News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Ρεάλ Μαδρίτης δίνει εισιτήρια ... τα οποία στη συνέχεια πωλούνται: ποιος κάνει τις μπίζνες;

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Του Enrique Marin

Περιέργως, οι λεγόμενες «Κερκίδες των Fans» του Μπερναμπέου, που δημιουργήθηκαν για να αντικαταστήσουν τους διωγμένους «Ultras Sur», κατηγορούνται για την πώληση των εισιτηρίων που παίρνουν απ’τον σύλλογο, κάτι που συνέβη στην εποχή του Calderón.

Η κερκίδα των fans υπολογίζει σε χιλιάδες εναντίον της Κάντιθ στο κύπελλο

                                         "Κερκίδα των Fans", του Santiago Bernabéu 

Η καταγγελία έγινε πριν μέρες απ’τον Jose Antonio Abellan στην ψηφιακή του πλατφόρμα «Radio4G»: "Ο Florentino Perez έχει δημιουργήσει ένα πράγμα που λέγεται «Κερκίδες των Fans». Είναι ένα σωρός ξεδιάντροπων, που κερδοσκοπούν με τα εισιτήρια που τους δίνει το club". Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις οποίες έχει επιβεβαιώσει η El Confidencial από μέλη της Ρεάλ Μαδρίτης, "αν και δεν έχουμε αποδείξεις", «τα μεταπωλούν στην πόρτα κι έχουν φτιάξει ψευδοταξιδιωτικά γραφεία. Το χειρότερο πράγμα συνέβη με τον Καλντερόν. Όλους αυτούς τους μόρτες που πλούτισαν με τον Καλντερόν, τους έχουν αντιγράψει κι αυτό που κάνουν τώρα είναι να πωλούν τα εισιτήρια στη μαύρη αγορά, στην οποία απαγορεύεται η πώληση», καταδίκασε ο Abellán, ο οποίος στο βιβλίο του «Asalto al Real Madrid» έχει ήδη αφηγηθεί με λεπτομέρειες και καταδεικνύει "μια εποχή ατιμίας" σ’αυτό το κλαμπ.

Η αλήθεια είναι ότι, όπως έχει πει αυτή η εφημερίδα, για το δεύτερο σκέλος του Copa del Rey εναντίον της Κάντιθ, που θα πραγματοποιηθεί στο Μπερναμπέου στις 16 Δεκεμβρίου, στις 22:00, η «Κερκίδα των FANS» γνωρίζει ήδη ότι ο σύλλογος θα τους δώσει προσκλήσεις, ως εκ τούτου οι υπεύθυνοι τους υπολογίζουν να διανείμουν χιλιάδες εισιτήρια. Το ερώτημα είναι αν αυτά τα εισιτήρια, που δίνονται σε αντάλλαγμα για τις «παρεχόμενες υπηρεσίες». θα πωληθούν, όπως λέει ο Abellán ότι συμβαίνει και, ποιος να το’λεγε πριν από λίγα χρόνια, από καιρό το’χουν καταγγείλει οι «Ultras Sur», αν και στην περίπτωσή τους είναι φυσιολογικό ότι η αξιοπιστία της καταγγελίας να’ναι μικρότερη γιατί βρίσκονται σε καραντίνα.

Στο «Radio4G» καταδείχτηκε ο Jose Luis Ochaíta ως ένας απ’τους ηγέτες της προαναφερθείσας «Κερκίδας Fans RMCF», που βρίσκεται στην ανώτερη περιοχή του βόρειου πετάλου του Santiago Bernabeu. Παραδόξως, ο Ochaíta ήταν ο ιστορικός ηγέτης των «Ultras Sur», μιας ριζοσπαστικής ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης την οποία ο Florentino απέλασε το Νοέμβριο του 2013, όταν δύο παρατάξεις συγκρούστηκαν βίαια στο μπαρ Drakkar για τον οικονομικό έλεγχο. Η ομάδα του Ochaíta, που αποτελούνταν απ’τους πιο βετεράνους του συνδέσμου, αμφισβητήθηκε απ’τον Antonio 'El Niño', πρώην μέλος των «Frente Atlético» κι εξαιρετικά βίαιο. Τώρα, ο πρώην επικεφαλής των «Ultras Sur» είναι υπεύθυνος, μαζί με άλλους, για να αποτρέψει στις κερκίδες, που έχουν καταληφθεί από νέους οπαδούς, προσβολές ή φασιστικούς χαιρετισμούς.

