News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η άποψη του Συνταγματάρχη για το Alavés Real 1-2

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Αγχωτική νίκη, κλασικό επεισόδιο και σκορ της περασμένης σεζόν, η ομάδα έχει επηρεαστεί ξεκάθαρα απ’την αρνητική εκκίνηση και το -7, κι αυτό φάνηκε, πάνω απ’όλα σε κάποιες ευκαιρίες, που απλά ΔΕΝ γίνεται να χαθούν, κι όμως χάθηκαν, κρατώντας την Αλαβές στον αγώνα μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Μέτρια η εμφάνιση της ομάδας, πέρα απ’τον Θεμπάγιος, που καθάρισε για τους λευκούς, δεν διακρίθηκε κανείς. Πάνω που πήγαινε κάποιος να κάνει τη διαφορά, φρόντιζε να τα χαλάσει την τελευταία στιγμή.


Στο πρώτο μέρος η Αλαβές μπήκε κάπως πιο δυνατά, απείλησε πρώτη, με κοντινή κεφαλιά πάνω στον Νάβας, μετά από κόρνερ στο 6ο λεπτό. Η Ρεάλ πήρε σταδιακά την πρωτοβουλία, με πιο κινητικούς και ορεξάτους τους Θεμπάγιος και Νάτσο, και στην πρώτη καλή στιγμή της άνοιξε το σκορ. Ο Ασένσιο κινήθηκε από αριστερά, πάσαρε στον Θεμπάγιος, ο utrerano κέρδισε την κόντρα απ’τον Ibai Gómez και πλάσαρε ωραία στην κλειστή γωνία του Πατσέκο. Στο 21’, σε μακρινό φάουλ απ’τα δεξιά, ιδανική θέση για τον Ασένσιο, ο Ρονάλντο ανέλαβε την εκτέλεση ο ίδιος, κάτι που θα πρέπει να τελειώνει. Κι αδιανόητα, δεν εκτέλεσε καν απευθείας, παρά μόνο έψαξε το κεφάλι του Ράμος. Ένας απ’τους καλύτερους κεφαλοσφαιριστές στην 11άδα αποφασίζει να πάει για να σεντράρει μέσα στην περιοχή. Αδιανόητα πράγματα…

Στο 26’, ο Ασένσιο έκανε την συρτή από αριστερά, ο Λούκας πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, αλλά το γυριστό πλασέ του πέρασε πάνω απ’το οριζόντιο. Στο 30’ η προβολή του Ρονάλντο μετά από κόρνερ πέρασε άουτ. Πριν περάσει ένα λεπτό, νέο κόρνερ από δεξιά με τον Ίσκο, ο Νάτσο έπιασε την δυνατή κεφαλιά, η οποία πήγε πάνω στον Πατσέκο που έδιωξε σε κόρνερ. Απ’την εκτέλεσή του, και μετά από ριμπάουντ, ο Θεμπάγιος έπιασε το φαλτσαριστό σουτ έξω απ’την περιοχή, με τον Πατσέκο να μπλοκάρει εύκολα.


Κι αφού η λευκή ομάδα δυσκολεύονταν να βρει το δεύτερο, οι Βάσκοι βρήκαν το πρώτο τους στο πρωτάθλημα, στην 6η αγωνιστική! Ο Νάτσο έχασε την φάση, ο Ράμος βγήκε αριστερά για να καλύψει σε ρόλο μπακ, δεν πρόλαβε όμως τον Μουνίρ, ο οποίος σέντραρε για τον ανενόχλητο Γκαρσία, ο οποίος κινούταν στον φυσικό χώρο του Ράμος που δεν πρόλαβε να βγει να καλύψει ο Βαράν, και ισοφάρισε με δυνατή κεφαλιά. Πριν προλάβει όμως η Αλαβές να το χαρεί, μόλις δύο λεπτά αργότερα, ο Καρβαχάλ έκανε την βαθιά σέντρα, Maripan και Πατσέκο μπερδεύτηκαν κι έχασαν τη μπάλα η οποία κατέληξε στον Θεμπάγιος, που με σουτ απ’το ύψος της περιοχής έβαλε και πάλι μπροστά τους merengues.


Στο δεύτερο μέρος η madridista ομάδα έδειξε κάπως καλύτερο πρόσωπο, δεν κατάφερε όμως να βρει το τρίτο γκολ που θα της έδινε την απαραίτητη ηρεμία. Μόλις στο πρώτο λεπτό, ο Ίσκο βρήκε με ωραία βαθιά μπαλιά τον Ρονάλντο μέσα στην περιοχή, ο οποίος εκτέλεσε ανενόχλητος, στέλνοντας τη μπάλα στην εξωτερική του δοκαριού, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία. Στο 53’, ο Βαράν, με πολύ ωραία 50άρα, έβγαλε τον Ίσκο τετ α τετ με τον Πατσέκο. Ο Malagueño, επέλεξε να τελειώσει μόνος του, αγνοώντας τον Ρονάλντο στ’αριστερά του, χάνοντας τεράστια ευκαιρία να σκοτώσει την Αλαβές.

