News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η ιστορία περιμένει τον Zidane

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Του Juan Ignacio García-Ochoa

Κερδίζοντας θα ισοφάριζε τον Molowny με οκτώ τίτλους ως ο δεύτερος πιο επιτυχημένος προπονητή της Μαδρίτης


Ο Zinedine Zidane καθοδηγεί τους 23 πιο επιτυχημένους μήνες στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης. Έτσι δείχνει ο πιο αξιόπιστος δείκτης όταν μιλάμε για το ποδόσφαιρο και το μεγαλείο. Ναι, οι τίτλοι. Απ’τους οποίους ο Zizou μπορεί να προσθέσει τον όγδοο (απ’τους 10 που έχει διεκδικήσει) νικώντας τη Gremio σήμερα το απόγευμα στο Abu Dabi για να μετατραπεί, μ’αυτόν τον τρόπο, στον πρώτο προπονητή που κατακτά διαδοχικά το Mundial Συλλόγων, συνεχίζοντας αυτή τη νιρβάνα που τον μετέτρεψε στο Κάρντιφ στον πρώτο που αγγίζει δύο διαδοχικές κούπες με μεγάλα αυτιά. Ένα παλαμαρέ, εν συντομία, θρυλικό.

Ο Γάλλος, πάντοτε σε περίπτωση που νικήσει σήμερα τον πρωταθλητή Βραζιλίας, θα έσπαγε την ισοπαλία των επτά τίτλων που έχει με τον Vicente del Bosque. Επιπλέον, θα το έκανε με την προστιθέμενη αξία του να το’χει κάνει σχεδόν στο μισό διάστημα (ο Ισπανός χρειάστηκε σχεδόν τέσσερα χρόνια, ο Γάλλος λιγότερο από δύο). Θα άφηνε έτσι την τρίτη θέση στο ιστορικό βάθρο για ν’ανέβει δίπλα στο μυθικό Luis Molowny στο δεύτερο σκαλί. Ο canario, που προπόνησε σε διάφορα στάδια όντας ένας πόρος έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση απόλυσης, χρειάστηκε περισσότερο από τρία χρόνια για να φτάσει σ’αυτούς τους οκτώ τίτλους.

Μακριά, είναι αλήθεια, είναι τα 14 κύπελλα που τσέπωσε ο Miguel Muñoz, ο μύθος που πέρασε απ’την κατάκτηση Ευρωπαϊκών Κυπέλλων με τα κοντά στο να το κάνει κουμαντάροντας απ’τον πάγκο για να καταλήξει να ολοκληρώσει το έργο της Μαδρίτης των Ντι Στέφανο, Gento, Puskas και σία. Είναι αλήθεια ότι σ’εκείνη την εποχή (δεκαετία του 50' και του 60') δεν παίζονταν τόσοι τίτλοι όπως σήμερα (η Μαδρίτη διεκδικεί έξι κύπελλα αυτή τη σεζόν), αλλά επίσης κι ότι ο Munoz παρέμεινε στο πόστο σχεδόν 14 χρόνια, μια ουτοπία στη τωρινή εποχή.

Ο πέμπτος του έτους

Πίσω απ’τον επιτυχημένο Zizou είναι μερικοί απ’τους τεχνικούς που άφησαν περισσότερο το σημάδι τους στην λευκή ιστορία. Έτσι, ο Leo Beenhakker, στο κουμάντο της Μαδρίτης της Quinta, έμεινε στους πέντε τίτλους, με μια ιστορική κυριαρχία στη Liga, που δεν μπόρεσε να μεταφέρει στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Ο José Villalonga, ο προπονητής των δύο πρώτων Ευρωπαϊκών Κυπέλλων, έμεινε στις τέσσερις κατακτήσεις, τις ίδιες μ’έναν Carlo Ancelotti στον οποίο δεν χρησίμευσε καθόλου το ότι κέρδισε το τρεμπλ Champions League-Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ-Mundial Συλλόγων το 2014, επειδή απολύθηκε μετά την ολοκλήρωση της σεζόν 14-15 χωρίς να’ναι σε θέση να προσθέσει τη Liga στο παλμαρέ του.

Αλλά επιστρέφουμε στον Ζιντάν, τον προπονητή που θα μπορούσε να κερδίσει σήμερα τον πέμπτο τίτλο του στο 2017 (όλους εκτός απ’το Copa del Rey) και να επαναλάβει το τρεμπλ Champions League-Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ-Mundial Συλλόγων που πέτυχε ήδη μόλις πριν από ένα χρόνο. Η ιστορία περιμένει τον Ζιντάν μ’αυτό που μπορεί να είναι το όγδοο θαύμα του στα λευκά... και με γραβάτα.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:




Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.