομπέρτο, ο οποίος έξω απ’την περιοχή, έκανε τρομερή κεφαλιά, πάνω απ’όλη την άμυνα, με τον Καζεμίρο να κάνει το διώξιμο του αγώνα πάνω στη γραμμή με το κεφάλι.

Εκτός απ’τους δύο εμετούς μπροστά, δεν υπήρξαν υστερήσαντες. Δώσαν όλοι την ψυχή τους. Ειδική αναφορά στο ΤΕΡΑΣΤΙΟ παιχνίδι των Μόντριτς, Ίσκο και Βαράν.


Την Τετάρτη έρχεται στο Μπερναμπέου η Ντόρτμουντ. Η Ρεάλ θα παίξει για τη νίκη, όπως επιβάλει η ιστορία της κι όπως είναι το σωστό. Επίσης και για ψυχολογικούς λόγους. Επί του πρακτέου, η πρώτη θέση, παραμένει ελαφρώς καλύτερη απ’τη δεύτερη. Η διαφορά είναι μικρή, κι αυτό γιατί σε περίπτωση πρώτης θέσης, υπάρχει μια πιθανή υπολογίσιμη αντίπαλος, η Μπάγερν του Κάρλο, και δύο πιθανές διαχειρίσιμες, οι Σίτι και Άρσεναλ, ενώ σε περίπτωση δεύτερης θέσης, υπάρχουν δύο πιθανές υπολογίσιμες, οι Γιούβε και Παρί. Και ναι η φετινή Παρί, με τον Έμερι στον πάγκο, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά από νοκ άουτ κι έχει οδηγήσει τη Σεβίλλη στην κατάκτηση τριών συνεχόμενων Γιουρόπα Λιγκ, είναι υπολογίσιμη. Η διαφορά στην εικόνα της, σε σχέση μ’αυτή του Μπλαν, είναι ήδη ορατή. Η πρώτη θέση όμως είναι σημαντικότερη, για έναν άλλο λόγο. Γιατί θ’αφήσει δεύτερη τη Ντόρτμουντ, μια πολύ αξιόλογη ομάδα, και θα την καταστήσει πιθανή αντίπαλο, τόσο των Γιούβε, Παρί, όσο και των Ατλέτικο, Μπάρτσα. 

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.