Στο 62’, ο Ρονάλντο κινήθηκε πολύ ωραία από δεξιά, έπιασε το δύσκολο αριστερό, με τη μπάλα να σταματάει στο απέναντι κάθετο, στερώντας μια γκολάρα απ’τον Πορτογάλο, ο οποίος στάθηκε άτυχος. Τρία λεπτά αργότερα, επέλαση του Ίσκο, ο οποίος σούταρε ανενόχλητος απ’το ημικύκλιο, στέλνοντας τη μπάλα πολύ πάνω απ’τα δοκάρια. Κι αφού η Ρεάλ πρωταγωνιστούσε για μια ακόμη φορά σε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, η Αλαβές αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη της. Στο 70’, ο Pedraza έπιασε το σουτ μέσα απ’την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Βαράν, πήρε ύψος, και σταμάτησε στο οριζόντιο του εξουδετερωμένου Νάβας.


Στο 73’, νέα τεράστια κι αδιανόητη χαμένη ευκαιρία για τους λευκούς, χαρακτηριστική της ψυχολογίας τους. Ο Ίσκο, μετά από υπερπροσπάθεια από δεξιά, πρόλαβε τη μπάλα, έκανε την συρτή, ο Πατσέκο κάνοντας ολέθριο σφάλμα την έστρωσε στον Ράμος, που προ κενής εστίας την πέταξε πάνω απ’τα δοκάρια! Και πάλι, η ζωντανή από θαύμα Αλαβές, διεκδικούσε τα περισσεύματα. Μόλις τρία λεπτά αργότερα, τραγικό λάθος του Βαράν, ο Pedraza έκλεψε, έκανε άσχημο άνοιγμα, πρόλαβε την τελευταία στιγμή την έξοδο του Νάβας, πλάσαρε με υπερένταση, στέλνοντας τη μπάλα στο κάθετο. Εκεί τελείωσε η προσπάθεια της Αλαβές, όχι όμως κι αυτή της Ρεάλ, η οποία έψαξε το τρίτο με τις προσπάθειες των Λούκας (83), Ρονάλντο (84) και Ασένσιο στις καθυστερήσεις, αλλά δεν το βρήκε.

Ο μόνος που διασώθηκε απ’τη μετριότητα των λευκών, ήταν ο Θεμπάγιος. Κι ο Ζιντάν αποφάσισε να’ναι η πρώτη του αλλαγή, για να δώσει λεπτά ενάντια στην πρώην ομάδα του, στον Γιορέντε. Βγάζοντας τον μόνο που έδειξε ότι είχε επαφή με τα δίχτυα και δεν ήταν επηρεασμένος απ’το -7!.

Οι υπόλοιποι ήταν μέτριοι. Ορεξάτος και κινητικός ο Νάτσο στο πρώτο μέρος, που έχει ευθύνη όμως στο γκολ της Αλαβές, έπεσε στο δεύτερο. Αντίθετη η πορεία του Καρβαχάλ, απ’τον οποίο ξεκίνησε η φάση του δεύτερου γκολ, ο οποίος συνεχίζει το κακό ξεκίνημά του στη σεζόν. Χοντρά λάθη απ’τον Βαράν, το ένα το πλήρωσε η ομάδα, το άλλο ευτυχώς όχι.
Το πρώτο μέρος του Ρονάλντο

Μέτρια η εμφάνιση των Ίσκο, Ασένσιο, Λούκας, τεράστια, άχαστη, και ασυγχώρητη -αφού δεν σπάει στον Ρονάλντο- η ευκαιρία του Malagueño, ασίστ και λίγα πράγματα για τον Mallorquín, ορεξάτος και καλύτερος της ομάδα στο δεύτερο μέρος ο Gallego. Μέτριος κι ο Πορτογάλος, άτυχος στην φάση του 62’, ο οποίος παραμέλησε για μεγάλο διάστημα το καθήκον του ως φορ, κινούμενος σε πλευρικές θέσεις. Το κέρδος, οι τρεις βαθμοί κι ο Θεμπάγιος. Η ομάδα πρέπει να φτιάξει την ψυχολογία της, κι αυτό θα γίνει μόνο με σερί νικών, όπως κι αν έρθουν.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:





Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.