Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Η Μαδρίτη απορρίπτει τον Verratti επειδή έχει ένα βελτιωμένο κλώνο που ονομάζεται Aleix Febas

Ένα απ’τα κοσμήματα της λευκής ακαδημίας

Ολοκληρωμένος μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης Castilla, είναι ένας απ’τους παίκτες για τους οποίους στη διακυβέρνηση του λευκού club έχουν εναποθέσει τις περισσότερες ελπίδες. Ξεκινώντας απτον Ζιντάν...



Εδώ κι αρκετές σεζόν, το όνομα ενός νεαρού παίκτη τριγυρνάει στις στέγες της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος ονομάζεται Μάρκο Βεράτι, 23 ετών, ένα απ’τα αστέρια της Παρί Σεν Ζερμέν, απραγματοποίητο όνειρο του Κάρλο Αντσελότι στην εποχή του ως madridista προπονητής. Αλλά το όνειρο θα παραμείνει μια χαμένη ψευδαίσθηση. Υπάρχουν δύο σοβαροί λόγοι: ο Verratti έχει επεκτείνει το συμβόλαιό του (μέχρι το 2020) με την ομάδα του. Αλλά ο κύριος λόγος έχει ισπανικό όνομα κι επίθετο και τώρα η Ρεάλ Μαδρίτης έχει μάτια μόνο για ένα ακατέργαστο διαμάντι που εξελίσσεται στο Valdebebas: τον Aleix Febas.

Ο Aleix Febas είναι διεθνής σε όλες τις κατηγορίες, είναι είκοσι ετών και ξεπέρνα ελαφρώς το φράγμα των 170 εκατοστών. Είναι ισχυρός σωματικά και σε προσωπικότητα. Έχει γεννηθεί στη Lleida και λένε ότι είναι ένας τύπος που, παρά το νεαρό της ηλικίας του, δείχνει τα δόντια του μπροστά στις καταιγίδες. Δεν κουλουριάζεται. Είναι ένας ηγέτης ο οποίος αντιμετωπίζει τον κίνδυνο με τα μάτια ανοιχτά. Ο Febas, όπως λένε οι τεχνικοί των χαμηλότερων κατηγοριών της Ρεάλ Μαδρίτης, διασκεδάζει τους λάτρεις του ποδοσφαίρου μ’ένα λεπτό άγγιγμα, κατά προτίμηση με το δεξί, ο καλύτερος τοποθετημένος παρτενέρ, και περιφέρεται πάντα γύρω απ’την αντίπαλη περιοχή, ψάχνοντας τη δυνατότητα να μαζέψει το ριμπάουντ για να κάνει ένα ξερό σουτ, όπως συνέβη σε μια αναμέτρηση εναντίον των νεαρών της Νάπολι, στο UEFA Youth League της περασμένης σεζόν, μ’ένα θεαματικό βολέ απ’τα τριάντα μέτρα που πέρασε μέσα απ’την ναπολιτάνικη άμυνα.



Εντυπωσίασε τον Rafa Benitez

Το αγόρι έκλεισε αυτό το μήνα τα 20 και δρα στις τάξεις της Castilla που προπονεί ο Luis Miguel Ramis. Ο πρώην ποδοσφαιριστής τον είχε ήδη στην Juvenil A της Ρεάλ Μαδρίτης και γνωρίζει το τεράστιο δυναμικό αυτού του παίκτη, που εκτός απ’τις μεγάλες ικανότητες διαχείρισης της μπάλας, έχει μια αξιέπαινη τακτική αίσθηση και μια ωριμότητα πέραν της ηλικίας του. Ο Rafa Benitez, ο οποίος γνώριζε όταν προσγειώθηκε στη Μαδρίτη το μεγάλο ενδιαφέρον των τεχνικών για τον Μάρκο Βεράτι, εντυπωσιάστηκε απ’τις κινήσεις και τα χαρακτηριστικά του νεαρού μέχρι το σημείο της εντολής στους βοηθούς του να τον παρακολουθούν. Σύμφωνα μ’όσα μπορούμε να γνωρίζουμε, έχοντας τις νέες εκθέσεις των έμπιστων ανθρώπων του, ο Μπενίτεθ αποθάρρυνε πριν από δύο μήνες την απόκτηση του Verratti, επειδή στο σπίτι είχε έναν παίκτη ο οποίος θα ξεπερνούσε την απόδοση του Ιταλού: τον Aleix Febas.

Στο Valdebebas, οι τεχνικοί των χαμηλότερων τμημάτων χαιρέτησαν την απόφαση του Μπενίτεθ. Το έργο αυτών των ανθρώπων, μερικές φορές αγνοημένο, βγαίνει στο φως με την έντονη λάμψη της φιγούρας του Febas, ενός ποδοσφαιριστή που ο Ζινεντίν Ζιντάν χρησιμοποίησε ήδη στην Castilla ως καθαρό μέσο, μιας κι έχει μια μεγάλη αίσθηση της αντίληψης και κλοπής της μπάλας. Όταν ο Ramis αντικατέστησε τον Γάλλο, άφησε τον Febas να κινείται πιο ελεύθερα στη ζώνη της δημιουργίας και καθορισμού, καθώς έτσι αξιοποιεί καλύτερα την καλή αντίληψη που έχει στην τελική πάσα μπάλα και το εξαιρετικό μηχανικό του σουτ, ειδικά με το δεξί πόδι.

Ανησυχία με τους canteranos


Ο Ζιντάν γνωρίζει άριστα τα χαρακτηριστικά του Aleix Febas, δεδομένου ότι ο Γάλλος τον χρησιμοποίησε σε πολλά παιχνίδια. Ο Zizou, πατέρας του Enzo, είναι ενήμερος για τις δράσεις της δεύτερης ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης. Πολλοί απ’τους τεχνικούς του συλλόγου ποντάρουν στο ότι ο νεαρός ποδοσφαιριστής απ’την Lleida θα ντεμπουτάρει με τους μεγάλους πριν απ’το τέλος της σεζόν, όταν η πίεση του ανταγωνισμού θα υποχωρήσει μερικά δέκατα και θα ευνοεί την εμφάνιση αυτής της μεγάλης υπόσχεσης. Στο λευκό club υπάρχει εδώ και χρόνια κάποια ανησυχία, διότι οι canteranos δεν μπαίνουν στην πρώτη ομάδα και πρέπει ν’αναχωρήσουν γι’άλλους προορισμούς. Αλλά ο Borja Mayoral (ο Odegaard είναι επίσης έτοιμος για το άλμα) κι ο Febas φέρνουν ένα χαμόγελο στην ευγενή ζώνη του Bernabeu. Στην Castilla αυτά τα μικρά έχουν μια έντονη μελλοντική μυρωδιά.

Εδώ μπορείτε να δείτε μια μεγάλη ενέργεια του μικρού:


Κι εδώ ένα ενδιαφέρον άρθρο του ίδιου αρθρογράφου, πριν από ένα μήνα:

http://opadoi-live.blogspot.gr/2016/01/h-piesh-tou--zidane-gia-ton-pogba-tha-kanei-ton-florentino-na-katapiei-thn-erhfania-tou.html

Αλλά κι ακόμα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Luis Miguel Goznalez, τον περασμένο Σεπτέμβριο, το οποίο είναι καλό να διαβάσετε και να προβληματιστείτε:

http://opadoi-live.blogspot.gr/2015/09/san-jose-me-olo-ton-sebasmo-o-danilo-den-prepei-na-afhnei-ston-pagko-ton-carvajal.html