Λαμβάνοντας υπόψη το υπόβαθρό του, με το να χειροκροτήσει τον Florentino Perez κήρυξε τον πόλεμο στους ριζοσπάστες, που περιέργως πέρασαν απ’το να φωνάζουν «Τα χέρια του Τύπου, έξω απ’τη Μαδρίτη!», δηλαδή, ο λανθάνων εχθρός τον οποίο καταδεικνύει πάντα ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης σε περίπτωση κρίσης, στο «Τα χέρια της ACS, έξω απ’τη Μαδρίτη!», αναφερόμενοι στην εταιρεία του κ Perez που, που όπως κατήγγειλε κάποιο μέλος, "έχει αθέμιτα συμφέροντα" στο λευκό club. Από τότε και μετά, οι «Ultras Sur» όχι μόνο έχασαν όλα τα προνόμιά τους, αλλά άρχισαν και μια εκστρατεία παρενόχλησης του Florentino με φωνές στο Στάδιο Bernabeu και πανό στα πέριξ του γηπέδου, επιπλέον με το να προκρίνουν ως «επιδοτούμενους μισθοφόρους» αυτούς που έχουν καταλάβει τη θέση τους και τους κατηγορούν ότι κάνουν αυτές τις μπίζνες που καταγγέλλει ο Abellan.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος έχει καταγγείλει ζωγραφιές στον τάφο της συζύγου του, Pitina, κάτι για το οποίο δείχνει τους ομοίους αυτών των ανθρώπων, προτίθεται να τελειώσει με τους «Ultras Sur», αλλά αυτό που δεν μπορεί να κάνει ο κ Perez είναι να θεωρεί ριζοσπάστες όλους τους madridistas που είναι ενάντια στη διαχείρισή του κι επομένως γνωρίζουν τι κάνουν. Όπως είναι λογικό, είναι πολυάριθμα τα μέλη της Ρεάλ Μαδρίτης που είναι ενοχλημένα μ’αυτόν επειδή δήλωσε ότι οι κραυγές του "Florentino, παραιτήσου!" που ακούστηκαν σε κάθε γωνιά του Μπερναμπέου, μετά το 0-4 απ’την Μπαρτσελόνα, προήλθαν από τους «βίαιους», όπως τους αποκαλεί.


Matamoros και Clara, συν τον Ochaíta

Ο Manuel Matamoros, δημιουργός του «Primavera Blanca» κι ο Carlos Clara, πρόεδρος του συνδέσμου «La Clásica» είναι μαζί με τον προαναφερθέντα Ochaíta, οι άλλοι ηγέτες της «Κερκίδας των FANS», ενώ οι επαφές με τον σύλλογο είναι με τους José Luis Sánchez και Manuel Redondo, υπεύθυνους για την Κοινωνική Περιοχή της Ρεάλ Μαδρίτης, τους οποίους απ’τους «Ultras Sur» έχουν επανειλημμένα κατηγορήσει ότι «κάνουν μπίζνες» μ’αυτό το θέμα της «απαγορευμένης πώλησης των εισιτηρίων». Οι Sanchez και Redondo, οι άνθρωποι που εμπιστεύεται ο Florentino, είναι υπεύθυνοι για τη λήψη αποφάσεων, όχι μόνο σε ζητήματα ασφαλείας, αλλά επίσης και για το να παρακολουθούν τι πανό σκέφτονται οι οπαδοί να εμφανίσουν στο επόμενο παιχνίδι στο Μπερναμπέου και διαχειρίζονται ακόμη και την πώληση των αναψυκτικών ή των ποπ κορν στο bar της κερκίδας ...

Όπως έχει αναφέρει η El Confidencial, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει υπογράψει "συμβόλαια για την ενσωμάτωση των «Κερκίδων Fans RMCF», σύμφωνα με την επιστολή που στάλθηκε νωρίτερα αυτή τη σεζόν στα μέλη αυτής της κερκίδας των οπαδών που αποτελούν τους συνδέσμους Primavera Blanca, La Clásica, Veteranos και Orgullo Vikingo". «Σε κάθε ένα απ’τα μέλη της θα δοθεί ένα μπλουζάκι της Κερκίδας με αντιανεμικά για χρήση σε ψυχρές μέρες κι ένα κασκόλ της Κερκίδας» και «για να έχουν πρόσβαση στις κερκίδες σε κάθε παιχνίδι θα πρέπει να’ναι ντυμένοι στα λευκά και να φοράνε ένα κασκόλ». Η αλήθεια είναι ότι όλοι αυτοί οι οπαδοί πρέπει να ταυτοποιηθούν για να μπουν στο Μπερναμπέου, αν και τα προβλήματα δημιουργούνται όταν δεν πάνε σ’έναν αγώνα και τα εισιτήριά τους παύουν να’ναι ονομαστικά, έτσι ώστε μπορεί να μπει ο καθένας και, όπως καταγγέλλει ο Abellán, μπορούν ακόμη και να μεταπωληθούν, όπως συμβαίνει και μ’αυτά που τους δίνει ο σύλλογος. Ποιος κάνει στην πραγματικότητα τις μπίζνες; Θα λάβει μέτρα η Ρεάλ Μαδρίτης;

Υπενθυμίζονται και τα πολύ ενδιαφέροντα και σχετικά άρθρα:



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.