News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο ανεμιστήρας σε λειτουργία: ο Isco, έξω απ’τη Μαδρίτη (και να φαίνεται πράγμα του Zidane)

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018


Του Enrique Marín

Η λεπτή αθλητική κατάσταση που περνάει η λευκή ομάδα προκαλεί να’χουν αρχίσει να διαρρέονται "πληροφορίες" που ανταποκρίνονται σ’αυτό που σκέφτεται ο μόνος που κάνει κουμάντο



Όπως έγραψε ο πρώην διευθυντής της El Mundo, David Jiménez, «οι ισχυροί ξέρουν ότι το να εξαλείψουν έναν δυσάρεστο δημοσιογράφο μπορεί να βγει στην τιμή μιας τηλεφωνικής κλήσης και το τηλέφωνο να συνεχίσει να χτυπάει ενώ το επάγγελμα αμύνεται στις επιθέσεις ενάντια στην ελευθερία του με την ίδια υποκρισία». Λοιπόν, κάποιους απ’αυτούς τους ισχυρούς δεν τους φτάνει να κάνουν εμπάργκο ή να ζητούν το κεφάλι αυτών των άβολων δημοσιογράφων, αλλά τους αρέσει επίσης να χρησιμοποιούν κι άλλους που είναι συναφείς -για να μην τους αποκαλέσω δουλοπρεπείς- για να χειραγωγούν την πληροφορία κατά τη βούλησή τους, όπως τους βολεύει ανά πάσα στιγμή, το οποίο καταλήγει συνήθως σε μια εμμονή για τον έλεγχο των πάντων.

Το λέει ο επιφανής Luis Miguel González στο βιβλίο του «Τα σπλάχνα της Ρεάλ Μαδρίτης», το οποίο δύσκολα θα βρείτε στα βιβλιοπωλεία καθώς αποσύρθηκε μυστηριωδώς απ’την κυκλοφορία απ’τον εκδότη. «Λίγες μέρες αφότου ο κύριος Pérez παρουσίαζε επίσημα τον Manuel Pellegrini ως νέο προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, χωρίς ακόμη να’χει αρχίσει να εργάζεται με την ομάδα, βρισκόμουν στον μακρύ διάδρομο της διαχείρισης του συλλόγου και είδα να’ρχεται ο Pellegrini συνοδευόμενος από έναν απ’τους βοηθούς του (...) Ο πρόεδρος κάλεσε τον νέο προπονητή και του είπε: «Έχω μάθει ότι απόψε θα πάτε σ’ένα αθλητικό πρόγραμμα του «Cadena SER». Αλλά εσείς τι πιστεύετε! Είναι ότι δεν έχετε συνειδητοποιήσει ακόμη ότι βρίσκεστε στην Ρεάλ Μαδρίτης; Σ’αυτό το club, όσο προεδρεύω εγώ, πρέπει να ενημερώνετε τον Manuel Redondo για τα μέσα ενημέρωσης που σας ζητάνε για μια συνέντευξη. Να’ναι η τελευταία φορά που πάτε σ’ένα αθλητικό πρόγραμμα χωρίς να γνωρίζουμε εμείς! Τώρα θα σκεφτώ αν μας βολεύει ή μας ενδιαφέρει να πάτε απόψε στο «SER», γιατί είναι πολύ πιθανό να μην εξουσιοδοτήσουμε αυτόν τον ραδιοφωνικό σταθμό, έγινα κατανοητός;».

«Θα μου’χε αρέσει πάρα πολύ να φύγω πρωταθλητής, αλλά δεν είχα κανένα ενδιαφέρον να συνεχίσω με τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμασταν», ομολογούσε χρόνια αργότερα ο Χιλιανός προπονητής, ένα ακόμα θύμα της δικτατορίας που βιώνεται στην Ρεάλ Μαδρίτης και που καλύπτουν μόνο οι τίτλοι κι ο λογαριασμός των αποτελεσμάτων. Η περίπτωσή του δεν είναι ακριβώς η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, αλλά μάλλον ο κανόνας στον οποίο υπάρχει κάποια εξαίρεση, όπως η παραίτηση του Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο μετά από μόλις πέντε μήνες στον πάγκο και, ακόμα, αυτή του Jorge Valdano απ’τη θέση του του γενικού διευθυντή λόγω της ασυμβατότητας με τον Μουρίνιο. Ειλικρινά, κι εκτός κι αν η κατάσταση της ομάδας αλλάξει ριζικά, το οποίο βραχυπρόθεσμα περνάει απ’τον αποκλεισμό της Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League, δεν θα απέκλεια ένας άλλος που να μπορούσε να φύγει να’ταν ο Ζινεντίν Ζιντάν.

