News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Benzema παραμένει το πρώτο πιάτο

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Του Alonso Castilla

Ο Γάλλος λάμπει προς χαρά του τεχνικού του

Ο Γάλλος δείχνει και πάλι την κλάση του για να δρομολογήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Eibar. Είναι άθικτος για τον Ζιντάν και θα συνεχίσει να’ναι παρά τις εσωτερικές… και εξωτερικές κριτικές


Στην ορολογία της ποδηλασίας, λέγεται ότι ένας δρομέας κάνει το ελαστικό, όταν εμπλέκεται και απεμπλέκεται από μια ομάδα, συνεχώς. Αυτό το φαινόμενο είναι που προεδρεύει στη ζωή του Καρίμ Μπενζεμά, με πιο έντονο τρόπο κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν. Η ποιότητα του Γάλλου επιθετικού είναι πέρα ​​από κάθε αμφιβολία, αλλά η τεράστια αστάθειά του, συννεφιάζει κυκλικά την πορεία του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Χθες ήταν καθοριστικός στην Eibar, κάνοντας μια ντομπλέτα που δρομολόγησε την ομάδα του κι έθαψε αυτήν του Mendilibar. Το ερώτημα είναι κατά πόσον είναι πίσω ή σύντομα θ’αποτελέσει και πάλι τροφή κριτικής, τόσο εξωτερικά όσο κι εσωτερικά. Αυτό που δεν αμφισβητεί κανείς, είναι ότι παραμένει το πρώτο πιάτο...

Ό, τι και να συμβεί, ότι κι να ακούει γύρω του, ο Ζιντάν δεν θ’αλλάξει ποτέ τον χάρτη πορείας του. Morata και Isco αστειεύτηκαν στον πάγκο του Cerámica· ότι ναι «είμαι το δεύτερο πιάτο», ότι ναι «εγώ το επιδόρπιο», αποδεικνύοντας μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ότι έχουν απόλυτα δεδομένο πως ό,τι κι αν κάνουν, το πανόραμα δεν θ’αλλάξει. Το δυνατό πιάτο, το κυρίως, αν μιλάμε για επιθετική αναφορά, είναι γαλλικής κουζίνας. Θα τον ξεκουράσει περιστασιακά, αλλά όταν φτάσουν τα μεγάλα ραντεβού, ο Karim θα’ναι πάντα στην βασική εντεκάδα.

Δεν είναι μια απλή σεζόν για τον Γάλλο, με σωματικά προβλήματα που τον επιβάρυναν κατά τα πρώτα στάδιά της. Δεν έχει βρει ακόμη την κατάλληλη λωρίδα για να μπει σε μια τακτική γραμμή, το οποίο οδήγησε τις κερκίδες του Santiago Bernabeu να τσιμπήσουν μαζί του σε περισσότερες από μία φορές. Η σχέση του με τους αυστηρούς madridista οπαδούς δεν είναι απλή, με εποχές αγάπης κι άλλες, εντελώς αντίθετες. Η απόδοσή του στο Ipurua έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή της σεζόν, με τη Μπαρτσελόνα να πιέζει και το Champions League στην στροφή.


Ζήτημα συναδελφικότητας

Το πρόβλημα για τον Benzema είναι ότι η εσωτερική κριτική έχει επεκταθεί περισσότερες από μία φορές στα ίδια του τ’αποδυτήρια. Κανένας απ’τους συμπαίκτες του δεν έχει αμφιβολίες σχετικά με την κεφαλαιώδη σημασία που έχει όταν είναι εμπνευσμένος και δείχνει μια αλληλέγγυα στάση. Αλλά σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, αυτό το μαχητικό πνεύμα που του αξίωναν, δεν έχει εμφανιστεί, το οποίο έχει κάνει σχόλια, όχι πολύ κολακευτικά, να κυκλοφορούν σφιχτά έντονα γύρω απ΄τη μορφή του κομψού επιθετικού. Όταν έπρεπε ν’ανασκουμπωθεί και να κωπηλατήσει με δύναμη, η συναδελφικότητα του παίκτη απ’τη Λυών έχει λείψει περισσότερες από μία φορές.

Το περασμένο έτος ήταν δύσκολο για τον Benzema. Αδιαμφισβήτητος βασικός στην εθνική της Γαλλίας, έμεινε έξω απ’το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στη χώρα του καθώς ενεπλάκη σ’ένα αμφιλεγόμενο και σκοτεινό επεισόδιο με τον συμπαίκτη του Valbuena. O Didier Deschamps απέκλεισε τον madridista, το οποίο έπληξε τη ψυχολογία του. Αλλά τώρα, ήταν ο ίδιος ο Γάλλος προπονητής που του έχει απλώσει το χέρι του, αυτός που αρχίζει να του ανοίγει την πόρτα για την επιστροφή του. Σε μια συνέντευξη στην Le Parisien, ο τεχνικός είπε ότι «αν κατανοήσω ότι είναι για το καλό της ομάδας, θα καλέσω και πάλι τον Benzema». «Παραμένει ένας απ’τους καλύτερους επιθετικούς της χώρας μας», είπε.


Μια καθοριστική συνάντηση

Προχθές, αυτή η εφημερίδα ενημέρωνε για μια συνάντηση μεταξύ των παικτών και του προπονητή για να αναλυθούν οι λόγοι μιας περισσότερο από ανησυχητικής αστάθειας που τον τελευταίο καιρό έχει επιτρέψει στη Barcelona να μειώσει τη διαφορά. Το σαφές συμπέρασμα, μεταξύ άλλων, είναι ότι αν δεν δείχνουν όλοι οι παίκτες την ίδια στάση στην άμυνα, θα’ναι αδύνατο να επιτευχθούν οι στόχοι. Στο πλαίσιο αυτό, η μορφή του Μπενζεμά ήταν ανέκαθεν πολύ επικρινόμενη. Στην Eibar, μια έδρα πάντα δύσκολη, ο επιθετικός ανταποκρίθηκε κάνοντας αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα, να σκοράρει γκολ, βάζοντας επίσης πλάτη όταν έπρεπε να βοηθήσει στα αμυντικά καθήκοντα.


"Μια ματσάρα". Έτσι χαρακτήρισε ο Ζιντάν την απόδοση του συμπατριώτη του στην Eibar. Ο προπονητής εξέφρασε την ευτυχία του για "την αναμέτρηση που έκανε· σκόραρε δύο γκολ και συμμετείχε στ’άλλα δύο". Ο στρατηγός υπενθύμισε ότι «για να φτάνουν μπάλες στον Karim, πρέπει να παίζουν οι υπόλοιποι. Η αλήθεια είναι ότι τα πήγαν όλοι πολύ καλά. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούν και να σκεφτούν το μεγάλο παιχνίδι την επόμενη Τρίτη εναντίον της Νάπολι», είπε, τονίζοντας ότι «η νίκη ενάντια στην Eibar είναι ένα καλό σημάδι για μας». «Είμαι ικανοποιημένος με τη μεγάλη αντίδραση που έδειξαν οι παίκτες», είπε.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.