News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Δεν είναι το VAR, είναι το παιχνίδι αυτό που πρέπει να βελτιωθεί

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Του Roberto Palomar, αρχισυντάκτη της Marca

Για έναν περίεργο λόγο -χορηγούμενος και πληρωμένος απ’την συσκευή προπαγάνδας του club- η Ρεάλ Μαδρίτης εφαρμόζει μια διπλή λογιστική: ποια θα'ταν τα αποτελέσματά της με το VAR, και τα σημερινά χωρίς το VAR. Μια μη ρεαλιστική λογιστική επειδή το VAR δεν εφαρμόζεται ούτε στο ισπανικό πρωτάθλημα, ούτε η εφαρμογή του συνεπάγεται την αυτόματη μετατροπή σε οφέλη απ'τις κρίσιμες φάσεις. Υπάρχει αυτός που μετατρέπει σε γκολ τα πέναλτι σαν να διαχειριζόταν το Play Station. "Αν είχαν σφυρίξει στη Μαδρίτη το πέναλτι στον Ράμος, θα'χε κερδίσει το ντέρμπι". Φυσικά. Κι αν Cristiano Ronaldo και Benzema είχαν μαζί 20 γκολ παραπάνω, που θα'ταν το λογικό, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα'ταν 10 βαθμούς πίσω απ'τη Barca, κάτι εντελώς ανώμαλο σε αυτό το στάδιο της σεζόν. Είναι στη βελτίωση της απόδοσης σ'αυτό το οποίο θα' πρεπε να δαπανούν την ενέργεια, αντί για τόση συμπαιγνία, τόσο VAR και τόση εικονική πραγματικότητα.


"Είναι το παιχνίδι, βλάκα"

 «Είναι η οικονομία, βλάκα!» πέταξε ο Μπιλ Κλίντον στον George Bush τον πρεσβύτερο για να συνοψίσει τα προβλήματα των ΗΠΑ στην εκλογική κούρσα του 1993. «Δεν είναι το VAR, είναι το παιχνίδι, βλάκα!», θα μπορούσε να παραφραστεί ψάχνοντας για μια εξήγηση στην τρέχουσα κατάσταση της Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως παρατηρήθηκε στο ντέρμπι, η ομάδα του Zidane δεν ελέγχει τους αγώνες. Ο Benzema, πιο άτονος από ποτέ, ούτε είναι ούτε αναμένεται, το οποίο αμφισβητεί το μόνιμο προνόμιό του να'ναι ένας αδιαμφισβήτητος βασικός, με τον Asensio συμπλήρωμα. Μια κατάσταση που αποδίδεται αποκλειστικά και μόνο στην επιμονή του προπονητή. Ο Cristiano παίζει με άγχος κι αστοχία, εν μέσω μιας αξιέπαινης προσπάθειας να ανακτήσει το δάγκωμα. Kroos και Modric έχουν μειώσει το επίπεδο κι ο παράγοντας αποκατάστασης που παρουσίαζε ο πάγκος την περασμένη σεζόν χάθηκε. Δεν είναι το ίδιο να μπαίνουν οι Morata και James απ'το να μπαίνουν οι άλλοι. Όπως κι ούτε εξηγείται η λίγη πίστη που έχει ο Ζιντάν σ'ένα αγόρι σαν το Ceballos. Στο ντέρμπι, ο προπονητής ούτε καν ξόδεψε την τρίτη αλλαγή.

Δύο προβλήματα

Ούτε το VAR ούτε οι αποφάσεις της διαιτησίας ζωγραφίζουν τίποτα σε μια κατάσταση εξαιρετικά τεχνικού χαρακτήρα. Η Μαδρίτη έχει χάσει 12 βαθμούς σε 12 αγωνιστικές, ένα πολύ χοντρό νούμερο για μια ομάδα που φιλοδοξεί το πρωτάθλημα. Το φόρτωμα του τιμολογίου μόνο στο λογαριασμό της διαιτησίας φαίνεται ανεύθυνο. Η Μαδρίτη έχει δύο προβλήματα: τη ίδια της την αστάθεια και το ισοπεδωτικό περπάτημα της Barça, πιθανότατα με περισσότερους βαθμούς παρά ποδόσφαιρο. Είναι περίπλοκο να συμπέσουν με τον καιρό οι δύο περιστάσεις που θα έφερναν τη μεγάλη στροφή στη Liga: ν'αρχίσει να χάνει βαθμούς η Barça και η Μαδρίτη να'ναι πιο σταθερή. Αλλά την επόμενη αγωνιστική η Barça πρέπει να πάει στη Βαλένθια και η Μαδρίτη υποδέχεται τη Μάλαγα. Εάν μέχρι τότε δεν έχει συμβεί το πολυαναμενόμενο κόψιμο, στην προπαγάνδα θα μένει πάντα το VAR.

Η Βαλένθια


Η Ατλέτικο δεν επρόκειτο να κερδίσει το πρωτάθλημα. Ούτε η Leicester. Και το κέρδισαν. Ούτε και η Βαλένθια πρόκειται να το κερδίσει. Ή ναι. Φυσικά, παίζει για να το κερδίσει. Η μονομαχία της Κυριακής κόντρα στη Barca θα προσφέρει πολλές ενδείξεις για το χαρακτήρα αυτής της ομάδας. Για το παιχνίδι, δεν υπάρχει αμφιβολία. Ξέρει αυτό που θέλει και τους δρόμους για να το πετύχει. Η Μπάρτσα μπορεί να'χει ξεφορτωθεί τη Μαδρίτη αλλά της έχει βγει ένα σπυρί.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.