Προς το παρόν, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης έχει θέσει ήδη σε λειτουργία τον περίφημο ανεμιστήρα, ως εκ τούτου οι πληροφορίες που δείχνουν ότι ο Γάλλος θέλει να πουλήσει τον Isco το καλοκαίρι, αν και είναι γνωστό ότι στο Μπερναμπέου δεν αποφασίζεται τίποτα χωρίς τη συγκατάθεση του πρόεδρου. Ο λόγος είναι ότι, πάντα υποτιθέμενα, ο malagueño έχει απογοητεύσει τον προπονητή του. Αλλά, δεν θα’ναι ακριβώς το αντίθετο, ότι ο προπονητής έχει απογοητεύσει τον ποδοσφαιριστή του; Είναι γνωστό ότι οι αντικαταστάσεις δεν κάθονται καλά σε κανέναν παίκτη, ως εκ τούτου είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι το «22» της Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα’ναι καθόλου ικανοποιημένο με την κατάστασή του. Ωστόσο, ο θυμός του είναι κατανοητός καθώς τα καλά λόγια του Ζιντάν προς αυτόν, δεν τα αποδεικνύει στη συνέχεια με γεγονότα.

Είναι αλήθεια ότι πίσω απ’την αποχώρηση του James Rodríguez, δανεικός στη Μπάγερν Μονάχου, ήταν το χέρι του Zizou, ο οποίος, όταν έπρεπε να επιλέξει, επέλεξε να μείνει με τον Isco. Αυτό είναι κάτι που ο Florentino Pérez δεν ξεχνάει, καθώς αυτός δεν ήθελε να φύγει ο Κολομβιανός κι έπρεπε να το καταπιεί για να ευχαριστήσει τον επιτυχημένο προπονητή του. Εξ ου και η αναπόφευκτη ερώτηση για το αν δεν θα’ναι ακριβώς ο πρόεδρος πίσω απ’αυτήν την πληροφορία για να «εκδικηθεί» τον προπονητή του και, παρεμπιπτόντως, να λειάνει το δρόμο για μια πιθανή μεταγραφή ή ανταλλαγή, καθώς η υποθετική πώληση του Isco σχετίζεται ήδη με την άφιξη του Hazard.



Ο Lopetegui και το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας

Προς το παρόν, και στην θέα του ότι ο Ζιντάν δεν καταλήγει να τον θεωρήσει βασικό, πάνω απ’όλα μετά το να’χει και πάλι στη διάθεσή του το περίφημο «BBC» που σχηματίζουν οι Μπενζεμά, Μπέιλ και Κριστιάνο, ακριβώς οι άθικτοι του πρόεδρου, ο Isco δεν έχει καμία πρόθεση να εξετάσει το μέλλον του έξω απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη σήμερον ημέρα είναι επικεντρωμένος αποκλειστικά στην ολοκλήρωση της σεζόν όσο το δυνατόν καλύτερα και στο να φτάσει στις καλύτερες συνθήκες στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Ο malagueño γνωρίζει ότι ο Julen Lopetegui τον θεωρεί αδιαμφισβήτητο στη μεσαία γραμμή της Εθνικής μαζί με τους Busquets, Ινιέστα και Σίλβα, και μπροστά απ’τον Koke, τον Thiago ή τον Σαούλ.

Επιστρέφοντας στη Ρεάλ Μαδρίτης, δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρός της έχει αρχίσει να σκίζει στις γωνίες κάποιους παίκτες -μεταξύ αυτών, φυσικά, ο στοχοποιημένος Isco, αλλά και άλλοι, όπως ο Marco Asensio-, και να αμφισβητεί το έργο του προπονητή που του έχει κερδίσει οκτώ τίτλους σε χρόνο ρεκόρ. Αυτό είναι συνήθως το φυτίλι, έτσι ώστε μερικά απ’τα πιο συναφή μέσα του -για να μην τα αποκαλέσω δουλοπρεπή- ν’αρχίζουν να εκπέμπουν ότι ο δεύτερος δεν θέλει τον πρώτο, φτάνοντας στο σημείο να διαβεβαιώνουν ότι έχει ζητήσει την έξοδο του. Πώς θα ζητήσει ο Zidane την έξοδο του Isco εάν αυτός είναι ο πρώτος που μπορεί να φύγει στο τέλος της σεζόν, αν όχι και πριν; Όταν ολοκληρώνουν την παντομίμα, δεν λείπουν σύλλογοι όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υποτιθέμενα ενδιαφερόμενοι για τον malagueño. Ναι, τον έχει ζητήσει ο Μουρίνιο, ένας εραστής της δεξιοτεχνίας... Λοιπόν αυτό, καθαρή και σκληρή χειραγώγηση στην υπηρεσία της εξουσίας, την οποία ο καλύτερος τρόπος να την αντιμετωπίσεις είναι... να μην σηκώνεις το τηλέφωνο.



Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.